fbpx

Mitt navn er Julie Dahlen Børresen. Jeg er 22 år gammel og kommer fra Bjørkelangen, som ligger utenfor Lillestrøm. Jeg har nettopp fullført en bachelorgrad ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og til høsten venter nye utfordringer med master i markedsføringsledelse. 

Det som treffer hjertet mitt litt ekstra er mobbing og ensomhet. Jeg synes det er...

Mitt navn er Julie Dahlen Børresen. Jeg er 22 år gammel og kommer fra Bjørkelangen, som ligger utenfor Lillestrøm. Jeg har nettopp fullført en bachelorgrad ved Handelshøyskolen BI i Oslo, og til høsten venter nye utfordringer med master i markedsføringsledelse. 

Det som treffer hjertet mitt litt ekstra er mobbing og ensomhet. Jeg synes det er viktig å sette fokus på at det finnes mange ulike former for mobbing, men at man aldri må glemme at uansett hva er man bra nok som man er. Gjennom min deltagelse i Miss Norway ønsker jeg å gjøre verden til et mer åpent og inkluderende samfunn.

Jeg er en engasjert jente som jobber hardt for at alle skal ha det bra, og som ønsker å være en god rollemodell gjennom sunne verdier. Her på bloggen deler jeg oppdateringer fra konkurransen, temaer som engasjerer meg og hverdagen min.

Hvis du vil få oppdateringer på nye innlegg kan du følge meg på Facebook-siden min her: https://www.facebook.com/Julie-Dahlen-Børresen-veien-til-Miss-Norway-2021-103619585028106

Om du vil følge meg på Instagram finner du profilen min her: https://www.instagram.com/juliedborresen/

Kontakt meg gjerne på enten Facebook, Instagram eller juliedahlenborresen@gmail.com om du ønsker.

Dersom du vil stemme på meg i finalen kan du sende MISSU 5 til 2401. En stemme koster 20kr og du kan stemme så mange ganger du vil.

 

More

For et eventyr

Tenk at i morgen er det allerede fire uker siden finalen i Miss Norway 2021. Tiden etter finalen har flydd avgårde i en rasende fart. Nå har jeg startet på master i strategisk markedsføringsledelse og hverdagen er tilbake igjen for fullt med nye rutiner og gjøremål. I dette innlegget skal jeg skru tiden en måned tilbake og fortelle dere alt om finalen.

 

Finaleklar og spent! Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

Etter å ha brukt hele 2021 på å øve og forberede oss til finalen var vi en spent gjeng finalister som møtte opp til trening i Oslo på fredagen, kvelden før finalen. Veldig koselig å se alle jentene igjen, siden det tross alt var et par måneder siden sist. De er så snille og hyggelige alle sammen. På treningen gikk vi igjennom programmet for finaleshowet sammen med Klara som har trent oss gjennom hele konkurransen. Jeg er så takknemlig for all hjelpen jeg har fått fra henne. Hun har forvandlet meg fra ustødig til selvsikker på catwalken. Takket være all hjelp og veiledning kjente jeg meg klar for finalen.

Foto: Daniel Millan

Selve finaledagen møtte vi opp ved samfunnssalen som ligger midt i Oslo sentrum allerede klokken ni om morgenen. Det var første gangen at Miss Norway-finalen ble arrangert der, men lokalet var stort og fint og jeg tror alle var veldig fornøyde med at finalen ble flyttet dit i siste liten. Vel fremme ved lokalet rigget vi oss til backstage. Med 13 finalister som alle har 5 ulike sceneantrekk hver er det litt å organisere, men det var heldigvis god plass og alle fikk gjort seg klare.

Turid og meg spente og klare for å gå på scena

Timene før vi skulle på scenen forsvant i en rasende fart. Vi brukte litt tid på å gå igjennom hele finaleshowet på scenen. Det som var nytt for oss alle sammen var at det var lagt til en trapp på scena, men med noen runder i trappa gikk det fint for alle. Trapper i høye hæler er ikke bare bare, men vi fikk det til. Jeg tror vi alle kjente på spenningen som bygde seg opp utover dagen. Selv gledet jeg meg utrolig mye til salen skulle fylles opp med dommere og publikum, og alt ble på ekte. Etter at vi hadde øvd var det tid for hår og sminke. Sminken og håret mitt ble naturlig og i en stil som passet alle antrekkene mine.

