Klar-ferdig-Japan!

Hallo hallo alle sammen!

Endelig var det min tur til å reise utenlands for å representere Norge i årets Miss International konkurranse. Dette er noe jeg har gledet meg utrolig mye til, og det ligger mye hardt arbeid og planlegging bak. Etter Miss Norway 2017-finalen fikk jeg jo beskjeden om at organisasjonen ville ha meg til å bære tittelen "Miss International Norway 2017". En utrolig ære var det. 

Nå sitter jeg på flyplassen i Helsinki, og venter på at boardingen skal starte på flyet som tar meg videre til Tokyo. Og jeg må si, at til å være første gangen jeg flyr helt alene, klarer jeg meg dødsbra:)))) 

Så nå er det bare å finne frem sudoku'en, gjøre litt japansk hjernetrim, og nyte flyturen til Miss International 2017! 

To be continued... 

Gi stjerner til dette innlegget:

Ser forandringer

22690456_1644954422191545_778227045_o

Etter en periode med elektroterapeutisk behandlinger hos Kongsvinger Helse og Livsstil så ser og kjenner jeg forandringer på kroppen. Jeg har nå hatt behandling ca en gang i uken og trent kondisjon ved siden av. Etter hver behandling blir jeg stål og merker virkningen i det. Det som skjer er at musklene kontraherer over en periode på 30 min som er med på å øke styrken i dine muskler. Jeg pleier som regel å ha pads bak på skuldrene, magen, ryggen og innside lår.

Snart reiser jeg til Las Vegas for å delta i Miss Universe, og jeg kommer til å møte så mange dyktige og pene utøvere. Det er lett i en slik konkurranse at man kan føle seg litt usynlig og kanskje ikke bra nok. Nå som jeg har valgt og gå jevnlig til Kongsvinger Helse og Livsstil, så føler jeg meg forberedt til reisen. Jeg får veiledning i lette og enkle matoppskrifter og tar behandlinger, som gjør at jeg holder energien oppe og tåler mer. I det tidligere innlegget fortalte jeg at jeg har skoliose, som er med at jeg av og til har smerter nederst i korsryggen. Når jeg tar behandlinger, setter jeg på mere «strøm» på min «svake» side. Nå har jeg sjeldent vondt i ryggen og jeg kjenner at jeg klarer og opprettholde holdningen lengre. Som utøver er det viktig å ha en fin holdning og skal kunne bære tunge, store kjoler og kostymer.

Elektroterapeutisk behandling er bra for de som ønsker å gå ned i vekt, trenger oppstramming, få igang muskelgrupper som er svake, løsne opp i stive muskler eller vil gjerne trene, men har vanskeligheter med å bevege kroppen. Ønsker du rask fremgang og endringer over en kort periode, så anbefaler jeg dette.

Kongsvinger Helse og Livsstil holder til i gågata 27, 2211. Ønsker du å prøve ut en gratis time, eller bestille pakketime, kontakt salongen på: 902 80 779

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ta gjerne en titt inne på nettsiden, for å se mere av hva salongen kan tilby: https://kongsvingerhl.no

 

Gi stjerner til dette innlegget:

What´s up, London

Etter fire fine dager i London har jeg nå slått meg til ro hjemme, ett par dager i hvert fall. De som kjenner meg vet at hverdagen min går i ett. Jeg har sluttet å telle, men daglig får jeg spørsmål om når jeg rekker å sove eller kommentarer som "Hadde jeg vært deg så hadde jeg gått på smellen for lengst!". Hva skal man si da? Selv så tenker jeg jo ikke over det, men det er vel kanskje litt slik når man kan legge opp hverdagen som man selv ønsker. 
 
 
Den siste måneden har vært litt vel mot det ekstreme, så en firedagers venninnetur til London var virkelig det perfekte avbrekket. Jeg reiser faktisk tilbake til London allerede på søndag, men da som bøssebærer i luften. Det var nesten litt sprøtt. Vi var på vei ut for å spise da telefonen ringte og damen fra Unicef i andre enden av røret kunne dele den glade nyheten om at jeg hadde vunnet flybilletter til London. Jeg vinner aldri på noe, ikke på griseflax engang, så dette kom virkelig som lyn fra klar himmel! 
 
 
De neste dagene skal jeg på ett par shoots før jeg vender nesa mot London igjen på søndag. Følte ikke jeg fikk opplevde nok av London på fire dager så dette passet virkelig perfekt. Enda bedre er det jo at jeg også får vært bøssebærer for Unicef! 
Jeg reiser direkte fra London til Trondheim for å ha noen møter med aktuelle sponsorer, presseoppslag og besøke venninner. Som dere skjønner så er jeg fortsatt ganske travel, men kan på ingen måte klage! 
 
