Er du lei av å vente på varmen?

Sponset av Aarsrud Bygg AS

http://www.villajoyosa.no/home

Er du lei av kaldt og grått vær?

  
Fotograf: Ramona Kamfjord

Da vil jeg minne dere om at det fortsatt er ledige leiligheter hos Villajoyosa Apartments, som har 5 leiligheter for utleie på spanskekysten. 

Det sies at Villajoyosa er en helt utrolig bydel som bare må oppleves. Nå er de ikke mange ukene til jeg reiser nedover for å oppleve dette stedet med egne øyne. Da skal jeg også gå inn i de trange gatene, se på helheten og enda mer på detaljene, og forsøke å fange dette inn i mitt eget Canon kamera. Det sies nemlig at det visuelle er helt overveldende. Gleder meg til å dele resultatene med dere JHar du behov for litt ekstra D-vitaminer og ønsker å nyte solen og stranda i disse regnværsdager, kan du her nyte solfylte dager og ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet i Middelhavet.

For å se mer av leilighetene til Villajoyosa Apartments kan du klikke deg inn på: http://www.villajoyosa.no/home/leilighetene

Det er fortsatt noen få uker ledig i mai og juni - så skynd deg å bestill drømmeferien til vakre Villajoyosa :-)

Du finner all nødvendig praktisk informasjon på hjemmesiden:

http://www.villajoyosa.no/home

Ønsker du å snakke med noen - ta kontakt på telefon: 911 30 603  

  Følg oss på Facebook 

Happy holiday fra Vilde!

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Nydelig aftenkjole med robot-sommerfulger

Motedesignerne Ezra og Tuba Cetin fra Tyrkia har designet en fantastisk aftenkjole med "intelligente" sommerfulger som bokstavelig talt flyr fra kjolen. 

(Faksimile av video publisert av Intel)

Med limpistoler har de to søstrene fått på plass nydelige blåfjern på en kjole i nydelig sølvblå farger, pluss en rekke blå sommerfugler, leser vi i Intel-magasinet iQ og journalisten Deb Miller Landau. 

Sommerfugl-kjolen er et vel orkestrert design som kanskje vil endre hvordan folk ser på moter. Det er en "inteligent kjole", sier Ezra Çetin, som sammen med Tuba Çetin leder design-merket Ezra+Tuba. Kjolen er laget fra luksus-stoff vevd med metalliske luksus-fiber. Den er dekket av førti sommerfugler. 

Kjolen har sensorer som føler nærhet, som lar sommerfuglene reagere på eksternt stimuli. "De er i stand til å føle nærheten til en person som nærmer seg", forteller Ezra til Intel Qt. 

Sommerfulgene slår vingene sakte, så hyppigere om en person nærmer seg. Endelig, så kan en mengde sommerfugler på dramatisk vis ta av, enten med en person som nærmer seg eller via en app på mobiltelefonen som er koblet med trådløst. 

Kjolen med sommerfugler passer i den bærbare teknologi-trenden vi ser med mekaniserte moter. Atletiske moter som merker alt fra biometri, bevegelser og svette og kan etterligne naturen. 

Les mer om kjolen hos Intel iQ

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

Pust i bakken

Pust i bakken

Som mange andre gjør på denne tiden, går jeg også inn i en enda mer stresset hverdag med eksamen hengende over meg. Det er heller ikke et fremmed fenomen at mange sliter med stress i hverdagen, og kanskje blir dette stresset enda mer fremtredende hos de som også har eksamen, tentamen og en hel del andre prøver å jobbe mot. 

Derfor er det samtidig viktig at du tar godt vare på deg selv, ikke bare på den fysiske formen din, men også den psykiske helsen din. Gjennom årene har psykisk helse kommet tydeligere frem i skolen og fått en mer sentral rolle. Psykisk helse er noe vi alle som en har. Den handler om tankene og følelsene våre, og hvordan vi egentlig har det. Alle kan ha perioder i livet som er vanskeligere enn andre, mens for andre kan hverdagen bestå av både stress og angst. Derfor kan eksamensstress være en ekstra påkjenning for noen elever og studenter. 

Dette gjelder så klart også de som befinner seg utenfor denne arenaen, og alle som en kjenner trolig på følelsen av stress en gang i blant. Det viktigste er at du blir kjent med din psykiske helse. I hvilke situasjoner blir du stresset? Bruker du mye tid på å tenke gjennom hvordan du skal argumentere eller forsvare deg selv? Hvem og hva er viktigst for deg og livet ditt? Dette er spørsmål du må stille deg selv og bli kjent med dine egne følelser og tanker, men også ta hensyn til dem. 

Hva er det verste tenkelige utfallet på en eksamen eller en prøve? Du stryker og må ta den på nytt? Du får en dårligere karakter enn forventet? 

