Å dele tanker kan hjelpe (Min hjertesak er psykisk helse)

Hei! Når jeg har mange tanker som surrer rundt i hodet mitt så bruker jeg å bare la fingrene gli over tastaturet. La tankene komme ut akkurat som de er. 8. Januar var en slik kveld, og jeg fant nettopp fram det dokumentet med disse tankene. Jeg er så utrolig takknemlig for hvor langt jeg har kommet det siste året. Når jeg leser dette dokumentet så blir jeg så utrolig stolt. Jeg kjenner meg igjen, men ikke i nærheten av så mye som før. Psykiske lidelser er så utrolig sårt, og jeg vet hvordan det er. Derfor er det min hjertesak. Å stå fram for de som ikke tør, å skaffe et bedre psykisk helsevern. Det er så utrolig viktig og tar altfor mange liv.

Her kan du lese hva jeg skrev en sen januarkveld:

Du vet de dagene du ikke føler deg bra nok? Det har vært så alt for mange av disse, særlig den siste uken. Etter at jeg kom tilbake hit har jeg følt meg helt ubrukelig. Det føles som at folk ikke egentlig bryr seg. Det føles ut som at de bare er med meg for å vise sympati. Som at de egentlig ikke vil ha meg der. Den følelsen river i meg. Den får meg til å gråte, trekke meg unna, å gjøre dumme ting for oppmerksomhet. Følelsen ødelegger dagene jeg så gjerne vil nyte. Dager jeg vil være sosial, så ligger jeg bare i sengen. Å gå med disse tankene og følelsene inni meg, det sliter meg ut. Jeg blir så forferdelig sliten av det. Jeg har snakket med noen om dette, og de sier at sånn er det så absolutt ikke. Jeg har så lyst til å tro på det, så veldig lyst. Men det er aldeles ikke lett.  Jeg vil føle meg ønsket, elsket og ettertraktet. Vil vi ikke alle det? Hvorfor skal det være så vanskelig for akkurat meg? Jeg som har opplevd så mye dritt fra før av? Er jeg ikke ferdig med all dritten snart? Angsten tar overhånd og alt jeg vil er å bli frisk. Jeg vil være ønsket, elsket og ettertraktet. Jeg vil at dette året skal bli det beste i mitt liv. Jeg har det så sykt bra, samtidig som at hjernen og kroppen min sier det motsatte.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg vil kjempe for psykisk helse og psykisk helsevern. Jeg vil gjøre Norge til et litt bedre sted ved å hjelpe så altfor mange som sliter. Hjelp meg å hjelpe.


modell: Amanda Østhus Beien(meg) fotograf: Monica Herrefoss


Ønsker alle en kjempefin helg!

Klem Amanda Beien

Gi stjerner til dette innlegget:
ABOUT ME
Finn lykken i Goldwell

Relatert

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på