fbpx

Rett før finalen!

Rett før finalen!

Photo: Ketil Sætnan

I dag har jeg brukt dagen til å forberede meg psykisk og fysisk! Det har vært en hektisk dag med mye på timeplanen. Alt fra pakking til den store dagen til å stelle negler og kropp, siste treningsøkt før finalen og øve på catwalk med finale kjolen. Det er så mye nerver som står på spill, men gleder meg utrolig mye. Jeg skal bruke kvelden på å slappe av med en lang dusj og meditere. Meditasjon er den perfekte metoden for meg for å roe meg ned.

Nordstrands blad hadde skrevet en artikkel om meg i går, og tidligere hadde jeg en lokal profil hos dem i avisen. Men man må abonnere for å lese artikkelen. Her er linken:http://www.noblad.no/

Jeg var også på radioen på onsdag hos RadioTamil3 på FM 107.7. Der jeg ble intervjuet av Rajan C. journalist fra NRK om konkurransen og forberedelsen til finalen. Ser frem til å ha et intervju med dem igjen etter konkurransen også. Jeg skrev under min tredje sponsor Nordica Service AS denne uken, gleder meg til mer samarbeid videre med dem!

Gleder meg kjempe masse til å se alle jentene og ledelsen igjen imorgen! Dette blir utrolig bra og spennende. Vinneren vil bli den verdige og få den velfortjente kronen! Lykke til, til alle flotte finalistene, vi alle er en vinner!

 

Ha en fin kveld!

 

-Emeriin Jeolina Jorseph

  954 Hits
954 Hits

Kirkens Bymisjon

Kirkens Bymisjon

Forrige torsdag var jeg på informasjons møte hos by misjonen på St.Hans. Utrolig koselige mennesker. Anbefaler sterkt å stikke innom der for de som ønsker å jobbe frivillig! Utrolig hyggelig og imøtekommende mennesker som gjør en viktig jobb i samfunnet. De har flere felter du kan jobbe frivillig på. Og for meg falt jo smaken på kvinners rett. Jeg ble både introdusert men samtidig mer viten om de mørke sidene i Oslo som ikke vi alltid ser eller vet om.

På mandag var jeg på møte på bymisjonen på Tøyen. Jeg kom i kontakt med dem ved at jeg ønsket å jobbe frivillig på krise senteret. Det er fordi jeg vil bidra mer og forstå. For meg er det viktig å gjøre noe når man har muligheten. Jeg ble introdusert i flere felter som vekket interessen min. Jobbe blant prostituerte vekket interessen og nysgjerrigheten. Vite hvorfor og hvordan de havnet der. Høre historien deres og forstå dem. Gleder meg til å dra tilbake til dem. Noe jeg ønsker å fortsette med etter konkurransen også. Gleder meg til å ta med meg erfaringene mine videre fra veldedighetsreisen min og bidra så mye jeg kan i vårt samfunn. Er så glad for at jeg prioriterer mer i veldedighet som jeg kan ta med videre i livet. Vi alle vil og kan, men har nesten aldri tid. Pga konkurransen har jeg lært og prioriterer mer i veldedighet og ønsker å fortsette med dette.

 

- Emeriin Jeolina Jorseph

 

  799 Hits
799 Hits

Finale Kjolen!

Finale Kjolen!

Hei kjære lesere!

Utrolig en dag igjen til finalen! Kan nesten ikke tro det! I dag skal jeg hente finale kjolen min som er skreddersydd etter meg. Har flydd frem og tilbake nesten hverdag for å få den perfekt etter kroppen min. Personen som har sydd kjolen min har en stor betydning for meg. Jeg ønsket nemlig at hun skulle stå bak min finalekjole. Det en utrolig stor dag for meg og jeg ønsker at hun skal ha æren og skrytet over kjolen. Jeg er evig takknemlig for at hun fikk dette til!

Jeg er utrolig kravstor når det kommer til kjoler og vet akkurat hva jeg vil ha og liker. Men denne gangen ønsket jeg ikke bare å finne en kjole jeg liker men gi ansvaret til en annen. Grunnen til dette var at hele konkurransen har gitt meg muligheten til å komme meg ut av min komfort sone, jeg vil tørre å bruke denne kjolen jeg ikke har hatt kontroll over. Jeg skal bruke kjolen min som tegn for denne reisen disse siste månedene.

