Bli sommerklar med RENU Advanced!

Endelig er det min tur til å si SOMMERFERIE!

Alle eksamene mine er i boks, og det bare noen få timer igjen til det er Beauty Camp i Oslo med finalistene i Miss Norge 2017. 

Helgen blir hektisk med mange forskjellige eventer på lørdag. Søndag skal jeg på  fotoshoot med Cesar Arturo Alcaraz som er en kjent fashion fotograf og Jesse Ambrosio som er journalist for den største og mest kjente misse-siden; Missosology! Jeg skal holde dere oppdatert på Instagram og på Facebook live fra og med lørdag 08.00 og helt frem til søndag. 

Klara som er catwalk coach i Miss Norge skal sammen med meg, gå gjennom programmet og catwalk-teknikker som jentene må huske på til finalen. Denne dagen må finalistene være fokuserte for dommerne ser hvem av jentene som presterer best, både i stressende situasjoner, fotoshooter, i media og i andre settinger. Beauty Campen blir kjempe spennende og jeg gleder meg veldig!  

Bli sommerklar med RENU Advanced fra ASEA!

For å få en sommerklar hud, både til finalen og til ferien bruker jeg ASEA sin hudpleieserie RENU Advanced. Denne hudpleieserien opprettholder balansen og jobber godt med huden som gjør at jeg får de beste resultatene og en frisk hud. ASEAs patentbaserte redox signaleringsteknologi bidrar til økt cellekommunikasjon og fornying.

Under morgenrutiner og kveldsrutiner følger jeg kun tre enkle trinn:

1. RENS

RENU Advanced Gentle Refining Cleanser Toner

Opprettholder fuktigheten og fjerner oljer og urenheter. Rensen støtter en sunn cellefornyelse. 

2. REPARER

RENU 28 Revitalizing Redox Gel

En hudpleie for hele kroppen med redox signalmolekyler, som hjelper til med å glatte og tone huden. 

3. REPLENISH

RENU Advanced Ultra Replenishing Moisturizer

En super krem som jeg bruker hver kveld for å gi huden min fuktighet etter en lang og stressende dag. 

 

 

- Miss Universe Norway/ Miss Norway Christina Waage 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Hvilken "Dosha" er du?

 

Flere og flere av oss sliter med allergi, og mange får påvist en intoleranse eller opplever allergiske reaksjoner av ulike matvarer.

 

Vi alle har lest oss litt frem på hva som er riktig kost og hva som er best å velge. 

Det som er viktig å ha i bakhodet er at det som kan funger for andre er ikke sikkert fungerer for deg. 

 

Da jeg fikk høre om den indiske filosofien om Ayurvedisk kost, ble det mye enklere for meg å velge de riktige matvarene for min kroppstype. Det er ikke slik at jeg følger dette slavisk, men tar kun ekle grep som fungerer best for meg. 

 

I Ayurveda kost handler det om å spise det som passer din «Dosha»(kroppstype).

 

I teorien er det sentrale begrepet i Ayurvedisk medisin at god helse vil oppstå når det er balanse mellom de tre grunnleggende kroppstypene «Doshaene» kalt Vata Pitta og Kapha.

 

 

 

Vata

Kreativiteten blomstrer, men har et variert humør. Personene er bevegelige og handler raskt. De liker ikke kulde, men er svært aktiv på mange forskjellige arenaer. 

 

Vata har en lett og tynn fysiologi og har godt av å spise ofte og lite. Det er lett å få blodtrykksfall og man kan fort føle seg svak og sliten om man ikke får mat til tide. 

Vata lærer og glemmer fort. Ofte lett forstyrret søvn og har en tendens til å slite seg ut. Når vataer er ute av balanse kan de ha en tendens til å bekymre seg for det meste. 

 

Tips til mat: Spis gjerne kjøtt og fisk dersom du ikke er vegetarianer. Varm og sausete mat med søte grønnsaker som avokado, gulrøtter og rødbeter. Søte og saftige frukter, samt krydder som kanel, fennikel, kajennepepper og basilikum.  

 

Tips:

 

♥ Det kan være godt for vataer å drikke varmt vann med sitron om morgenen. 

♥ En varm frokost som for eksempel grøt med ulike nøtter som mandler og solsikkefrø. Eller rosiner/mandler om det er ønskelig. 

♥ Du kan lett kjenne ubehag om du starter dagen med juice, så prøv å unngå dette derfor du er en vata. 