Første catwalk og finalen er i gang. Foto: Joe Urrutia

Plutselig var klokka åtte og det var på tide å starte showet. Spenningen var virkelig til å ta og føle på, og jeg kjente meg virkelig klar for å gå ut på scenen. Endelig var det min tur til å gå ut på catwalken og presentere meg selv og hjemstedet mitt i første walk. Jeg kjente meg litt skjelven i bena, men du verden så moro det var å komme seg ut der. Etter at jeg hadde presentert meg og var på vei tilbake igjen kjente jeg virkelig at jeg var i gang og at dette var gøy. Etter å ha spilt teater i fire år kjente jeg at den samme gode følelsen som man får når sceneteppet går opp var tilbake. Det er en helt spesiell følelse.

Smile litt til dommerne på vei tilbake. Foto: Joe Urrutia

Da alle hadde gått catwalken sin i casual wear, som var det første antrekket var det rett bak scenen for å skifte til neste antrekk. Denne gangen var det treningstøy, som var min favorittcatwalk. Grunnen til at det var favoritten var rett og slett fordi det var litt annerledes enn de andre catwalkene og en mulighet til å være mer kreativ.

Madelen Denice og meg med Mai-Helen og Stephany i bakgrunnen. Foto: Joe Urrutia

Her holder jeg talen min om mobbing. Foto: Joe Urrutia

Siste catwalk før pause var i cocktailkjole. Da skulle vi en etter en holde tale om hjertesaken vår. Å holde tale er noe jeg virkelig liker og føler at jeg mestrer, så akkurat det hadde jeg gledet meg masse til. Selv om ikke talen kom ned på papiret før på torsdagen har jeg gått rundt og diktet på talen min i hodet i månedsvis, og jeg visste derfor akkurat hvordan jeg ville ha det. I talen min snakket jeg om mobbing, som er min store hjertesak. Gjennom talen ønsket jeg å bygge fellesskap, og å vise at vi sammen kan utgjøre en forskjell. Det er aldri din feil om du blir mobba, og det er så viktig å huske på. I etterkant av finalen har jeg fått gode tilbakemeldinger om at publikum ble rørt av talen min og at de trodde på det jeg sa. Det føles fint at jeg klarte å formilde budskapet mitt på en måte der det traff de som hørte på. 

Because I'm happy. Foto: Joe Urrutia

For å runde av med god stemning til pause kjørte vi på med dans og god stemning til sangen Happy av Pharell Williams, og det fikk frem smilet og latteren i salen etter mange rørende taler på løpende bånd. I pausen forberedte alle vi deltagerne oss på nest siste catwalk, nemlig bikini. Selv om pausen ble litt ekstra lang, fordi dommerne hadde mye å diskutere på dommermøtet sitt gikk det likevel fort. Alle jentene var i godt humør, og vi gledet oss masse til de to siste catwalkene.

 Foto: Joe Urrutia

Bikiniwalken gikk bra, og jeg fikk viftet med sjalet mitt og smilt masse til publikum akkurat som planlagt. Hele kvelden gikk utrolig fort, og med en gang bikini var ferdig var det bare å hoppe i aftenkjolen. Nå var det klart for kveldens aller siste catwalk. Det er noe helt spesielt med å ta på seg aftenkjolen som man har hatt hengende i skapet lenge og bare ventet på å bruke. Kjolen min i gull og glitter var veldig meg og jeg følte meg så vakker da jeg tok den på. Det gjorde jeg i alle antrekkene, men det er noe eget med selve finalekjolen. Det er ikke noe man bruker hver lørdag akkurat, og da blir det ekstra spesielt.

Aller siste catwalk før dommerne avgjør vinneren av Miss Norway 2021. Foto: Joe Urrutia

Da jeg gikk ut på scenen for aller siste gang tenkte jeg at nå skulle jeg bare kose meg mest mulig og nyte øyeblikket. Det går så utrolig fort når man er ute på scenen, men jeg nøyt virkelig hvert sekund, og det vet jeg at alle de andre jentene gjorde også.