Jeg har også valgt en farge jeg faktisk aldri har turt å bruke på klær. Men igjen så er det jeg som skal bære kjolen og ikke kjolen bære meg. Kjolen og fargen er inspirert etter det jeg har følt gjennom konkurransen og den kvinnen jeg ønsker å være videre. Fargen er sterk, feminin, modig, lidenskapelig, varm, omtenksom, og tegn på å leve. Og akkurat disse betydningene er noe jeg lever opp til også. Derfor vil jeg si at jeg har fått min perfekte finale kjole som passer akkurat meg til Miss Universe Norway og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd! Gleder meg til å vise den frem men tror ikke det blir noe bilder før finalen! Dere kan selv gjette hvilken farge og hvem som kan ha sydd den!

 

Ha en fantastisk dag alle sammen!

 

-Emeriin Jeolina Jorseph

 

Stem gjerne

MISSU 8 til 1963

 

  998 Hits
998 Hits

Veldedighets reise, Del 2 med video!

Veldedighets reise, Del 2 med video!

Photo by: Ketil Sætnan

Del 2:
Jeg var også i kontakt med en kvinneleir. Disse kvinnene har blitt utelukket av samfunnet og familien på grunn av situasjonene de har 
havnet i. Samfunnet og familien mener de bærer skam og ikke ønsker å ha noe med dem å gjøre. Mange av dem har havnet i slike situasjoner uten deres egne ønsker. Jeg ønsket å høre deres sterke historie, men samtidig bli bedre kjent med personligheten og ikke bare historien deres. Det de har vist meg er viljestyrke og ønske om å være selvstendige damer som er uavhengig av andre. De bor som en liten familie og alle passer på hverandre. Mange steder i Asia er det ofte at kvinnene er avhengig av mennene pga tryggheten til økonomien. Det er mange kvinner der som har vært offer av sine egne menn eller noen i familien pga den makten en mann føler ovenfor kvinnen. Når maktsyke menn blir skremt av kvinner gjør de ofte grusomme handlinger som hevn. Men man skal ikke gre alle menn under samme kam.
Jeg var på en leir for kvinner under 30 år som også har blitt utelukket fra samfunnet eller foreldrene sine, eller mistet dem også. Når jeg mener "utelukket av samfunnet" vil det si at noen av dem fikk barn før ekteskapet, blitt misbrukt i familien som har røpet seg, voldtekt o.l. Det var en annen avdeling for kvinner over 30 år, men de ønsket ikke at jeg skulle snakke om situasjonene deres eller gjøre noe offentlig om dem, men jeg fikk hilst og vært med dem. Jeg hadde samlet og tatt med masse klær hjemme ifra. Klær jeg ikke brukte eller trengte lenger og klær fra familien. Jeg kjøpte inn sandaler til alle som bodde i leiren.  Noen av dem er ungdommer og går på skolen, på vegne av det ønsket de derfor eksamens oppgaver og pensum bøker. Lette lenge etter disse bøkene og fant dem til slutt! De fikk selvfølgelig mye godt å spise på som kaker, kjeks og godteri! 
Jeg var også på en internat skole for døve og blinde. Vakreste stedet jeg noen gang har dratt til! Har vært der tidligere og aldri sett så mange vakre mennesker på ett sted. Så takknemlige og positive mennesker som setter pris på alt i livet sitt. Ved at jeg kan tegnspråk på norsk og minimalt på tamilsk så gikk det likevel an å kommunisere. Mange av dem husket meg fra sist gang og det varmet hjertet mitt enda mer! Håper å få dratt ditt igjen så fort jeg kan! 
Alle fikk forskjellige skolesaker som de kunne bruke på skolen. Skrivesakene var det bare døve som fikk. Jeg fikk bidratt til skolen med litt penger for at de skal få til å bygge ut skolen og gå til høreapparater for de døve. 
Ellers dro jeg til mange forskjellige steder i slummen. Jeg ga dem middag den ene dagen og frokost den andre dagen. 
Jeg hadde tatt med gamle IKEA tallerkener og kopper som jeg brukte som barn og på barnebursdager som jeg også ga bort til tigger barna. Ofte at de ikke har kopper eller tallerkener å spise på. Husker dere de fargerike koppene og tallerkenen fra Ikea? Hadde litt barneklær til overs fra innsamlingen hjemme som også noen av barna fikk. Hehe, må si at jeg flere ganger ble totalt angrepet når de så det var gratis! 
Og ikke minst, fikk selvfølgelig pels barna, hundene som bor på gata mat og drikke. 
Det er utrolig mye tanker og følelser jeg sitter igjen med etter reisen. Mye erfaringer og takknemmeligheter. Jeg er så takknemlig og velsignet over at jeg har tak over hodet og mat på bordet. Det er så mye tanker at jeg kunne ha skrevet en hel stil om det igjen! Men det får holde for nå! Her er videoen fra reisen. 2 ukers reise som er forkortet til 15 min var ikke lett! Men uansett var denne turen verdt all tid, penger og energi. Takk til min familie og Miss Norway for at jeg fikk gjort dette nå. Dette er noe jeg absolutt vil gjøre igjen!

