fbpx

Afghanistankomiteen, Hasinas historie

84065731_783741432126163_1558350427186003968_n

Fotograf: Roger Myrland

Hei!

I dag skal jeg skrive litt videoen av en kvinne som har vært på flukt fra Afghanistan, tanker rundt denne og litt om Afghanistankomiteen.

I denne videoen snakker Hasina om hennes tidligere opplevelser fra hjemmelandet. Hun forteller bla. om at hun ble forsøkt drept av Taliban. Hun var på vei hjem fra jobb en dag, og plutselig hørte hun et smell. Det var en bombe. Hun brukte 7 måneder på å kunne gå igjen. Hun forteller om hvorfor hun ble angrepet , hun var en kvinne som jobbet med bare menn. Hun drømte om å bli professor i Afghanistan. Etter denne opplevelsen skjøte Hasinas at hun måtte flykte ut av landet om hun skulle overleve. Da flyttet hun til Norge. Nå holder hun på med å utdanne seg. Hun ønsker å skape forandringer i hjemlandet sitt. 

link til video: https://www.facebook.com/afghanistankomiteen/videos/131000741651489/

Denne videoen gjorde et sterkt inntrykk på meg. Det er en sterk historie og dessverre ikke den eneste. Det hun forteller høres ut som et mareritt. Hun virker som en utrolig sterk og motivert kvinne som vet hva hun vil i livet. Det gjør veldig vondt å se at en så talentfull kvinne med så mye ambisjoner blir forsøkt drept. Det er utrolig fint å høre hvordan hun definerer forskjellen på en selvstendig kvinne i Afghanistan, i forhold til den norske definisjonen av en selvstendig kvinne.Jeg tenker jo at vi i Norge er utrolig heldige med hvor likestillte vi er, men desverre er det ikke slik over hele verden. Noe denne videoen forteller mye om. Man får veldig lyst til å bidra til å hjelpe kvinner som Hasinas. Det er utrolig fasinerende at en kvinne som har vært gjennom dette i hjemlandet sitt har en så sterk vilje, og fortsetter livet sitt på en så god måte som hun gjør når hun kommer til Norge.

Afghanistankomiteen har jobbet i 40 år for et fredelig og selvstendig afganistan. Gjennom deres prosjekter støtter dem folket under utvikling i Afghanistan. De hjelper både kvinner og menn, uansett etnisitet og alder. De hjelper med utdanning, til spesielt kvinner. Sånn at kvinner kan få mulighet til et bedre liv også sammen med deres familier.

Alt i alt tenker jeg at vi må prøve å øke bevisstheten å se at det alltid er mulighet til å bidra, og at det er mye som skjer på utsiden av trygge Norge.

Håper dere har en strålende kveld videre! 

Kilder: https://afghanistan.no/

Om du er interessert i sponsorsamarbeid eller kjenner noen dette kunne vært aktuelle for kontakt meg på:
Tlf: 95270305
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
For mer informasjon ☺️

Instagram: https://www.instagram.com/mlundhf/

 

 

Foredrag av Helene Abildsnes
Den siste tiden, og hva skjer fremover?
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er forløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på