3rd runner up, og jeg blir gratulert av Helene som ble Miss Norway i 2019

Her går jeg som 3rd runner up. Foto: Joe Urrutia

Angelika, meg, Nora Emilie, Amine og Stephany. Foto: Joe Urrutia

Gleder meg masse til å følge Nora Emilies reise i Miss Universe

Gjennom sesongen har jeg hatt nesten 30 presseoppslag, så veldig hyggelig å få avslutte med en glad-sak om finalen

Etter siste catwalk var gått var det bare å vente i spenning på resultatet. Nivået var skyhøyt i år, og alle jentene var utrolig flinke og verdige vinnere. Det var tydelig at dommerne hadde vanskeligheter med å bestemme seg, og de diskuterte faktisk på overtid før de til slutt kom frem til en beslutning. Da jeg sto der og ventet på resultatet følte jeg at jeg allerede hadde vunnet, uansett utfall. For meg var det en seier bare å ha kommet så langt som jeg gjorde. Jeg var derfor strålende fornøyd med å bli kåret til 3rd runner up. Vinneren ble Nora Emilie, og jeg er spent på å følge med på reisen hennes i Miss Universe i Israel nå i desember. Tror det kommer til å bli veldig bra.

Her er videoen fra finalen. Synes den får frem stemningen fra finalen veldig godt

Hele reisen med Miss Norway har vært et fantastisk eventyr. Jeg har lært masse og møtt mange nye mennesker jeg aldri ville truffet om jeg ikke hadde meldt meg på. Alle deltagerne og andre jeg har blitt kjent med har vært fantastisk hyggelige mennesker. Derfor er jeg utrolig glad for at jeg tok sjansen og meldte meg på. Selv om jeg ikke vant er jeg fortsatt stolt over egen innsats og hardt arbeid. Denne tiden er noe jeg kommer til å huske for resten av livet. Jeg krysser fingrene for at jeg får muligheten til å konkurrere mer etterhvert, men med corona er det vanskelig, så vi får se hva som skjer. Uansett hva fremtiden bringer er jeg sikker på at det er mye bra og mange fine opplevelser i vente.

Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

En stor takk til alle som har heiet på meg, støttet meg og fulgt meg på veien! Jeg setter utrolig stor pris på alle som en, og jeg blir veldig glad for alle fantastiske tilbakemeldinger jeg har fått i løpet av konkurransen. Å ha gode folk rundt seg som støtter og heier er virkelig gull verdt. Om dere vil følge meg videre kan dere følge meg på instagram for flere oppdateringer @juliedborresen

Julie

  420 Hits
420 Hits

I kveld skjer det! Hva representerer antrekkene mine?

Endelig er dagen her! Jeg kan nesten ikke vente. Tenk at finalen som jeg har ventet på og forberedt meg til i hele 8 måneder er i kveld. Det føles helt uvirkelig å tenke på at jeg står på scenen i kveld, men jeg gleder meg så utrolig mye. Dette blir moro!

Jeg kan dessverre ikke dele bilder av finaleantrekkene mine helt enda. De skal nemlig være en overraskelse når jeg går på scenen. Likevel tenkte jeg å fortelle dere litt om antrekkene mine. For meg har det vært viktig med symbolikk i antrekkene. Derfor representerer antrekkene meg, hvem jeg er og reisen jeg har vært på så langt i livet.

Foto: André Stang Erlingsen

Fritidsantrekk: Dette er det første antrekket vi skal ha på catwalken, og som starter hele showet. Jeg har derfor valgt et antrekk som er inspirert av hjemstedet mitt og av hagen min. Det er inspirert av naturen jeg har rundt meg og som jeg har vokst opp i. Rett og slett en naturlig begynnelse, og helt riktig sted å starte kvelden for min del.

Treningstøy: Treningstøyet fremmer den sporty og lekne siden min. Samtidig som det er i kjærlighetens farge, og representerer kjærligheten jeg har for alle menneskene rundt meg. Jeg er veldig glad i mennesker og vil at folk skal ha det bra, og derfor har jeg valgt treningstøy i en farge som viser nettopp dette.