- Emeriin Jeolina


Video by: Joseph.A.R

Stem MISSU 8 til 1963
Følg : https://www.facebook.com/Emeriin-Jeolina-Jorseph-Miss-Universe-Norway-contestant-2016-996527417060480/?ref=aymt_homepage_panel

  1239 Hits
1239 Hits

Min vei til finalen

Min vei til finalen

Photo by: Ketil Sætnan

 

// Sponset innlegg //

 

Nå er det 1 uke igjen av denne eventyrlige reisen som forhåpentligvis vil bli starten av mer. Ny året startet, nye mål og utfordringer sto foran meg, I dag står jeg her som finalist i Miss Universe Norway. Jeg bestemte meg for å komme langt i konkurransen da jeg ble kvalifisert i Miss Norway. Min drøm er å representere Norge, mitt land internasjonalt og ikke minst i Miss Universe Norway. Det er min stolthet å vise verden hvordan Norge er og hvor inkluderende vi norske er i alt. Uavhengig av bakgrunn, kultur eller religion.  Ikke lenge etter uttaket fikk jeg møtt noen av de andre på kurset den 16.Jan. Jeg fikk et innsyn på hvordan konkurransen vil bli. Jeg hoppet rett ut av min komfortsone og begynte å satse.  Jeg skjønte fort at konkurransen er tøff i år og jentene som er videre av 156 er utrolig dyktige.

 

Den 16. Jan. var jeg på mitt første kurs før semifinalen, der vi lærte og ble forberedt på hva konkurransen gikk ut på. Vi lærte alt fra hva en miss skal gjøre, hvordan man går frem i reklame oppdrag og sponsor samarbeid, hvordan vi skal oppføre oss i sosiale mediaer, og gå catwalk. Jeg har hatt en bok siden januar frem til i dag der jeg har skrevet en plan over arbeid og oppgaver jeg har fulgt. Min misse bok og kalender bok var total full med planer. Jeg gledet meg masse og satt i gang med en gang!

Jeg skjønte fort at jeg måtte satse på sponsorer. Sendte hundrevis av Mail og tok mange tlf samtaler. Dro innom flere med sponsor brev. Jeg var på flere samarbeidsmøter men det var ikke lett å skaffe seg sponsorer som ønsket å betale minste beløpet i konkurasen. Par bedrifter har selv tatt kontakt om sponsorsamarbeid av tilbudene og tjenester de har men jeg måtte dessverre takke nei.

Hittil har jeg klart å få meg 2 sponsorer og 1 til som skal registreres.

- Superpro Transport Service

- Learn2drive

 

 Jeg har vært i forskjellig type presser og har også takket nei til noen hvis jeg har merket skeptikere mot Miss Norway. Jeg har vært i Aften posten, OsloBy, utrop, Oslo Syd, Tv2, God morgen Norge, og Nordstrand blad. 

 

Blogg og promotering av meg var uvant for meg i begynnelsen til at jeg elsker det nå! En som byttet profil bilde en gang i året til å legge ut ting kontinuerlig har vært en stor forandring!

 

 Jeg har drevet med litt forskjellige type veldedighet. Tatt kurs og jobbet frivillig. Har vært i kontakt med Røde Kors stella for å arbeide i  Kvinnesenteret, Bymisjonen for krisesenter og på Lambertseter sykehjem med eldre. I februar begynte jeg å planlegge en veldedighetsreise til utlandet for kvinner som lever i undertrykkelse. Reisen virket urealistisk, men jeg hadde store ønsker om den. Jeg hadde ingen kontakter eller ingen anelse om hvor mye dette ville koste. Jeg jobbet hardt og sparte penger for at min stemme skulle høres. Til slutt skjønte jeg fort at det kan bli en utrygg reise om  jeg drar til et ukjent sted og bør dra til steder jeg har vært tidligere på. Veldedighets reisen min ble til India og Sri Lanka.

 

Jeg har drevet med photoshoots og stått foran kamera fra jeg var 16 år med store og små pauser. Jeg har tatt bilder hos Bjørn Sagen og Ketil Sætnan. Ketil Sætnan har jeg tatt par bilder hos tidligere og derfor ønsket jeg å bruke han som min fotograf til flere av shootsene mine gjennom konkurransen. Han er en utrolig flink, hyggelig og imøtekommende mann. Jeg er veldig komfortabel med han som gjør at det synes på bildene.