 

♥ Forbrenningen er på sitt høyeste midt på dagen, så det kan derfor være lurt å spise varm mat til lunsj og middag, og gjerne planlegge det slik at det blir det største måltidet i løpet av dagen. en god suppe til kveld eller et annet lett måltid.

 

 

Pitta

Har en moderat bygning og liker ikke for høy varme. Handler i et moderat tempo samt har en moderat hukommelse. Lett irritabel, driftig og skarp. Pitta-dominerte personer har høy forbrenning. Pitta typer har evnen til å gjennomføre ting. Optimistiske og livsglade sjeler som ikke ser noen hindringer i livet. Når Pitta kommer ut av balanse har de en tendens til å skylde på andre og mister sin selvrefererende evne. 

 

Tips til mat: Heller hvitt kjøtt enn rødt kjøtt. Mild og varm mat samt ferskt krydder som koriander og merian. Unngå løk, for mye salt og sterke krydder. Reduser inntaket av kaffe. 

 

♥ «Kokt lunket» vann og gjerne grønn te om morgenen. 

 

♥ Unngå småspising og kaffe på formiddagen. Frukt eller nøtter som mellommåltid.

 

♥ Ikke spis så altfor sent. Lett måltid til kvelds.

 

Kapha 

 

Solid og kraftig  bygning. Misliker fuktig vær, har en stor utholdenhet og styrke. Lærer og glemmer sakte. Tung og lang søvn. Oljet, myk og ofte lys/hvit hud. 

Kapha typer er stabile og kan til tider irritere vettet av folk rundt seg fordi man aldri klarer å få dem mentalt ut av balanse. Kapha gjør det godt i de fleste idretter, men trives så vell med å se på favorittsporten sin på TVen. Når kapha kommer ut av balanse kan de ha en tendens til å bli overvektig og får en griskhet i personligheten sin. 

 

Tips til mat: Fiber og varm mat. Sterke krydder, gjerne vegetarmat. Bønner, linser, grønnsaker, ris, polenta og hirsekorn Sure og bitre frukter som grønt eple. Unngå melkeprodukter, olje, nøtter og tørket frukt. 

 

 

Tips 

 

♥ En god start på morgenen kan være et varmt måltid som for eksempel quinoa grøt eller en annen type varm grøt laget av hirekorn eller bokhvete. 

 

♥ Unngå småspising

 

♥ Drikk bare kaffe etter et måltid. Drikker du kaffe mellom måltidene er risikoen større for at forbrenningen stopper opp. 

 

♥ Pass på at du er ordentlig sulten i lunsjen 

 

♥ Grønn te i løpet av dagen med ingefær 

 

 

 

Du kan også ta en test for å finne din «Dosha" ved å trykke HER

 

Inspirasjon og kilder. Les mer om Ayurvedisk kost HER

Gi stjerner til dette innlegget:

Finaleshow og eksamen nærmer seg

De nydelige mai-dagene vi er så heldige med i år, må jeg bruker til lesing, lesing og mer lesing. Eksamen er like rundt hjørnet, og jeg kan nesten ikke tro at praksisperioden min snart er over. 

Jeg skal snart krone den neste Miss Norge 2017, og det skjer mye på agendaen min fremover. Jeg ser frem til et lærerikt samarbeid med designer Hilde Marie Johansen, hvor vi sammen skal planlegge det neste "National Costume" for Miss Universe finalen 2017! 

Kronen min skal også snart til gravering, hvor mitt navn og min regjerende Miss Norge tittel skal stå. Jeg skal oppdatere dere videre med denne prosessen når jeg kommer hjem til Oslo.

Finalistene i Miss Norge 2017 er veldig dedikerte og flinke med det arbeidet de gjør for sponsorene sine og for organisasjonen vår. Jeg synes de alle er gode representanter og leverer med høy klasse! Det vil bli spennende å se hvem som stikker av med tittelen i år, og hvem vi skal klargjøre til den store finalen Miss Universe 2017! 

 

Vil du være med i neste sesong 2018 og representere Norge i verdensklasse?

Miss Universe ble grunnlagt i 1952 og er en av de mest anerkjente skjønnhetskonkurransene i verden, bestående av nasjonale vinnerne fra 87 forskjellige land. Du vil få oppleve en ubeskrivelig reise svært få har opplevd, samtidig som du kan bygge videre på dine drømmer. 

Samarbeid med kjente designere, makeupartister, fotografer, frisører og sponsorer. Det beste av alt er at du blir kjent med venner fra hele verden! Bli med og kjemp om den store Miss Universe tittelen! 

