Min opplevelse som deltager i Miss Norway 2017 & fremtiden

20882033_10211965671035323_3774500717888662807__20170818-084127_1

Denne konkurransen her startet for meg i november 2016. Siden det har jeg gjort det som krevdes, tatt i mot lærdom og fulgt tipsene fra managementet i organisasjonen. Jeg har jobbet hardt og har alltid ligget blant topp 10 i aktivitetspoeng. På SMS-listen har jeg ligget på 1.plass helt frem til den siste dagen, da jeg datt ned til 2.plass. Med tanke på sponsorer, som utgjør en stor del av aktivitetene i konkurransen, har jeg også alltid ligget på 1. eller 2.plass. Om jeg ikke hadde fått noen plassering under finalen som var den 29.07.2017, så hadde det ikke vært verdens ende. Jeg vet selv at jeg har jobbet beinhardt, og jeg vet med meg selv at jeg ikke kunne gjort noe bedre. Uansett så har vi alle deltagere fått vært med på et eventyr, da Miss Norway har stått for fine opplevelser, samvær, og veiledning hele veien.

Alle deltagerne har vært på flotte sammenkomster, der vi blant annet har øvd på catwalk, sett på show og spist flotte middager sammen. Mange utenforstående tror og tenker at det er mye bitching mellom oss deltagere, bare fordi det er en "missekonkurranse", noe det absolutt ikke har vært. Denne gjengen, som jeg har fått møte, har alltid inkludert andre, pushet hverandre opp og videre, og ikke minst støttet hverandre under litt tunge og sårbare tider for noen.

Etter min opplevelse og erfaring så er denne konkurransen, for det første helt frivillig. For det andre, så bygges det på hva hver eneste deltager velger å gjøre innenfor konkurransen. Hva man velger å legge sin innsats på, etter hvor langt man vil nå.

Er du en person som liker utfordringer, er sterk psykisk, veltrent og er sosial, meld deg på som deltager i 2018! Bare det å ha vært deltager og deltatt i denne konkurransen kan gi deg store fortrinn i fremtiden. Sosiale medier og markedsføring er noe som fortsatt kommer til å være viktig, og dette er noe du lærer utrolig mye om i Miss Norway. Jeg syntes det er en profesjonell og fremgangsrik konkurranse, som jeg mener mange flotte personer der ute er egnet til. Så hva venter du på? Meld deg på <3

Videre jobber jeg litt i hjemmesykepleien, samarbeider med mine flotte sponsorer, og gjør en rekke forberedelser til Miss Universe. Som blant annet å handle inn og planlegger klær og sko, nasjonalkostymet skal designes og lages, nye skreddersydde kjoler, øve masse på catwalk, fotoshooter og tilslutt skal det bestilles fly og pakke.

Etter finalen har jeg fått en rekke presseoppslag. Mange i Norge, men både internasjonalt i aviser og på tv.

Tv i Vietnam:

https://www.youtube.com/watch?v=tKlDBlVKTq8

Bilde video fra fotoshoot:

https://www.youtube.com/watch?v=Izvv9sCJYQk&feature=youtu.be

Avis i utlandet:

http://english.vietnamnet.vn/fms/art-entertainment/183249/a-half-vietnamese-beauty-wins-miss-universe-norway.html

http://scandasia.com/half-vietnamese-beauty-wins-miss-universe-norway/

http://giaitri.vnexpress.net/tin-tuc/gioi-sao/quoc-te/nhan-sa-c-nguo-i-de-p-go-c-vie-t-dang-quang-hoa-ha-u-na-uy-2017-3622223.html

Radio Kongsvinger:

http://www.radiokongsvinger.no/nyheter/kaja-19-fra-kongsvinger-er-miss-norway

Glomdalen:

https://www.glomdalen.no/skjonnhet/miss-norway/konkurranse/kaja-vant-miss-norway-veldig-sjokkert/s/5-19-347637

Mitt Kongsvinger:

http://mittkongsvinger.no/samfunn/kaja-kojan-representerer-kongsvinger-norge-miss-universe/

 

Don't forget to follow me on instagram:

 

Snapchat: missn2017-kaja

 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Miss International Norway - Jeg skal til Japan!

