fbpx

Hjemmelaget Jordbærsyltetøy

IMG_6586-2

Hjemmelaget Jordbærsyltetøy


Hei fine dere ♥

Jeg er så heldig å ha en aktivitetsbasert jobb, som miljøterapeut i eldreomsorgen. Innimellom har jeg derfor muligheten til å både plukke bær i hagen, og til å lage noe av alle de nydelige bærene! Jeg har vokst opp på gård, og mamma har alltid vært veldig driftig når det kommer til å lage både syltetøy og saft av alle bærene vi hadde i hagen. Det finnes ikke noe bedre enn lukten som fyller huset under sylting og baking.♥ 

Jeg tenkte jeg skulle dele med dere en oppskrift på jordbærsyltetøy, eller heller, tips om hvor enkelt det kan være å koke opp deilig hjemmelaget syltetøy! Her har jeg ikke brukt noen form for konserveringsmiddel, siden jeg lagde en ganske liten porsjon, og syltetøyet blir spist opp så fort.

Oppskriften er så enkel som jordbær og sukker! Rens jordbærene, og ha de i en kjele på middels varme. Pass på å røre litt under oppkokning. Når det har kokt opp kan du sette på lokk og la de koke i ca. 10 minutter. Rør litt i bærene underveis, slik at du kan passe på at ikke noe brenner i bunnen. Når jordbærene har kokt en stund, kan du tilsette sukkeret, og koke det en stund til. Smak til, for å få syltetøyet passelig søtt. Jeg bruker ca. 1 dl sukker per kg med jordbær.

PS. Jeg tilsetter gjerne noen eplebiter til jordbærene under koking dersom jeg ser behov for å gjøre syltetøyet tykkere! Det tilfører også en litt spennende smak!

 
Når blandingen har kokt en liten stund, slik at sukkeret har kokt inn, er syltetøyet ferdig! Så enkelt og så godt! Nyt gjerne syltetøyet med nystekt brød eller nystekte vafler♥

Jeg ønsker dere en fin uke videre!

♥ Oda


Dersom du kunne tenke deg å samarbeide med meg, kan du ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Besøk på Losby Gård!
Gluten-fri mat i Milan

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på