Det er mulig å melde seg på for Miss Norge 2018 ved å følge denne linken: http://www.missnorway.org

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Gratulerer med dagen, Norge!

Gratulerer så mye med dage, Norge! 

Bunaden min er min største skatt og jeg gleder meg hvert år til å ha den på meg 17.mai!

Oldemoren min har brodert og satt sammen alle bunadene våres og jeg er utrolig stolt over at jeg får bære og eie en slik flott bunad! Siden jeg nå bor i Ålesund og går på skole her, har jeg ikke tatt med bunaden min hit.

Jeg skal på en champagnefrokost med jentene og senere reiser vi til sentrum for å se på 17.mai-toget. Siden jeg ikke har bunaden min her, og selvfølgelig ikke kan sende min i posten, ringte jeg min kjære oldemor for å høre om jeg kunne låne hennes. Hun sydde den litt inn og fikset bunadskjorten. Nå henger alt klart til bruk, og jeg gleder meg veldig til denne dagen! 

Ønsker alle en fantastisk dag og håper på fint vær hos dere alle! 

Tusen takk for de fine bildene Monica Nysveen! Du er den beste! 

Gi stjerner til dette innlegget:

Eksamensnerver? ♕

For en stund tilbake spurte noen meg om hvordan man kan studere bedre, hvordan man kan få bedre karakterer uten å lese seg "ihjel" og hvordan jeg forbereder meg til eksamen. Jeg føler det ikke finnes èn god fasit på hvordan man kan forberede seg best til eksamen og hvordan man kan få toppkarakterer. 

Vi må nok først og fremst bare innse at ikke alle er får en karakter A, men kanskje duger bedre i praktiske situasjoner. Noen har klisterhjerne og andre må lese samme side 2 ganger før man får inn pensumet, og der er jeg.. Når solen skinner her i Ålesund og været er perfekt, vandrer ofte tankene til noe helt annet en sykepleieplaner, geriatri, farmakologi, patofysiologi.. you name it.. 

Hva jeg gjør for å forberede meg til eksamen kan være mange forskjellige metoder, og jeg skal i dette innlegg gi deg mine tips for best læring, og hva som fungerer for meg. Kanskje du også kan ta med deg noen tips videre til din læringsprosess? 

  

1.Forhold deg til læringsutbytte 

Pensumet kan føles enormt, tungt og umulig å lese gjennom. Jeg kjenner ofte på at jeg burde lese og kunne ALT som står i bøkene. For all del, dersom du er en ekstrem leseløve og i tillegg har en klisterhjerne, les hele boken og lær deg også det utenfor pensum. 

Dersom du er som meg, som kan ende opp med å "leser deg ihjel", skrive altfor mange notater og unødvendige notater, hvor det hele til slutt føles ut som en umulig oppgave bør du gjøre dette: forhold deg til læringsutbytte! 

Læringsutbyttet er det som er forventet at du skal kunne til eksamen og mye lettere å forholde seg til. Det er en strukturert måte å jobbe mot eksamen på, samtidig som at du vet nøyaktig hva du skal notere og lese på. 

Når læringsutbyttet er ferdig skrevet, kopier det ut i papirform. Det er mye lettere å ha det i hånden, slik at du kan markere og streke under mens du leser notatene. 

Det er også lurt å lese gjennom læringsutbyttet før du legger! Da kan nemlig hjernen sortere og arbeide med det frem til neste dag.  

2.Gjør lesingen til en koselig ting 

Er det noe jeg ikke liker å gjøre så er det ukoselige ting. Når du vet du skal gjennom et flertall med kapitler, så kaller jeg dette ukoselig. Derfor lager jeg alltid en god stemning rundt studiene som for eksempel å tenne lys, ha det rent rundt meg, rolig musikk, noe godt å knaske på og selvfølgelig en kopp kaffe.

Når vi forbinder lesing og studier med noe positiv og koselig er det mye mer motiverende og lettere å starte lesingen. 

  

3. Flight Mode

I dag er nesten alle pålogget 24/7, og det er lett å bli forstyrret under lesingen. Legg derfor vekk alle forstyrrende elementer.  

4.Ut på tur, ta pauser

Det å lese i timesvis i strekk har ingen hensikt. Du trenger litt pusterom for å filtrere all pensum. Jeg bruker ofte å sette på en klokke hver time, hvor jeg tar 10 minutters pause. Jeg passer også på at jeg kommer meg ut på tur og får frisk luft. Det føles mye lettere, og noe av det man kanskje stod fast på før pausen kan plutselig gi mening. 

