Hvordan påvirker tankens kraft din selvtillit? ♕

 

Jeg har fått flere henvendelser fra folk som lurer på hvordan de kan få en bedre selvtillit, og tiltroen til sin egen evne til å prestere. Derfor tenkte jeg skrive litt kort om hva som fungerer for meg og som kanskje kan være til hjelp for deg. 

 

Det finnes dessverre ingen universal oppskrift på hvordan man kan få en bedre selvtillit, og dersom noe fungerer for meg, kan det hende det ikke fungerer for deg. Det å bygge opp en selvtillit mener jeg er en livslang prosess. I perioder kan vi mennesker ha oppturer og nedturer som virker inn på selvtilliten. Dette opplever man gjennom hele livet, og det er derfor man også hele veien må jobbe med seg selv.

 

Jeg har skrevet ned 5 tips, om tankens kraft. Dersom man sier en ting til seg selv nok ganger, vil man til slutt tro på det. Om det er negativt eller positivt er opp til deg selv. 

 

1. Vær deg selv

 

Først og fremt må du slutte å sammenligne deg selv med andre. Vi alle må innse at det ikke finnes et eneste «perfekt» menneske her i verden. Det har seg slik at alle har en unik kombinasjon av kvaliteter, og en egen fasit på hva som er «perfekt». Derfor er det ingen vits å sammenligne seg med andre.

 

Selv om en Instagramprofil kan se så overdrevent flott og fin ut med roseaglade bilder hele tiden, skal man aldri sammenligne seg med dette. Personen har garantert dager som ikke er like ”happy” og like mange oppturer og nedturer som en selv.

 

Vi mennesker har en tendens til å legge ut det mest ”perfekte” bildet fra vårt liv, og dette er jo ingen synd, men du som ”følger” eller ”fan” må aldri sammenligne deg selv med dette. Flere ganger tar jeg meg selv i å sammenligne meg med andre, noe som er svært vanskelig å unngå, og typisk blant oss jenter. Men hvem er det som siter igjen med en dårlig selvfølelse fordi man ikke har det ”fine” bildet eller de ”kule” tingene?  Det er en selv.

 

 Hvordan man føler og ser på seg selv, blir et resultat av hvordan man lever livet sitt. Derfor er selvfølelsen viktig å jobbe med. Dersom du har en tendens til å sammenligne deg med andre, bør du slutte å oppsøke slike situasjoner. Jobb med hva som er dine standarder og deretter følg dem.

 

 

2. Skriv ned dine kvaliteter og styrke

 

Det kan virke litt rart, og kanskje litt vanskelig også. Hva er egentlig dine kvaliteter og hva er din styrke?

Når du først selv blir klar over dine kvaliteter er du på god vei mot selvutvikling. Nøkkelen til selvtillit er å bygge videre på hvem du allerede er. 

 

Her er det noen kvaliteter som kan hjelpe deg med å komme i gang:

Spontan, utadvendt, omsorgsfull, inspirerende, disiplinert, kunstnerisk, bestemt, visjonær, flink, fleksibel, optimistisk, varm, viljestyrke, nysgjerrig, atletisk, utdannet, fokusert.. 

 

 

3. Kunsten å kunne gi

 

Det å dele og gi til andre er en god følelse, og som gagner deg. Men husk å finne en middels!

 

4. Tørr å ta utfordringen! 

 

Selvutvikling er viktig, derfor bør du tørre å ta nye utfordringer! Vi kommer ingen vei om vi trekker oss unna nye utfordringer. Det kan virke både ubehagelig og guffent, men endring er bra for deg. Hvis du for eksempel frykter offentlige taler, overkom frykten og gjør ditt neste foredrag på skolen/jobb til noe som er verdt å sette i historiebøkene.

 

5. Vær positiv

 

Loven om tiltrekning. Til dere som har lest boken «Hemmeligheten/The Secret» forstår hva jeg snakker om. Til dere som ikke har en minste anelse, handler «loven om tiltrekning» om hvordan vi mennesker tenker og hvor stor påvirkningskraft det har. Mennesker med lav selvfølelse har en tendens til å ha negative tanker og som da betyr at negative hendelser automatisk blir trukket mot dem.

 

Kjenner du deg igjen om noen sier til deg «Du har gjort en grei jobb» og du umiddelbart tenker ”kke perfekt? ”

Husk at enkle ord som for eksempel «greit» er bra nok! Lær det å tilgi deg selv for ikke å være perfekt 24/7 og jobb videre med å tolke ting på en mer positiv måte. 

 

La oss se tilbake på de kvalitetene du har skrevet ned. Lær deg å elske deg selv, og fokuser på de gode kvalitetene du har fått. Hvis du ikke kan sette pris på kvalitetene dine, kan du heller ikke forvente at andre skal gjøre det heller.

 

Aldri la noen fortelle deg hvem du er eller får deg til å føle deg mindre verdt. Jobb med deg selv, og finn ut hvem DU er. 

- Miss Norway 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Sommerkroppen 20..?
På tur med kjoledesigner Nina Thorsø!
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2018 er i gang

Påmelding til 2017-sesongen er over. Fortvil ikke! Påmelding til Miss Norway 2018 er full igang. Uttaket skjer fortløpende etter finalen i slutten av juli 2017. Du blir invitert til obligatorisk kurs til høsten. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Christina Waage, Miss Norway 2016

Logg inn

Meld deg på