Cocktailkjole: Denne kjolen representerer den tunge tiden min på ungdomsskolen der jeg gikk igjennom mobbing og følte meg ensom og alene. Til tross for at jeg var utestengt og ting så litt mørkt ut på utsiden visste jeg likevel hele tiden inni meg selv at jeg er et bra menneske. Derfor beholdt jeg håpet om at ting skulle bli bedre, og det skinner gjennom mørket i denne kjolen.

Bikini: Etter å ha tilbragt store deler av livet i svømmehallen finnes det få antrekk jeg føler meg mer hjemme i enn badetøy. Jeg elsker havet, og bikinien min symboliserer sjøen i fargen sin.

Aftenkjole: Selve aftenkjolen for meg symboliserer der jeg er i livet i dag. Jeg er 100% trygg i meg selv, vet hvem jeg er og hva jeg står for. Min indre glød har jeg alltid hatt med meg, men gjennom denne reisen har jeg blitt mer selvsikker og trygg på meg selv enn noen gang. Det ønsker jeg å gjenspeile i kjolen, som skal skinne sammen med meg på scenen i kveld.

Foto: André Stang Erlingsen

Alle antrekkene mine er altså gjennomtenkt, og når jeg går på scenen i kveld ligger det en tanke bak hvert eneste et. Det skal bli en fryd å få lov til å stå på scenen, og jeg er utrolig spent på hvem som skal representere Norge i Miss Universe. Jeg krysser selvfølgelig fingrene, men uansett hvordan det går i kveld er det en stor seier for meg bare å få lov til å være med i finalen. Jeg føler meg heldig som har fått lov til å delta i konkurransen, og jeg er stolt over å ha kommet så langt som jeg har gjort. Denne kvelden vet jeg at jeg aldri kommer til å glemme.

Julie

  604 Hits
604 Hits

Hele reisen min oppsummert

Inneholder omtale av annonsører

I dag er nest siste dag på denne reisen. På den ene siden føles det veldig lenge siden jeg fikk mail om at jeg var tatt ut som deltager 4. januar i år, men på den andre siden har det gått helt utrolig fort. Jeg tenkte nå at jeg skulle oppsummere eventyret og alt jeg har vært igjennom for dere.

 

Aller første fotoshoot. Foto: Adrian Kirkerud

Foto: Adrian Kirkerud

Her tok vi bilder i nesten 20 minusgrader. Foto: André Stang Erlingsen

I løpet av tiden som har gått har jeg engasjert meg i mye. Hjertesakene mine er mobbing og ensomhet. Jeg har fortalt om både hvordan jeg opplevde mobbingen på ungdomsskolen, og også om hvordan mange studenter har hatt det gjennom coronapandamien. Innlegget mitt om studentenes ensomme cornahverdag finner du her og historien om hvordan jeg hadde det på ungdomsskolen kan du lese her. I tillegg banker hjertet mitt litt ekstra for musikkbransjen, og drømmen min er å en dag få muligheten til å jobbe med å gi musikkglede til andre. Derfor engasjerte jeg meg stort i vinter da debatten rundt musikkanmeldelser raste. Jeg mener at musikkanmeldelser skal handle om musikk og ingenting annet. Til syvende og sist er det opp til hver og en å bedømme hva som er "bra" musikk. Vi er alle forskjellige, og godt er det. Et av innleggene jeg skrev om denne debatten kan du lese her. For meg som har viet hele 18 år til svømming er det en naturlig del av meg, og jeg er utrolig opptatt av at alle skal kjenne seg trygge rundt vann. Som styremedlem og PR-ansvarlig for svømmegruppa dro jeg derfor i gang Flytefesten på Bjørkebadet, en dag der trygghet og glede rundt vann sto i fokus. Pressen ble også invitert med på festen. Verdensrekordforsøket i flyting kan du lese mer om her.