Dersom du har et nettbrett eller telefon kan du ta den med på tredemølla og høre på forelesninger dersom skolen har det tilgjengelig. Super effektivt og veldig moro. Sett tredemølla i stigning (gå i oppoverbakke).. Jeg synes dette er en veldig effektiv trening, og tro det eller ei, det gir deg høy puls. 

5.Spill/les inn læringsutbyttet 

Når du har skrevet ferdig læringsutbyttet, kan det være et tips å lese det hele inn på telefonen. Det blir nesten som en podcast, og du kan gjøre andre ting samtidig som at du hører på pensum. 

Du kan ta med deg "podcasten" mens du trener, løper, vasker, rydder etc.. Mulighetene er mange! 

6.Ring en venn 

Det kan alltid være lurt å "ringe en venn". Jeg lærer aller best ved å fortelle og lære bort det jeg selv har lært, andre lærer ved best ved å "bli lært". Tegn, demonstrer og gjør en morsom læringsprosess ut av det.

Det finnes også mange forskjellige brettspill som man kan gjøre om til læring. Bytt ut spørsmålene i spillet til pensumrelaterte spørsmål som hver enkelt deltager må besvare. 

 

7.Få nok søvn

Under all lesingen kan det bli mye kaffe, dårlig mat, lite søvn etc.. Ta vare på deg selv, spis god mat, knask på nøtter, frukt og bær, drikk rikelig med vann og ta pauser. Det er ingen hjelp i å sitte oppe hele natten for å lese. Det er bevist at hjernen ikke fungerer like godt når man får for lite søvn, og at det man leser blir fortere glemt. 

 

Jeg håper noen av tipsene mine kan hjelpe deg videre med eksamenslesingen. Nå er det på tide at jeg også fortsetter med pensum og forbereder meg til en lang vakt i morgen. 

 

Masse lykke til leseløve! You can do this!  

For flere bilder følg meg gjerne på Instagram: 

https://www.instagram.com/waagees/

eller på Facebook: 

https://www.facebook.com/officialmissnorway2016/

 

 

 

- Miss Universe Norway, Christina Waage ♕ 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Helgens store event ♕

 

I morgen reiser jeg hjem til Oslo fordi jeg skal på en lansering med en av våre nye sponsorer Qnippsit! Qnippsit er en app som lar deg tjene penger på en enkel måte ved å legge ut bilder av produkter DU liker! 

Jeg var i møte med Eirik som er daglig leder og ansvarlig for appen, hvor vi planla programmet for eventet. Lanseringen kommer til å bli utrolig bra! Det kommer kjente sangere og jeg skal hold en kort tale om Miss Norge organisasjonen og hvordan min vei til Miss Universe har vært. En ting til.. jeg fikk akkurat vite at det kommer en ekstra sanger (hemmelig), og jeg er redd mange av oss som skal dit kommer til å bli starstrucket! 

Jeg skal være på lanseringen før, under og etter hvor jeg kommer til å holde dere oppdatert både på min Instagram WAAGEES og på Facebook siden min MISS UNIVERSE NORWAY 2016 . Se derfor etter om du følger sidene for å holde deg oppdatert live! Jeg skal også møte finalistene for 2017, hvor vi sammen skal gå gjennom programmet og ha en førtest, før showet starter. Det er en så stor glede å få være en del av organisasjonen, og ikke minst at jeg skal fortsette mitt arbeid videre sammen med dem, med både coaching og ansvar.

 

Selv om et spennende event er i vente på lørdagen, betyr det ikke at jeg får fri som student. Jeg er nødt til å ta med meg flere kilo med bøker og PC samt skrive oppgaver som skal leveres inn i løpet av noen få uker. Heldigvis har jeg jobbet meg langt frampå, så jeg mister ikke mye arbeid denne helgen. Nå er jeg på vei ut døren til praksis, men jeg skal holde dere videre oppdatert på eventet til helgen!

- Miss Norway ♕

Gi stjerner til dette innlegget:
Påmelding for 2018 er i gang

Påmelding til 2017-sesongen er over. Fortvil ikke! Påmelding til Miss Norway 2018 er full igang. Uttaket skjer fortløpende etter finalen i slutten av juli 2017. Du blir invitert til obligatorisk kurs til høsten. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Christina Waage, Miss Norway 2016

Logg inn

Meld deg på