Ketil Sætnan

Ketil Sætnan

Bjørn Sagen 

 

Presentasjons videoen min kom rett før finale uttaket. Jeg hadde nettopp mistet Gudfaren min i kampen mot kreft. Og på grunn av dette måtte jeg stoppe videoinnspillingen min. Jeg brukte tid på å fordøye sorgen og gjøre meg psykisk klar for å starte hverdagen igjen.  Men jeg fikk det til! Jeg fullførte presentasjon videoen før fristen. Uten noe håp om min drøm om veldedighets reisen snakket jeg om i presentasjons videoen om at jeg ville gjøre noe i verden for kvinner som lever i undertrykkelse. Og jeg fikk virkelig gjort noe! 

 

 

Jeg valgte å lage flyers for å promotere meg for potensielle sponsorer og sms stemmene. I dag står jeg på fjerde plass på sms stemmningene.

 

Familien, venner, Jobbene mine og ikke minst lokalområdet mitt har bidratt mye for støtten og stemmene.

 

Jeg vil si at jeg på mange måter har blitt og fått en sunnere livsstil gjennom konkurransen. Både Psykisk og fysisk. Jeg føler jeg har fått mer kontakt med rollen i meg og føler meg mer ett i en helhet. Jeg har lært meg å bli mer takknemlig og positiv. Jeg spiser sunnere og trener jevnlig, smiler mer og er glad. Øvd på catwalk når jeg ikke har hatt leggdays!

 

 

Den 25.Juni. var det Beauty Camp og alle finalistene møttes og ble enda bedre kjent. Føler vi var som en liten familie! Vi hadde catwalk kurs med diktige Miss Universa Norway Martine Rødseth 2015 og diktige Klara Szalai som rettet og ledet oss gjennom kurset. Vi var sponset av Gofit, Voss, Renu Advanced. Sammen med juryen Fred Hamelten og fotograf Armand Dommer, hadde vi shoot med produktene. Etter en flott misseparade på Karl Johan hadde vi 3- retters hos Sabaki på Paleet.

                                                                                               Armand Dommer

 

Jeg føler jeg har endret synet på de rundt meg om det uvitne bildet mange hadde om Miss Norway. Jeg føler jeg har bevist mange om at dette ikke er en overfladisk konkurranse, men at det ligger mye hard arbeid og viljestyrke for å komme seg langt. Vi er rett og slett utøvere som jobber hardt for å vinne. Mye har vært skummelt, tøft og helt ut av komfort men jeg står i dag som mye sterkere og tøffere.  Jeg har testet mye av mine egenskaper som utøver og tøyd mine grenser. Jeg har lært at man kan få til hva enn man vil så lenge man aldri gir opp. Jeg sitter igjen med utrolig mange erfaringer og minner som jeg kommer til å ta med meg videre. Det har vært en vidunderlig reise med disse flotte jentene og ledelsen. Disse jentene har virkelig gjort konkurransen tøff!

 

Planene mine ble fullført og jeg står i dag stolt som en finalist. Hver eneste tåre som har trillet gjennom konkurransen av både glede og sorg var verdt det! Det har vært utrolig spennende, gøy, tøft, hardt og utfordrende, men jeg angrer ikke i det hele tatt for denne muligheten. Mange dører har allerede åpnet seg og jeg ser virkelig frem til finalen. Jeg har på mange måter overbevist meg selv om at man klarer alt så lenge man vil og jobber for det. Man skal aldri gi opp uansett hvordan det går. Jeg har prøvd å kombinere hverdag min med 2 jobber og familie og likevel fått det til.

Jeg er evig takknemlig for all støtten og kjærligheten en hver har vist meg. Jeg er overaskende rørt til tårer av all støtten. Tusen takk til familie, venner, kollegaer, kjente og bekjente. Fotografer, stylister og sponsorene mine som har gjort en stor jobb gjennom konkurransen. Og ikke minst finalistene og ledelsen som har vært så flinke til å oppmuntre oss alle.   

Gleder meg til den store dagen! Bare 8 dager igjen!

Stem MISSU 8 TIL 1963

Instagram: Emmy.Jeolina

Facebook: https://www.facebook.com/Emeriin-Jeolina-Jorseph-Miss-Universe-Norway-contestant-2016-996527417060480/

 

  920 Hits
920 Hits

Veldedighets reise, Del 1

Veldedighets reise, Del 1

Modige kvinner som står opp for seg selv når de vet hva konsekvensene kan bli av deres maktsyke menn, er noe av det jeg ser på som sterke kvinner. Kvinner som er selvstendige og uavhengige av menn og klarer å lære seg å leve og tro på seg selv.