Vår i lufta og vårklærne fra Lenaz var hentet frem. Foto: Tiril Lunaas

Foto: Tiril Lunaas

Foto: Tiril Lunaas

Å hjelpe andre opp og fram er noe som er viktig for meg. Det føles så godt å gjøre noe godt for andre, og alle de frivillige man blir kjent med er alltid fantastiske mennesker. Alle ildsjelene rundt omkring i landet som jobber for noe de tror på fortjener et stort klapp på skulderen. Jeg har faktisk vært frivillig og hjulpet til hos hele 21 ulike veldedige organisasjoner de siste månedene. Arbeidsoppgavene mine har vært varierte, og jeg har kost meg med hver eneste en. Midt i pandemien synes jeg det er utrolig viktig å stille opp og gjøre det man kan for å få landet opp og gå fortest mulig igjen. Derfor har jeg både smurt matpakker og hjulpet til på coronavaksineringen. Innlegget om da jeg smurte matpakker med sanitetskvinnene finner du her og innlegget om da jeg var med på vaksineringen finner du her. Nå nylig hjalp jeg til hos Klessentralen i Halden med å dele ut gratis klær og sko til de som trengte det. Det var en veldig spesiell og fin dag hvor jeg virkelig følte at jeg gjorde en forskjell for de som trenger det som mest. Innlegget finner du her. Flere ganger har også redningshunder Didi tittet innom her på bloggen. Hun er en redningshund i verdensklasse, og det føles fint å vite at om noe skulle skje når hun er hos oss får alle den hjelpen de trenger. Didi kan du lese mer om her.

Håret er ordnet av Amalie på Ametyst. Foto: Inge Strømseng

Foto: Inge Strømseng

Foto: Inge Strømseng

Foto: Inge Strømseng

Foto: Daniel Millan

Gjennom tiden i Miss Norway har jeg blitt en offentlig person og har fått oppmerksomhet fra media. Det har gitt meg muligheten til å både fronte Miss Norway-konkurransen og også temaer som jeg selv brenner for. Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke har jeg hatt god kontakt med helt siden bedriften min Flaski var med i NM for studentbedrifter, og de har også fulgt meg gjennom hele konkurransen. Det første intervjuet jeg hadde med dem hvor jeg blant annet forteller om hjertesakene mine finner du her. Lokalavisen min Indre Akershus Blad har også fulgt meg tett hele veien og vi har delt alt fra påskeprat hvor jeg pratet om studiehverdagen og påskeplanene mine til mitt aller første intervju om mobbingen. Påskepraten finner du her og intervjuet er her. Jeg har også fått prøvd meg litt på radio igjen og har hatt to intervjuer på Radio Riks. I det første intervjuet som du finner her snakker jeg om konkurransen og hvordan jeg opplevde å feire 17. mai hjemme. Neste intervju gikk til å snakke om svømming, og hvorfor det er så utrolig viktig å kunne. Det finner du her. Jeg var nylig med i min aller første podcast, Former Felles Framtid. Der snakket jeg om å vokse opp på et lite sted. Podcasten finner du her. I Extraavisen har jeg vært så heldig at jeg har fått sjansen til å både skrive kronikker om temaer jeg bryr meg om, og jeg har fått hatt flere intervjuer. Jeg har blant annet skrevet kronikk om hvorfor jeg mener Miss Norway har en viktig plass i 2021 og om Eurovision. Disse finner du her og her. I tillegg har faktisk intervjuet jeg hadde med Extraavisen blitt den mest leste saken i Extraavisens historie med flere hundre tusen lesere, og den nådde faktisk helt inn på Stortinget. Jeg er veldig stolt og glad for at folk har turt å åpne seg opp og fortelle historiene sine på grunn av meg. Dette kan du lese mer om her.