Jeg reiser ikke alene til London, siden jeg var så heldig å vinne to billetter så skal jeg ha med meg en venninne så kan ikke se annet enn at dette blir nok en vellykket tur!
 
 
Håper så mange mulig kan og ønsker å være bøssebærer på søndag. Det er så lite, men utgjør så utrolig mye!
Gi stjerner til dette innlegget:

Presseoppslag

Presseoppslag

I dag hadde jeg et presseoppslag i Smaalene avis som er for indre Østfold. Noen lurer kanskje på hvorfor de skriver at jeg er fra Skiptvet, når jeg tidligere har skrevet Våler. Det er så enkelt som at begge delene stemmer.

Det var alt i alt en grei artikkel føler jeg, men det er såklart ting man vil endre på. Jeg fikk frem hva jeg mente konkurransen handlet om, og fikk fortalt stegene man må gjennom for å evt komme videre.

Nedenfor ser du noen utdrag fra artikkelen

 

 

 

 

Jeg fikk lese korrektur på artikkelen før den skulle publiseres, og jeg nevnte for journalistene et par ting som ikke stemte helt som jeg ville endre. Dette ble ikke gjort. Det er fort gjort at det blir misforståelser, men likevel føler jeg det ble en bra artikkel.

 

Vil du bli min sponsor/samarbeidspartner? Kontakt meg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gi stjerner til dette innlegget:

Forbildet: Har jeg det ? Ser jeg opp til noen ?

Hei og god fredag! Det er endelig helg og det er herlig. Siden jeg er et A- menneske og står alltid opp tirlig så benyttter jeg meg tiden til å skrive et innlegg nå før jeg skal fære av sted på skolen som ikke begynner før kl 09.00. Løper gjerne 30 min før skolen for å være helt avkoblet før skole og rushet starter.

 

Forbildet og ha noen å se opp til er en veldig flott ting! Man blir inspirert, motivert og har lyst til å gå den samme veien. Jeg har hatt forbildet før, min søster og min mor. Men nå har jeg skjønt at det er ikke det som motiverer meg eller gir meg lysten til å lykkes i livet. Jeg ser opp til dem som har hatt det vanskelig og har lykkes ! Dem som kommer fra ingenting , dårlig utganskpunkt eller fra et hjem der dem har hatt en psykisk påkjenning og dårlig oppvekst. Det er dem jeg heier på og ser opp til! Alle er ikke like heldige som har muligheten til å utdanne seg,  da det snakk om hvor man er født, kultur og rikdom. Norge er en av de rikeste landene og har godt miljø her. Vi har tilgang til rent vann hver dag. Bare å gå til springen og tappe vann . Mens i afrika må man gå flere kilometer for å komme seg til en brønn og vannet er ikke akkurat rent. Det er stor sjanse og fare for bakterie og man kan bli syk.

 

Det er viktig å sette ting i riktig perspektiv. Vær fornøyd med det du har og sett pris på små ting. Feks morra kaffen , middag, kaffeavtale med en venninne eller et arrangement man skal dra til. Gå en tur, ta et dypt åndedrag og kjenn den rolige harmonien/sjelen kroppen får.

 

Utdanning er veldig viktig og det er det for meg også. Uten udannelse , får man da ikke en sikker fremtid med jobb. selvsagt trenger man ikke en utdannelse for å kunne jobbe, men man får tyngden, tryggheten , efaringen og kunnskapen som er så bra å ha! Jeg liker veldig godt å tilnærme meg nye ting hele tiden og det er givende for meg!

 

God fredag og god helg!

Klemmer fra TT ! :)

Gi stjerner til dette innlegget:

Lider for skjønnheten, er det virkelig verdt det?


Jeg har alltid vært opptatt av retten til å kunne være den man vil være her i livet. Det å kunne anstrenge seg til å være den beste versjonen av seg selv kan lett bli glemt når vi alltid blir fortalt at vi heller burde se ut som noen andre. Sosiale medier har blitt en såpass stor innflytelse på hvor fort trender kommer og går og bestemmer hva det er som er inn og ut. Dette skjer også med hvordan vi anser menneske kroppen. Det er så lett å tenke seg at det vi ser er det som er virkeligheten og derfor idealet. Sosiale medier viser som regel kun den glamorøse og positive siden som vi vil at folk skal se, slik vi vil at livene våre skal være 24/7. Vi vil at folk skal anse oss som travle, sosialt bevisst, vakre og perfekte mennesker. Slik er det dessverre ikke.