Hei igjen alle mine gode lesere!

Det har gått en stund siden finalen, og det er mye som har skjedd den siste tiden. Ikke nok med at Norge i år skal sende deltakere ut til Miss Universe og Miss World, nå skal jeg også få lov til å bli med "landslaget" som vi kaller det, som representant for Norge i Miss International 2017! 


Foto: Cesar Arturo

Jeg reiser nedover til Tokyo 25. Oktober, og skal være der frem til finalen 14. November! Jeg kan ikke beskrive hvor glad og ikke minst heldig jeg er. Det er ekstremt mange som følger med på Miss International, da dette er én av de fire største skjønnhetskonkurransene i verden. Vi som deltakere forventes å fremstå som ambassadører for "fred og skjønnhet". Hvor hovedtanken er at vi skal vise ømhet, velvilje, vennskap, skjønnhet, intelligens, evnen til å handle, og viktigst av alt, ha en god internasjonal følsomhet. 

  
Foto: Cesar Arturo

Jeg vil så gjerne takke alle mine sponsorer som har vært med meg gjennom reisen i Miss Norway;

Våg Frisør Tønsberg

Suser i Sivet 

Aesthetica Tønsberg

Gullsmed Ragnar Rønning A/S

Villajoyosa Apartments 


Jeg hadde ikke klart dette uten deres støtte og hjelpsomhet!


Foto: Armand Dommer

Nå går snart reisen videre, og jeg vil også gjerne takke Miss Norway Organisasjonen som har troen på meg, og valgte å sende meg til årets Miss International konkurranse!


Foto: Drammen Live24
Fra venstre; Miss Universe Norway, Kaja Kojan. Miss World Norway, Celine Herregården. Miss International Norway, Vilde Andresen Bø. 

 

OG SELVFØLGELIG Tusen takk til min flotte familie og mine flotte venner som har støttet meg hele veien!


Foto: Armand Dommer

Neste stopp -----> JAPAN!

-Vilde Andresen Bø, Miss International Norway

Gi stjerner til dette innlegget:

Ikke alle kan vinne

Miss Norway 2016, Christina Waage (foto: Cesar Arturo Alcaraz)

Vi ble kontaktet av VG-journalist Magnus Newth på onsdag hvor han formidler at det er flere misfornøyde finalister uten plassering i Miss Norway-finalen. De bruker kraftige uttrykk om konkurransen, fortalte VG. Når VG trykker en sak med noen påstander journalisten ikke har forelagt Miss Norway-organisasjonen, er det umulig å svare. Vi benytter derfor muligheten til å svare på vår offisielle blogg.

Faksimile fra VG:


I VG-artikkelen fremlegges to anklager. At finalen muligens var avgjort på forhånd, og at det har vært et jag etter penger.

TV-produksjonsselskapet, som filmet hele finalen, stiller seg uforstående til at vinnerne var bestemt på forhånd. Dette kommer frem i VG. Videre er en av oppgavene i konkurransen å skaffe sponsorer, som kan dekke kostnadene deltakerne har ved å delta. Hva selskapet bak Miss Norway sin del av inntektene går til fikk deltakerne vite allerede ved introduksjonskurset høsten 2016.

Vi skal forklare litt nærmere.

Dommeravgjørelse etter sceneopptreden

Viafree nett-TV filmet hele Miss Norway-finalen. De filmet også bak scenen og på dommerrommet. TV har filmet dommernes diskusjoner og vurderinger. Dette dokumenterer at det ikke var noen avgjørelse av finalen før finalen startet. Regisør Erik Nyland for Viafrees nett-TV-sending kan også bekrefte at de ikke fikk noen indikasjon på hvem som skulle vinne. Hvordan de plasserte mikrofoner var flaks, sier han i VG. Dette stemmer med våre erfaringer. Først på siste dommermøte etter sceneshowet, ga dommerne sin endelige poengscore.