Vår egen Miss Universe Norway 2016- Christina Waage, skrev et veldig fint innlegg angående eksamensnerver og tips rundt dette, som du finner her:
http://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/eksamensnerver.html

Til syvende og sist er det kun deg selv som sitter i førersetet og har mulighet til å ta kontroll over din egen situasjon og liv. Det er kun deg selv det står på. Bli kjent med din psykiske helse, still deg selv de nødvendige spørsmålene. Selv prøver jeg å takle mitt stress med trening. Noen dager kan det hjelpe med yoga, hvor man lærer å puste og hvordan slippe stress. Mens andre dager kan det hjelpe med boksing og få ut all aggresjon og frustrasjon. Prøv deg litt frem og finn hva som hjelper for deg, min løsning er nødvendigvis ikke den rette løsningen for deg. 

Tre tips som kan hjelpe deg med å koble av og ta et pust i bakken: 

1. Planlegg og vær strukturert- lær deg å prioritere hva som er viktig og hva som bør komme først. Man trenger nødvendigvis ikke gjøre og få til alt på en gang. 

2. Nok søvn og hvile- La både kropp og sinn få slappe av, det kommer aldri noe godt ut av overanstrengelser

3. Det bor mer i deg enn du tror! - Ikke undervurder deg selv. Har man troen på seg selv oppnår du mestringsfølelse og er bedre rustet til å takle utfordrende situasjoner

Gi stjerner til dette innlegget:

Gammelt og godt håndverk!

Fotograf: Rita Bærum 

Kjole og accessories: Salong Charmant/Brukte Brudekjoler

Hår Styling: Finn & Gunnar produkter fra Frisørgrossisten

 

Hei alle sammen!

I dag vil jeg gi dere et stort innblikk i Fenrir Skofabrikk, som er med på laget som min fjerde sponsor.

Fenrir Skofabrikk befinner seg i Drammen (Nedre Eikervei 14) og er en skofabrikk samt et norsk luksusmerke for håndlagde sko.

Jeg vil vise dere hvordan skoene produseres, fra start til slutt!

Og hvordan kan jeg gjøre det?

Jeg har en utrolig video som viser det jeg vil kalle gammelt og godt håndverk!

Se her:

 

Dette er virkelig en kunst.

Tenk på hvor mye tid og hvor mye kunnskap som investeres i hver eneste sko og par.

Det produseres i lite antall, fordi det er en stor forskjell fra masse produserte sko og håndlagde.

Håndlagde sko er ikke en selvfølge!

Det krever tid, kunnskap, manuelt håndverk og kjærlighet.

Man trenger eksperter i skotøyfaget for å få dette til!

Alt dette produseres i vårt flotte land og er et helt norsk merke!

Som sagt, ved å velge produkter som produseres i Norge, bidrar vi til vår landsøkonomi og det ivaretar tradisjoner og lidenskap for håndlagde kvalitetsvarer.

Fenrir står for kunnskap og eleganse.

Dere finner et stort utvalg av disse skoene i fabrikken i Drammen, og den 21. Mai fra klokken 12:00 til klokken 16:00 har de åpen dag!

Hva venter dere på? Løp og kjøp fantastiske sko!

Følg Fenrir Skofabrikk på sosiale medier!

Facebook: https://www.facebook.com/fenrirskofabrikk/

Instagram: https://www.instagram.com/fenrirskofabrikk/

Kjøp også her: https://www.storesko.no/

 

Stem på meg!

Send MISSU 7 til 1963 (kr. 10 ,- per stemme)

 

Følg meg gjerne på sosiale medier!

Instagram: https://www.instagram.com/idae_b/

Facebook: https://www.facebook.com/IdaEmilieVeientilMissNorway2017/?fref=ts

 

Som alltid håper jeg verden smiler til deg! <3

Klem

Ida-Emilie

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:

17. Mai og eksamenstid

Hei alle sammen! 
Håper alle hadde en super 17.mai feiring i går! Jeg hadde hvertfall en kjempe fin dag med venner og familie. Dagen begynte med frokost sammen med jentene, noe som var en utrolig koslig start på feiringen. Deretter dro vi inn til sentrum hvor det ble middag på friday´s, før vi senere så på togene. Det var med andre ord en vellykket dag fylt med god stemning og nydelig vær. 
I det siste har tiden gått til eksamens øving. Så langt har jeg vært gjennom to eksamener, men det er fortsatt to til som skal gjennomføres før jeg endelig kan ta sommerferie. Det blir derfor intens lesing den siste uken, noe jeg sikkert ikke er alene om. Jeg ønsker dere masse lykke til med den siste innspurten før ferie! Vi kommer oss gjennom dette! 

Om dere ønsker å stemme på meg kan dere sende en melding: Missu 3 til 1963 (koster 10 kroner per stemme). Setter utrolig stor pris på det <3 

Ha en fin kveld! 