Vi kommer i alle slags former og fasonger, etnisiteter og bakgrunner, med ulike interesser og drømmer. Disse tingene kan ikke sammenlignes, dette kan heller ikke bli et ideal fordi ingen er like. Modellene man ser på reklamen utgjør en veldig liten andel av kvinnene i verden, men hva med resten og hvorfor er det slik?
Jeg går nå selv på mitt 3 år med å stille som modell for ulike ting. Om det gjelder produkter, catwalks, reklamer eller shoots, jeg har vært med på alt. Og det har jeg gjort som en størrelse 38. Dessverre så havner jeg som mange andre i kategorien ‘’plus-size’’ som er navnet på alle kvinner over str.32/34. Det å måtte ha et tilleggsnavn på det å være modell er leit fordi det virker som at det man selv gjør er mindre verdt enn de som er slankere enn deg. 

Jeg promoterer alle størrelser og mener at er man en modell, så er man en modell. Jeg tror på at det er viktig å se flere kvinner i forskjellige størrelser og etnisiteter i reklamene, og heller legge vekt på det å fremme et sunt ideal som også promoterer psykisk helse og hvor viktig det er å kunne være glad i seg selv som man er. Altfor mange unge jenter i dag sliter med lav selvfølelse og forholdet til utseende deres, dette øker også hos unge menn og eldre. Blir unge opplært til å tenke at hvis de ikke ser feilfri ut så må det være noe galt med dem, vil automatisk gjøre at de tar dette med seg videre inn i voksenlivet. 


I følge bufdir.no så bruker vi nettet minst 3,5 timer hver dag. Uansett hva det er vi driver på med så blir vi utsatt for all slags form for mediepress. Vi er utsatt for diverse reklamerer som promoterer ulike produkter og tilbud som skal fange blikket ditt med å overbevise deg om at dette er noe du har absolutt bruk for.
Over lengre perioder med dette negative selvbilde som sier at alt er galt med hvem du er, så er det mange som opplever psykiske vansker i hverdagen. Blant annet det å komme seg ut døren på morgenen grunnet angst og frykten av å møte på andre mennesker som muligens kan kommentere på ditt utseende forstyrrer hverdagen til mange. Dette utvikler seg da til sosial angst hvor alle settinger med mennesker kan være vanskelig å møte på. Depresjon, angst, vrangforestillinger på hvordan du ser ut, og spiseforstyrrelser, er blant det som er vanlig å få når selvfølelsen svekkes. Dette idealet som promoteres kan oppfordre mobbing fra andre som også har blitt preget til å ha det samme synet på hva det ‘’normale’’ skal være. Barn og ungdom har i mange tilfeller rett og slett blitt syk av innflytelsene de har rundt seg.   

Vi må være varsomme med å kunne skille på hva som er ekte og hva som er manipulert.


Kjendiser, skuespillere, atleter, artister og mer skal alltid være på sitt beste når det kommer til det å virke appellerende. Særlig mange kvinner i underholdningsindustrien sliter med å finne seg roller når de kommer rundt 40 års alderen. De er for gammel til å spille ung og for ung til å spille gammel. Vanligvis så pleier rollene som faktisk er basert på kvinner rundt denne alderen å bli spilt av yngre og mer ‘’appellerende’’ kvinner. For å holde seg relevant så er det mange som velger å legge seg under kniven. Plastisk kirurgi og kosmetiske operasjoner har aldri vært så populært som det er nå. Vi opererer på ting for å forstørre og forminske det som ikke engang var et ‘’fokusområde’’ for 10 år siden. Dette har veldig mye å si om rollemodeller og at det ikke er sikkert at de selv vet hvordan å håndter slike forvirrende situasjonene hvor mange som ser opp til dem og vil at de skal sette  et eksempel når de kanskje ikke hadde en å selv se opp til for å styre dem i riktig retning da de var yngre. Dette skaper en evig krets med dårlige valg basert på en industri som ‘’lager’’ mennesker som ikke engang ser ut som seg selv. Statistikk fra American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS), viser at; i USA har kosmetiske inngrep som innebærer kirurgi, økt med 114% siden 1997. Men i løpet av samme tid har antall ikke-kirurgiske behandlinger økt med hele 754%. Av de 11,7 millioner inngrepene som ble gjort i USA i 2007, var ikke mindre enn 82% ikke-kirurgiske. Dette er fordi vi har latt det skje ved å ikke stå på vårt og si at vi er bra nok som vi er. Selvfølgelig så finnes det mange inngrep som kan blir tatt ansvarlig og kan også være nødvendig for helsen, men at tallet har økt såpass mye tilsvarer ikke at dette nødvendigvis er tilfellet.