Med dette som utgangspunkt, må vi stille VG noen spørsmål. Hvordan har journalisten håndtert forventningen i vær varsom plakaten om å være tilstrekkelig hensynsfull i den journalistiske arbeidsprosessen?

Finalistene har jobbet meget hardt for å komme til finalen i Miss Norway. Blant annet med en lang rekke veldedighetsoppdrag. Når de ikke dømmes til en vinnerplass på finalen, vil det kunne oppstå meget sterke følelser. Med det gjennomslaget VG har med hundretusener av lesere, må vi spørre om journalisten har vist “særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. “Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft. Husk at mennesker i sjokk eller sorg er mer sårbare enn andre”, står det i Pressens vær varsom plakat.

Miss Norway er ingen dans på roser

Det holder ikke å gå frem og tilbake på scenen i noen minutter og se pene ut i Miss Norway. Det er mulig det har vært slik i skjønnhetskonkurranser når andre arrangerte det på 2000-tallet. Men da er man ikke forberedt på å konkurrere på internasjonalt nivå. I dag pågår internasjonale konkurranser i 12-18 timer om dagen med representasjon, media, scene-trening, koreografi og finaleforberedelser. Dette hver dag i tre til fire uker.

Det er et enormt høyt nivå, noe vi ser hos vinnernasjoner som USA, Frankrike, Venezuela og Filippinene. BBC rapporterer at det er 50 millioner som følger finalen i Miss Venezuela på TV. Miss Universe TV-sendes til 190 land, og ses av over 500 millioner TV-seere. Det er også betydelig engasjement i sosiale medier. Miss Universe har 2 millioner følgere på Instagram og over 7 millioner på Facebook. Miss Norway har vært tidlig ute i forhold til andre land når det gjelder sosiale medier. Vi har hver uke mange titusen visninger av blogger, bilder på Instagram og korte historier på Facebook. Det er på nettet Miss Norway har blitt synlige de siste årene.

Alle skjønnhetsutøvere må også jobbe med sponsorer, ikke ulikt idrettsutøvere i Norge. Petter Northug skaffet sin første sponsor da han var 16 år. Han spurte først om 10.000 kroner, men bedriftseieren doblet. Dette var kjærkomne inntekter, som dekket kostnader med å konkurrere. Alt fra utstyr, reiser og deltakeravgifter på konkurranser. Se oppslag i Trønder-Avisa

Pengene går tilbake til deltakerne

Som mange andre land har vi ingen støtte, fra verken stat eller kommune, for å profilere Norge med våre dyktige kandidater i utlandet. Inntekter i Miss Norway går til internasjonale lisenser, flyreiser for vinnere som representerer Norge internasjonalt, kursing, trening, nett-løsninger og finalelokaler og -gjennomføring. Videre er det administrasjon, materiell og markedsføring. Ingen i Miss Norway-organisasjonen mottar lønn, men vi betaler honorarer til innleide artister og fotografer. Alle deltakere i førsteuttaket får et gratis introduksjonskurs etter påmelding. Det er kun finalister som betaler en egenandel som dekker videre kursing. Det er svært kostnadskrevende å arrangere aktivitetene og finalen på et nivå vi ønsker, og som vi forsøker å heve hvert år.

Ved å melde seg på til Miss Norway, har man også tatt mål av seg å være i stand til å konkurrere med de dyktigste vinner-nasjonene. Dette er enormt krevende. Pia Wurtzbach som vant i 2015 hadde deltatt hele tre år på rad i Miss Filippinene før hun vant nasjonalt, og fikk muligheten til å konkurrere i Miss Universe. Dette er ikke ulikt den innsatsen man ser blant Norges fremste topputøvere innen idrett, være seg innen friidrett, ski eller håndball. Alle sponsormidler går til å bygge opp deltagere, finalister og vinnere. Norges idrettsutøvere jobber mange timer i uka med sponsoroppdrag.