Derfor valgte jeg å gjøre disse tingene for de fire damene jeg var i kontakt med. Jeg har vært i kontakt med fire forskjellige kvinner fra ulike steder med forskjellige historier. Jeg ønsket å høre historiene deres og samtidig bli bedre kjent med dem som person. Jeg ønsket å bidra med noe som kunne gi dem langsiktig glede og ikke noe midlertidig. Planen var å kjøpe inn forskjellige inntekt kilder. Jeg valgte derfor å kjøpe inn ku, geit, kyllinger, og symaskiner slik at de får startet å selge ressursene som kommer ut av dette for å tjene penger. Som melk fra kua og geiten, egg fra kyllingene og klær fra sy maskinen. Jeg hadde tidligere snakket med dem i telefonen og visste hvem som ønsket hva. Historiene til damene var overraskende, men inspirerende. Utrolig tøffe og sterke damer selv i vanskelig situasjoner.

 

 Hun ene har skadet armen sin etter en krangel med den tidligere mannen som ønsket å forlate henne. Hun ble offer for evige brannskader med tredje. grads forbrenning etter at mannen helte parafinolje og tente på henne. Pga dette ble hennes venstre arm ødelagt. Jeg skal også hjelpe henne med fysioterapeut og operasjonene hennes for at hun kan bruke armen hennes til arbeid andre type arbeid for å tjene penger. I dag bor hun alene og har flyttet langt vekk fra området hun er fra med barna sine. ‘’ Han hadde allerede en annen kvinne i livet sitt som han giftet seg med. Det var planen hans fra før av.’’ mener hun. Hun har det veldig tøft som alenemor for 4 barn uten jobb. Hun får ikke utført all type arbeid på grunn av hennes skadet arm.

 

Den andre kvinnen jeg ble kjent med ble offer på at hun ble giftet bort i krigen på Sri Lanka for at militæret ikke skulle ta ugifte kvinner. Hun måtte fort bli gravid for å vise at hun bærer en unge og har en mann ved siden av seg for å unngå å bli voldtatt og kidnappet. Selv ble hun offer av fysisk og psykisk tortur av mannen sin. Han stakk fra henne mens hun var gravid og damen flyktet alene fra krigen som høygravid. Hun bor alene sammen med lille sønnen sin. 

 

 

Tredje damen jeg møtte ble angrepet med syre av mannen sin. Mannen hennes torturerte henne også fysisk og psykisk. Mannen mistenkte henne konstant. Hun ble dessverre offer av den maktsyke sjalue tankegangen hans. Hun måtte forlate byen sin og flytte til en annen by om håp om å begynne livet på nytt. I dag jobber hun i en ukjent by for å unngå familien og bekjente. Familien ønsker ikke å ha noe med henne å gjøre fordi de følte en skam ovenfor henne, selv når det ikke var hennes feil. Hun har fått hjelp til å operere seg og utført et par operasjoner på kroppen. Hun klarte å beskytte ansiktet sitt, og har dermed ikke så mange merker på ansiktet heldigvis. Men hvor mye disse arrene går inn på deg og lager en ny identitet som du ikke ønsker å bære på er ganske trist.

 

 

Den fjerde damen jeg var i kontakt med lever med mannen sin, men begge er døve. Pga at de er funksjons hemmet er de utelukket av samfunnet. De har heller ikke lært seg å snakke og bruke tegnspråk. Det er ikke vanlig at andre mennesker kan det heller, selv de i nærmeste familie. Pga dette får de heller ikke mulighet til å mestre eller utvikle seg i samfunnet eller evt jobb. De får ingen støtte eller forståelse for at de også trenger å leve med de riktig hjelpemidlene som de trenger. De har ikke jobb og ingen vil ansette dem pga deres funksjons nivå.

 

 

 

Disse tingene frustrerer meg på det sykeste og jeg blir så sur med tanke på at det faktisk er mennesker som har det sånn. Dette er virkeligheten vi kanskje aldri ser eller hører om. Det er mange av dem med mer eller mindre sterke historier. Igjen så dro jeg til fattige strøk for å se virkeligheten. Det er ikke alle steder i India og Sri Lanka som har det sånn. Men de fattige blir alltid gjemt bort og glemt. Mitt ønske var at disse vakre og sterke damene skulle få en start og få lov til å stå på sine egne ben. At de ikke trenger et behov for å være avhengig av menn eller andre. Jeg fikk også kjøpte inn første foret til kuen, geiten og kyllingene og stoff til sy maskinen slik at de fikk en start.

  1318 Hits
1318 Hits
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på