Her testet vi ut nye produkter hos Issy Makeup Store. Foto: Tiril Lunaas

Foto: Tiril Lunaas

Foto: Tiril Lunaas

Foto: Christoffer Holenbakken

Sponsorene mine har vært viktige støttespillere på veien mot finalen, og jeg er utrolig takknemlig for de 7 fantastiske sponsorene som har hatt troa på meg. Før jeg meldte meg på Miss Norway hadde jeg aldri kjørt bil før, men hos NB Trafikkskole har de dyktige ansatte som tar en utfordring. Derfor klarte jeg faktisk å ta førerkort på kun tre måneder, noe som er rekordfart midt i en pandemi. Hvis du vil lese om oppkjøringen finner du det her. Takket være Ametyst Frisør og Velvære har jeg vært fin på håret gjennom hele konkurransen. Her er det de som har stylet håret før fotoshoot. For Flaski har det vært viktig å løfte små lokale kunstnere opp og frem. Gjennom et samarbeid med Janne Nordvang ble #MinLilleHverdagsglede skapt. Flasken fra Flaski er med meg overalt og skal selvsagt være med i finalen. Flaski kan du lese mer om her. Gjennom hele konkurransen har jeg blitt kledd opp i flotte klær fra Lenaz - Løken Klær og Sport, og de har jeg hatt på meg på tre forskjellige fotoshoots. Vil du vil se bildene fra den siste shooten finner du de her. På fotoshoot trenger man også sminke og jeg har vært så heldig og fått med meg Issy Makeup Store på laget. De selger vegansk og mild sminke, som passer perfekt for huden min som er sensitiv. Her kan dere se sminken deres bli brukt på shoot. Før finalen er det også viktig at huden blir tatt godt vare på, og med god hjelp fra Hannes Hud, Fot og Spa føler jeg meg finalefin. Les mer om en av spabehandlingene jeg har hatt hos dem her. Som økonomistudent interesserer jeg meg veldig for personlig økonomi. Derfor har det vært veldig moro å få lov til å dele tips og triks rundt økonomi med dere. Har du lest tipsene mine om hvordan du kan nå boligdrømmen raskere, som jeg har skrevet om her?

Aller siste fotoshoot før finalen. Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

Foto: Daniel Millan

Dette året har altså vært litt av en reise. Jeg har opplevd og gjort så utrolig mye som har vært både gøy, spennende, lærerikt og viktig. Denne reisen og alle disse flotte opplevelsene ville jeg aldri ha vært foruten. Jeg føler meg heldig som har fått lov til å oppleve så mye fint, bli kjent med nye mennesker og være et forbilde for mennesker i alle aldere. Jeg er stolt av meg selv og alt jeg har oppnådd. Uansett hvordan finalen går i morgen har jeg fått utrettet mer enn jeg noen gang kunne sett for meg, og det er en seier i seg selv. Selv om eventyret kanskje er over i morgen stopper ikke veien her for meg. Jeg fortsetter videre mot nye eventyr, og jeg gleder meg til hva fremtiden bringer.

Julie

  587 Hits
587 Hits

Det trenger ikke å være skummelt

Annonse: Høland og Setskog Sparebank

Du tenker kanskje at kredittkort kan være litt skummelt? Det trenger det absolutt ikke å være. Kredittkort kan faktisk være et nyttig verktøy som gir en rekke fordeler. I mange tilfeller vil det faktisk være bedre å betale med kredittkort enn vanlig bankkort. Mange er kanskje engstelige for at det skal bli fryktelig dyrt, eller gå helt over styr når de skaffer seg kredittkort. Det trenger absolutt ikke å skje. Hvis man ikke setter grensen på kredittkortet høyere enn at man klarer å betale tilbake går det helt fint. Det går for eksempel an å sette grensen til 5.000 kroner i måneden. Hvis du for eksempel kjøper en PC med kredittkort fra Høland og Setskog Sparebank til 5.000 kroner og bruker 3 måneder på å betale tilbake koster det deg totalt 5.171 kroner. Altså er rentekostnaden på 171 kroner, og det er billigere enn om du skulle tatt det på avbetaling gjennom forhandleren du kjøper PCen hos. Plutselig kan PCen ryke midt i eksamensperioden og da kan det bli dyrt med 5.000 kroner ut på en gang, men med kredittkort fra Høland og Setskog Sparebank får du muligheten til å kjøpe ny med en gang uhellet er ute.