Men det å konkurrere betyr også at man kan ende opp uten plassering, selv om man når så langt som til finalen. Å ende uten plassering i en finale er en naturlig del av det å konkurrere, forteller Armand Bye, leder av Miss Norway.

Av hensyn til personvern, deltageravtaler og lisenser med internasjonale konkurranser, kan vi ikke kommentere individuelle forhold. Dette er også uttrykt i en skriftlig kontrakt med hver enkelt finalist i det de meldte seg på konkurransen.

Igjen gratulerer vi Kaja Caroline Kojan med tittelen Miss Norway, noe som gjør henne til Norges Miss Universe-kandidat. Celine Herregården ble kåret som Norges Miss World-kandidat. Vilde Andresen Bø ble kåret til 1st runner up, Bethel Hailegiorgis til 2nd runner up, Malin Fossheim Svimbil til 3rd runner up og Caroline Bjørkås Birkelund ble kåret til 4th runner up.

 

Christina Waage, Miss Norway/ Miss Universe Norway 2016, takker for sitt år før hun overrekker kronen til årets vinner.

Gi stjerner til dette innlegget:

Hvordan få en sunn helse & livsstil?

Hei alle mine lesere!

Jeg vil takke igjen for alle de fine gratulasjonene mine etter kåringen av Miss Universe Norway 2017. Det blir en spennende tid fremover. Før finalen var jeg så heldig at jeg fikk en sponsor som heter Kongsvinger Helse og Livsstil. Dette er en klinikk som holder til her i Kongsvinger, i glasshuset.

Kongsvinger Helse og Livsstil er tilsluttet kjeden Norsk Helse og Livsstil, og har fokus på kosthold, trening og sunn livsstil.

Metodene som blir brukt er basert på god kunnskap og gir en effektiv og skånsom vei til bedre helse og livskvalitet.

Kongsvinger Helse og Livsstil kan tilby:

* Vektreduksjon og vektkontroll.

* Oppstramming av figur.

* Ansiktsbehandling.

* Lymfedrenasje.

* Kostholds undervisning.

* Smertelindring, ofte relatert til revmatiske plager

* Norske, organiske kosttilskudd.

* Fysisk trening for bevegelseshemmede.

Dette er en nyåpnet klinikk som tilbyr terapi, som er så moderne og effektiv at mange velger å være kunde, fordi dette gir betydelig, bedre og raskere resultater.

De tilbyr noe som heter, terapeutiske tilbud som er først og fremst fysisk trening ved hjelp av elektroterapi der musklene stimuleres samtidig som kroppen kvitter seg med avfallsstoffer. Hver enkelte kunde kan få riktige og hensiktsmessige råd når det gjelder kosthold og livsstil. Sammen med deg lager dem en målsetting og jobber aktivt med motivasjon underveis.

Denne metodene er så effektive og velprøvde, at Kongsvinger Helse og Livsstil de tilbyr gratis og uforpliktende prøvetime til alle personer (må være over 18år). Da får du en mulighet til å prøve og kjenne etter om dette er noe å fortsette med. De aller fleste blir faste kunder etter prøvetimer, noe som forteller sitt!

Kongsvinger Helse og Livsstil har skrevet om det gamle ordtaket "Den som intet våger, intet vinner" til "Vi våger sammen og vinner sammen»!

Du finner vår salong i gågata i Kongsvinger.