Gi stjerner til dette innlegget:

En bukett på nasjonaldagen

Miss Universe-finalist i 2012, Sara Nicole Andersen sender en herlig blomsterhilser på nasjonaldagen fra topp-suiten på Grand Hotel på selveste Karl Johan. 

(Foto: Natalia Pipkina. MUA: Irina Jensen)

Norges nasjonaldag er ingen liten sak. Vi feirer den norske grunnloven som ble forhandlet fram på Eidsvold.

Grunnloven kom i stand etter Danmark måtte "overlevere" Norge til Sverige som en avslutning av Napoleonskrigene i Norden. At Sverige skulle overta Norge fra Danmark, ble bestemt i den såkalte Kieltraktaten av 14. januar 1814. 

Danmark hadde i lang tid balansert mellom de europeiske supermaktene Frankrike og Storbritannia, men kom etterhvert dårlig ut som alliert med Napoleon. Fordi Danskene tapte med Napoleon, fikk Svenskene overta Norge som en del av Kieltraktaten. Sverige vant fram i sin 350 årige kamp for å bli den dominerende makt i Norden. Mange i Norge syntes dette med Sverige var en dårlig ide, og organiserte et solid arbeide på nyåret 1814 for å etablere en selvstendig norsk grunnlov. Mye av dette ble organisert av Prins Christian Frederik som var dansk-norske kongens stattholder i Norge. 

Sverige kunne ikke godta at Norge ble selvstendig nasjon, og mobiliserte en betydelig hær. De invaderte Norge 26. juli 1814. Det ble for den norske hæren raskt klart at svenskene hadde overmakten. Den norsk regjering og kronprins Karl Johan fra Sverige framforhandlet Mossekonvensjonen som ble signert i Kommandantgården i Fredrikstad, 15. august 1814. Dermed var unionen med Sverige godkjent, noe som ble lagt til i paragraf 1. i grunnloven fra 4. november 1814, der det står: «Kongeriget Norge er et frit, udeleligt og uafhændeligt Rige, forenet med Sverige under een Konge». Også andre paragrafer, som angikk tronfølget og kongens myndighetsalder, ble også endret.

Vi kan dermed si at det er litt av en historie som ligger bak hvorfor det i dag er barn, ungdom og voksne fra over 100 skoler som masjerer ned Oslos hovedgate Karl Johan. Og det er mer i denne historien. En hovedgate oppkalt etter en menig soldat i Napoleons hær som gikk gradene til han ble marskalk for Napoleon og Frankrikes forsvarsminister. Karl Johan som i 1810 ble valgt til kronprins og senere konge av  Sverige. En franskmann som trodde på den franske revolusjonens idealer om likhet, brorskap og frihet.

Bare fire år senere ledet denne "soldaten" den Svenske hæren til krig mot norske soldater. Dette for å omskrive verdens nest eldste grunnlov av 17. mai 1814. En grunnlov laget ut fra franske revolusjonens idealer. En grunnlov fremmet av den danske kronprinsen Christian Frederik. En som senere ble konge av Danmark. En kronprins som ville forsvare Norges suverenitet mot en union med Sverige. En dansk tronearving som av historikere omtales som å være helt avgjørende for å få på plass Norske grunnloven. 

Dette var bare en kort utgave av de dramatiske begivenheter som ledet til grunnloven, og hva som var i spill det året grunnloven ble laget. En lov der det meste ble videreført under unionen med Sverige, og som i dag bestemmer hvordan vi styrer vår høyst folkestyrte nasjon. 

Dermed er det litt morsomt å markere 17. mai med noen bilder av Sara Nicole Andersen som representerte Norge i Miss Universe 2012. Dette med bilder fra Grand Hotel på Karl Johan.

Sara Nicole sin historie er også litt av en reise. Men den får vi ta en annen dag, nå som vi feirer 17. mai i et av verdens beste, og noen vil si aller beste land. Dette mens vår historie er tett bundet sammen med hendelser med våre naboland og Europa som få om ingen kunne se rekkevidden av i 1814. Dette med en grunnlov laget ut fra opplysningstidens fremste revolusjonære idealer om likhet, brorskap og frihet. 

hurra, Hurra, HURRA !!! Miss Norway ønsker alle en herlig 17. mai. 

(Foto: Natalia Pipkina. MUA: Irina Jensen)

Kilder til historien: Wikipedia, Store Norske, Stortinget. 

Gi stjerner til dette innlegget:
Påmelding for 2018 er i gang

Påmelding til 2017-sesongen er over. Fortvil ikke! Påmelding til Miss Norway 2018 er full igang. Uttaket skjer fortløpende etter finalen i slutten av juli 2017. Du blir invitert til obligatorisk kurs til høsten. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Christina Waage, Miss Norway 2016

Logg inn

Meld deg på