Foto: Daniel Millan

Når du for eksempel bestiller en reise og betaler med kredittkort dekker dette en eventuell avbestilling om du for eksempel skulle bli syk. Det er veldig kjedelig om du blir syk rett før ferien og ikke får dratt, men da er det en fin trøst å vite at man får tilbake pengene tilbake. Hver gang vi bestiller en reise her i huset, enten det er innlands eller utenlands betaler vi alltid med kredittkort, fordi det er tryggere i tilfelle noe skulle skje. Hvis man vil kan man også oppgradere reiseforsikringen i kortet til oppgradert reise til 249 kroner i året. Det finnes også andre tilleggsforsikringer man kan bestille til kortet. Nå når vi forhåpentligvis kan begynne å reise litt mer ettersom vi er flere og flere som blir fullvaksinert er dette noe å tenke på. Med Høland og Setskog Sparebank sitt kredittkort tar de heller ikke gebyrer for å ta ut kontanter når du er på ferie i utlandet. Dette koster vanligvis penger med et vanlig bankkort, så her er det en fordel å bruke kredittkort. Det er ikke i alle land det er like vanlig å betale med kort som i Norge. For eksempel da jeg var på ferie Den Dominikanske Republikk var det en selvfølge å betale kontant, og i sånne tilfeller er det veldig greit å slippe gebyret for å ta ut penger i minibanken.

Har du vært uheldig og blitt lurt når du har handlet på nett før? Det har jeg da jeg var 14 år, og jeg husker det fortsatt. Jeg hadde bestilt noe fra utlandet, og like etterpå fikk jeg en mail fra det jeg trodde var PayPal. Der det blant annet sto at jeg måtte fylle inn kortopplysningene på nytt. Det høres dumt ut i dag, men der og da så det 100% ekte ut og jeg trodde på det siden jeg hadde handlet et kvarter tidligere. Jeg fylte inn kortinformasjonen til mamma, fordi det var hennes kort jeg hadde brukt og tenkte ikke noe mer over det. To dager senere sto vi på Strømmen Storsenter og skulle handle. Da var det ikke dekning på kortet hennes, og jeg skjønte hva som hadde skjedd. Jeg ble både veldig lei meg og flau over det som hadde skjedd. Følelsen av å ha blitt lurt og at kontoen hennes hadde blitt tappet var så vond. Hadde vi bestilt med kredittkort hadde situasjonen vært en helt annen. Når man handler med kredittkort er det bankens penger du handler med, ikke dine egne. Da slipper du at hele lønnskontoen blir tappa, sånn som jeg var uheldig og opplevde. I en hverdag der man handler mer og mer på nett er det viktig å huske på at man kan bli lurt, og da er det lurt å gjøre det man kan for å unngå at det skjer. Jeg har i hvert fall blitt mye mer forsiktig etter uhellet mitt.

Foto: Daniel Millan

Hos Høland og Setskog Sparebank har de ulike typer kredittkort som passer ulike behov. De har 0 kroner i årsgebyr, og derfor kan det være gull å ha et kredittkort i lommeboka. Så lenge du ikke bruker penger du ikke har, og betaler tilbake igjen som planlagt er kredittkort en ekstra trygghet. Det kan også skje at det dukker opp en måned med en uforutsett utgift og da er det greit å kunne dra frem kredittkortet, også betale tilbake neste måned. Du har 45 rentefrie dager på deg til å betale, så om du betaler tilbake innen da koster det deg ingenting ekstra å ha dratt kredittkortet. Smart, ikke sant?

Julie

  271 Hits
271 Hits

Siste mulighet

Heihei! Jeg vil bare titte innom for å fortelle at i dag er siste muligheten til å stemme på meg i finalen, om du ønsker det. Ved midnatt stenger avstemningen, og det er derfor kun noen få timer igjen til å stemme. Om du har stemt før og vil stemme igjen, eller vil stemme for første gang sender du en SMS med kodeordet MISSU 5 til 2401. En stemme koster 20 kroner, og du bestemmer selv hvor mange ganger du vil stemme. Jeg er veldig takknemlig for alle stemmene jeg har fått gjennom konkurransen, og jeg setter stor pris på hver eneste en.