Ta gjerne kontakt for å høre mer om dette eller bestille prøvetime:

Kongsvinger Helse og Livsstil:

Tlf: 902 80 779

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Adr: Gågata 27, 2211 Kongsvinger

Kommentar fra Helse og Livsstil til meg etter sponsing:

Skjønnhet kommer innenfra og gjenspeiles i det ytre. Derfor er vi stolt sponsor av Kaja som gjør det så bra i Miss Norway konkurransen. Vi heier på henne, slik hun heier på oss! <3

Sjekk ut nettsiden:

https://kongsvingerhl.no/om-norsk-helse-og-livsstil/

Kongsvinger Helse og Livsstil tilbyr også kosttilskudd som skal være med på å bidra til en sunn helse.

 

 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

It is now or never

IMG_20170731_201238_012

// Sponset innlegg //

Hei alle sporty mennesker der ute! 

Nå er sommeren over før vi vet ordet av det og det er på tide å fornye treningsgarderoben sin. Neroking Sportswear har startet sommersalget på sin fantastiske kleskolleksjon og jeg tenkte å tipse dere om noen av mine favorittplagg. Som jeg skrev i et tidligere innlegg så digger jeg bodysuiten fra NK Sportswear og har denne i svart og lilla. Nå har den også kommet i nude noe som er skikkelig fint til sommerbrun hud! Du kan også få en treningstights i samme farge, noe som jeg synes er veldig originalt og kult.

 

 

Det jeg liker så godt med NK Sportswear er at de er så nytenkende og unike. De lager klær som passer kroppen perfekt, og som får oss til å skille oss ut på en positiv måte i treningsmiljøet, enten på treningssenteret eller når vi jogger på gata. De lager klær til både menn og kvinner, og jeg kan også anbefale de gode kosedressene deres. Etter en treningsøkt så er det så deilig å krype inn i noe varmt, løst og 'komfy'.

 

 

Visste du forresten av NK Sportswear er på utkikk etter nye merkeambassadører nå? Hvis du er like gira på disse klærne som meg så kan du ta kontakt med dem enten gjennom Facebook eller Instagram og høre om mulighetene dine til å spre det gode buskap om dette hippe treningstøyet. De er en flott gjeng mennesker som det er en fryd å jobbe sammen med. 

 

 

I dag renger det her i Vestfold og da er det ikke annet enn å trene inne, med mindre man er en skikkelig tøffing og ikke bryr seg om litt regn... Jeg har planer om å hoppe inn i en av treningstightsene min fra NK Sportswear nå, rulle ut matten og gjøre først litt yoga og så litt styrke. Jeg digger hvordan yoga vekker opp kroppen og alle musklene samtidig som jeg finner indre ro og balanse. Jeg pleier å kjøre en styrkeøkt med www.livegym.no etterpå for å variere øvelsene mine og utfordre musklene på nye måter. For meg er det viktig med variasjon og da er det bra å ha noen å lene seg på for inspirasjon. 

 

NK SPORTSWEAR. GET IN. GET FIT. 

 

Bildene i dette innlegget er tatt av Knut Aage Dahl Photography. 

 

Sporty hilsner fra Juliana  ♥

 

ps. NK Sportswear er et norsk merke designet i Norge. 

Gi stjerner til dette innlegget:

Finaledagen av Miss Norway 2017

P1620844

Heei!

Nå er det akkurat en uke siden jeg vant Miss Norway 2017, som betyr at jeg får representere Norge i verdens største skjønnhetskonkurranse, med 500 millioner seere. Forrige lørdag (29/7) var helt fantastisk, med et stort minne som kommer til å sitte resten av livet. Jeg IGJEN er så takknemlig for alle dere som har støttet meg og stemt på meg hele veien! Ikke minst en stor takk til mine sponsorer Ben & Jennys, Kongsvinger Helse og livsstil, Lia Maskin og Transport, Kathyda og quickstopp Kalbakken. Og alle de lokalavisene som har gitt meg presseoppslag – Mitt Kongsvinger, Kongsvinger guiden, Glomdalen og radioinnslag fra Radio Kongsvinger. Vi/Kongsvinger klarte å sette denne lille byen på kartet, og nå går toget videre for at jeg skal representerer HELE Norge.

