fbpx

10 tips trygg brunfarge

1

annonse

Stemme? MISSU 2 til 2401 Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Det er fort å skade huden ved feil soling eller om du ikke er forsiktig nok når du soler deg. Det er også vanskelig å få gjevn brunfarge i Norge siden det er lite sol dager. Derfor har jeg satt sammen noen tips som du kan tenke på før du går ut i sola slik at du ikke skader huden din.

1. Forbred huden din med en god skrubb

Har du helt ren hud vil dette gjøre at solkrem sitter bedre og trekker mer inn i huden. Det vil å bidra til en gjevnere farge. Du kan eksempelvis bruke en skrubb i dusjen 1-2 ganger i uken. Det er viktig å nevne at hvsi du skrubber huden din, tar du vekk døde hudceller, og da vil sola kunne gjør mer skade på huden din om du ikke passer godt nok på. Ved å fjerne dødehudceller treffer sola mer sensitiv  og "nyere" hud. 

2. Ikke hver for lenge i solen av gangen

Ofte har vi nordmenn hatt lite som gjennom store deler av året så det er lurt å ikke sole deg for mye i starten av sommeren. Bruk høy solfaktor og opphold deg i solen i korte perioder sånn at huden din får pauser. Dette er bedre for huden din. 

3. Smør deg ofte

Er du slik som jeg var før og kun smørte emg på morgnen? Det er utorlig viktig å huske at man må smøre seg gjerne hver andre time når du er i solen. Det er fordi at solkremen trekker inn i huden og etter en tid vil den være helt trukket inn og ikke ha mer effekt. Smør heller for ofte enn for sjeldent. 

4. Bruk høy nok solfaktor

Det er også viktig at du bruker høy nok solfaktur. Hvis du smører deg med lav solfaktor kan du ikke være like lenge i solen før du må smøre deg igjen. Solfaktoren er en indiaksjon på hvor lenge du kan være i solen uten å ta skade. Etter konsultasjon med Friske Fjes har jeg fått god opplæring i solfaktor og det viktig å tilpasse til forskjellige området på kroppen. Slik som ansiktet bruker jeg alltid, hele året, solfaktor 50. Videre bruker jeg solfaktor 30 på overkroppen, og kan noen ganger gå så lavt som solfaktor 15 på beina. 

5. Dekk til hodet

Når du oppholder deg mye i solen er det lurt å dekke til hode. Om du bruker en solhatt eller caps vil det gi skygge som gjør at du ikke blir overopphetet. Dette vil også gi litt skygge til ansiktet ditt som er lurt da du alltid har ansiktet i solen om du er ute. Så huden i ansiktet ditt tenger "pause" i løpet av dagen. Selv har jeg utviklet pigmentflekker i ansiktet, og Friske Fjes betrygget meg om at det å skjerme ansiktet er noe av det lureste jeg kan gjøre for ungå at de blir større og mer pigmenterte. 

6. Ikke hver i solen da den er sterkest

Mellom 12-15 på dagen er mest sol og dette er også da solen er på det sterkeste. I dette tidsrommet er det størst sjanse for at du brenner huden din. Skal du være i solen i løpet av den sterkeste soltiden er det viktig å bruke høy faktor. 

7. Strand soling

Når du er på stranden opplevdes solen ofte svakere. Da vind og vann bidrar til en svalere temperatur. Dette er bare hvordan solen oppleves. Den er like sterk, så det er viktig at du smør deg ofte. Samtid er vann en reflektor, slik at når du bedriver vannaktiviteter slik som surfing vil du få mer sol en om du er på land. Det er derfor ofte at man ser surfere som har tykke hvite lag med solkrem i ansiktet.

8. Smør hele deg

Det er fort gjort å hoppe over noe da man smør inn hele kroppen. Tær, ører og under siden av føtter er en gjenganger som mange glemmer. Dette er også steder som veldig lett vil bli brent og får skader av for mye sol. Kle deg helt naken og smør deg inn. Deretter utover dagen smører du områder etterhvert. Hvis det er en lang dag i solen, kan det være lurt å gjenta en naken-smøring etter 5 timer. 

9. Ikke bli dehydrert

Er det varmt og du er mye i solen, er det ekstra viktig å få i seg nok vann. Kroppen bruker mer vann enn normalt når det er varmt. Enda mer om du er lenge i solen. 

10. Aftersun.

Det er veldig viktig å ta vare på huden din. Etter en dag med mye sol er det godt for huden å få en god runde med aftersun. Dette roer ned huden din og gjør at du får en gjevnere brunfarge. Tilfør nok fukt tilbake i huden med et lag krem, hvis du føler deg tørr igjen etter 10 minutter kan det være lurt å smøre deg enda en gang. 

Er du flinkt til å ta vare på huden din?

- Angelika Catharina


Stem på meg som Miss Norway 2021

Når du stemmer på meg, velger du å støtte en finalist som jobber for bærekraftig utviking, hjelper barn og ungdom med lese- og skrivevansker, inpirasjon for unge jenter til teknisk utdannelse og en aktiv dame i frivillighet med eldre. 

Vil du støtte meg i konkurransen hadde jeg satt stor pris på om du ville stemme på meg en gang; 

Send MISSU 2 til 2401

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester?  Du finner kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon 99564340 Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. FacebookMiss Angelika Instagram@angiecdk

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Avbildes i ny bok
Klargjøring

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på