MISSU 5 til 2401

I morgen sjekker jeg inn på hotell i Oslo for å finne roen og gjøre meg klar til finalen. Det er veldig greit med eget hotellrom så jeg får slappet av mest mulig før finalen, samtidig som jeg får tid til å tenke på meg selv og hva jeg skal gjøre på scenen. Vi skal ha en liten samling med alle finalistene i morgen kveld for å forberede oss til finalen. På lørdag går det slag i slag hele dagen, og vi starter finaledagen allerede klokka 9. Da er det fullt kjør med generalprøver, sminking og ordning av hår frem til showet starter på kvelden. Det kommer med andre ord til å gå slag i slag fremover, og nå kan man virkelig begynne å telle ned timene til finalen. Dette blir moro!

Julie

  321 Hits
321 Hits

Finalefin

Annonse: Hannes Hud, Fot og Spa

Foto: Christoffer Holenbakken

Med finalen kun tre dager unna har jeg gjort de siste forberedelsene for å skinne på scena hos Hannes Hud, Fot og Spa. I dag har jeg hatt voksing og fikset negler. Voksingen var jeg litt spent på, fordi det har jeg aldri gjort før. Jeg har også hørt at det kan gjøre veldig vondt, men det var ikke så ille som jeg hadde fryktet. Hanne hadde en slags maskin som rullet på voksen på beina. Den gjør at voksen blir påført i et helt jevnt lag overalt, og det fungerte veldig bra. Å vokse er ikke behagelig, men jeg kom meg gjennom det. Så om jeg som er litt skeptisk til sånne ting klarer det, klarer alle. Det er så deilig å ha silkemyke legger, og at det kommer til å være sånn flere uker framover.

Finaleklare legger og lår

I tillegg til voksing fikset jeg også neglene mine. Jeg ville ha noe klassisk som passer alle antrekkene mine. I og meg at antrekkene er i ulike farger bestemte jeg meg for å ta en helt vanlig fransk manikyr. Det slår aldri feil, og jeg er veldig fornøyd med at jeg gikk for det.

Mine naturlige negler før vi satte i gang med manikyren

Da jeg skulle fikse neglene fikk jeg hjelp av Ely, som har sju års erfaring med negler. Jeg ble veldig imponert over hvor stødig hun er på hånden. Tuppene ble så jevne og fine at jeg fikk spørsmål om jeg hadde limt på falske negler etterpå. Jeg er heldig og har lange, sterke negler naturlig og valgte derfor å ikke sette på ekstra lengde, men kun bruke mine ekte negler. Den ene neglen på tommelen min hadde jeg imidlertid vært uheldig og knekt for et par uker siden. Derfor måtte den fikses, men det var ikke noe problem å få limt på den litt ytterst. Nå er den akkurat like fin som alle de andre, og man ser faktisk ikke forskjell i det heletatt.

Filing før vi setter i gang med lakkingen

Her har vi limt på litt ekstra på neglen på tommelen min som jeg hadde knekt

Neglene er lakket med shellakk, som er en type neglelakk som holder seg pen og ikke flasser av som vanlig neglelakk kan gjøre

Det ferdige resultatet. Så fornøyd med hvor fine og nøyaktige de ble!

Jeg føler meg så fin etter å ha både vokset og fikset neglene mine. Huden på bena er silkemyk og jeg ser på neglene mine hele tiden, fordi de er så fine. Etter å ha stelt neglene og vokset føler jeg meg veldig klar for å gå på scenen på lørdag.

Jeg fikk også med meg en ansiktsmaske hjem fra Hanne som skulle roe huden i ansiktet. Veldig deilig å ha på huden og følte huden ble veldig fin da jeg vasket den av etterpå

Om du skal fikse negler burde du virkelig kontakte Evy på 923 48 712. Trenger du hudbehandling eller voksing kan du kontakte Hanne på 930 21 815. Hos Hannes Hud, Fot og Spa får du alltid god service og kvalitet.

Man kan fortsatt stemme på sin favorittfinalist i årets Miss Norway, og jeg håper du vil stemme på meg. Send MISSU 5 til 2401 for å stemme. En stemme koster 20 kroner og du kan stemme så mange ganger du vil.

Hvis du eller din bedrift ønsker å samarbeide med meg, så send meg gjerne en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @juliedborresen

Julie

  1119 Hits
1119 Hits
Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på