Hvordan finaledagen foregikk for oss misser:

Finaledagen var tung, med lite mat og søvn. Mange tror det er bare å se bra ut og gå pent på scenen. Nå skal jeg prøve å beskrive hvordan realiteten er for dyktige skjønnhetsutøvere. Natt til finaledagen våknet jeg nesten annenhver time, men sto opp 07.00. Jeg begynte å gjøre meg litt klar til avreise fra hotellet ved å pakke de skreddersydde kjolene i en koffert og sminket meg litt. Jeg vet også at flere av finalistene sov dårlig denne natten på grunn av spenning og nerver. Sammen med Celine Herregården som nå skal representere Norge i Miss World, dro vi fra hotellet til Wallmans, der finalen skulle foregå. Der var det bare å hoppe i de 15cm høye hælene og øve med vår fantastiske coach Klara Szalai, klokken 09.30. Øvingen holdt på til 16.00 og generalprøven var 16.30. Jeg er glad for at jeg har øvd å gå mye i så høye sko. Men smertefritt var det ikke da klokken nærmet seg 16.30. Vi spiste også god mat underveis av forberedelsene. Når man er nervøs og spent så spiser man som regel veldig lite, har dårlig matlyst og glemmer å drikke, vertfall jeg.

Videre etter generalprøven, så åpnet dørene seg ca 18.00. Vi finalistene var stresset og spente. Hår, make-up, klær og sko skulle være i orden, ikke minst hode. Senere på scenen blir vi blant annet stilt spørsmål fra forventninger fremover til politikk og oljeboring.

Tanker og følelser før og etter finalen:

Dagen før finalen var jeg helt sikker på at jeg ikke skulle få noen plassering i Miss Norway 2017, fordi jeg ikke vant SMS stemmene (kom på 2.plass). Så jeg innstilte meg på at denne dagen skulle jeg nyte sammen med flotte andre finalister, og tok dette som mitt siste ”event”. Kåringen var ca 22.00. Og 6 personer hadde blitt ropt opp og bedt om å ta et skritt frem. De roper opp navnet mitt som vinner av Miss Norway 2017, som nå ble til Miss Universe Norway 2017. Hele meg var i sjokk. Viste ikke om jeg skulle gråte, le eller smile. Så det ble en god blanding der jeg sto og ble tatt bilder av. Etter kåringen ble jeg igjen til fotoshoot med dommere, coach og runner ups. Kvelden avsluttet ca.01.00. Endelig kunne jeg ta av meg disse høye helene. Beina var røde, hovene og huden rundt føttene hadde sprukket opp. Men smerten tok ikke overhånd når tanken på jeg er så utrolig heldig som får  jobbe med noe som jeg elsker er en drøm i oppfyllelse! Nå kan jeg konsentrere meg om å samarbeide med mange flotte folk i denne organisasjonen fremover, samtidig som jeg får et eventyr med minner for livet.

Til alle finalister av Miss Norway 2017: Tusen takk for dere er de dere er! Har blitt så utrolig glad i dere, og noen av dere har jeg skapt vennebånd for livet. Vi stilte opp for hverandre, støtter hverandre og alle ble inkludert hele veien. Snart blir det reunion. Takk for en fin slutt på finaledagen, glad i dere<3

Se hele finalefilmen på Viafree (Klikk på lenken):

https://www.viafree.no/programmer/underholdning/miss-norway-2017

Nå starter forberedelsene mot Miss Universe så følg med videre! Heia Norge

Gi stjerner til dette innlegget:
Påmelding for 2018 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2018 er full igang. De som blir tatt ut til førsteuttaket blir invitert til obligatorisk kurs til høsten. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Christina Waage, Miss Norway 2016

Logg inn

Meld deg på