 
Det å selv vokse opp i denne generasjonen med teknologi og mer gjorde det vanskelig for moren min å skjerme meg fra disse ‘’idealene’’ som gjorde det klart at jeg ikke var bra nok som jeg var og at jeg burde se ferdigutviklet og sexy ut allerede i starten av tenårene mine. Det var vanskelig å unngå fordi dette finner man til og med i tegneserier, lekene vi hadde og kjente fjes som vi så opp til. Jenter blir fortalt veldig tidlig i livet fra ulike plattformer at vi finner vår verdi i menn, media og popularitet blant kretsene våre. Dette gjør oss sårbare, og hva gjør vi når vi er sårbare? Vi tillater oss selv å bli utnyttet. Det er her reklamer og sosiale medier kommer inn. Det er en hel verden av feil med våre kropper som vi selv ikke innså eksisterte før medianen gjorde det tydelig.  Så nå må våre lepper være større, rumpen og puppene også, midjen mindre enn det gjennomsnittlige og jevne glatte former med hverken cellulitt, rynker, uren hud, arr og mer. Hvis verdien vår finnes i utseende vårt, hva er vi da uten dette?
Vi blir bare bedre med årene hvis vi lar oss selv være de vi er ment å være og fokusere på det som faktisk er viktig. Jeg husker at det var en veldig klok dame som sa til meg en gang; hvis du hadde fokusert like mye på å utgjøre noe godt her i verden som du gjør på det å ‘’fikse’’ deg selv, så hadde nok kunne utført mange utrolige ting.

Jeg tror på at det som er på innsiden vil alltid vises på utsiden. Utdanning, psykisk og fysisk helse, omsorg og ydmykhet er slike ting vi burde se mer av i media. Vi har blitt fortalt mange ganger i løpet av denne konkurransen at ‘’sex selger ikke’’ og at vi ikke har noen nytte for å fremlegge oss selv på denne måte. Mer informasjon om dette finner du hos Nrk i innlegget deres: Ny forskning: Sex selger ikke varene dine
Men hvorfor fortsetter vi å se det da? Hvorfor ser vi reklamere som ikke er i nærheten av å være relevant til det de prøver å selge til forbrukerne med lettkledde kvinner? 

Slik som i dokumentaren Miss Representation, så sier forfatter og aktivist Jennifer Pozner ‘’Mediefirmaene skaper denne ideen om at de bare serverer hva publikumet ønsker å se. Nei, de gir oss hva mediefirmaene ønsker. De gir oss det annonsørene ønsker og de pakker det inn slik at det høres ut som at det er vår egen feil, og det er det ikke’’.


Kvinner blir kritisert uansett om de har endret på kroppen sin eller ikke. Kvinner blir særlig kritisert hvis de uttrykker at de faktisk er fornøyd med seg selv siden det går imot normene av at ingen er bra nok som er. Evnen til å kunne være fornøyd med seg selv slik som man er, er virkelig undervurdert i dagens samfunn. Hvert valg et menneske tar skal være hans/hennes egen. Slik som jeg skrev tidligere i innlegget så er det viktig å streve etter å være den beste versjonen av deg selv, om det gjelder å undergå en operasjon eller ikke er opp til det enkelte individet. Det jeg ønsker å fremme er at dette må være ditt eget valg som du har selv kommet fram til uten innflytelse fra andre som skyver deg i denne retningen, som du kanskje ikke hadde gått ellers om det ikke hadde vært for innflytelser utenfra. Selvfølelse og selvverd kommer ikke fra fysiske endringer, men psykiske. Så pass på at det du ønsker å endre på er ikke noe som du er avhengig av skal fikse hele livet ditt og løse alle vanskene dine. Dette er ønskedrømming dessverre. Bli den du selv vil være og ikke en som andre forteller deg du skal være. Alle har like mye rett til å gjøre hva de vil med sin kropp, bare husk å verdsette og ivareta den ordentlig.

Om du sliter med din psykiske helse, lav selvfølelse eller spiseforstyrrelser og ønsker å gjøre noe med dette så kan du gå inn på:
https://helsenorge.no/hjelpetilbud-i-kommunen/psykisk-helsearbeid-i-kommunen
http://www.webpsykologen.no/artikler/bli-kvitt-skam-og-lav-selvfolelse/
http://www.spisfo.no/

Tenk selv og vær deg selv, ha en fin og positiv uke videre!

Gi stjerner til dette innlegget:
Påmelding for 2018 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2018 er full igang. De som blir tatt ut til førsteuttaket blir invitert til obligatorisk kurs til høsten. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Christina Waage, Miss Norway 2016

Logg inn

Meld deg på