fbpx

Derfor bør du alltid vaske nye klær

185192785_485837612696716_8297891190669544630_n

Bilde er tatt av Sharon Productions.

Du har sikkert hørt at nytt sengetøy burde vaskes - men visste du at alt som er nytt burde vaskes før bruk?

Vi vet ikke hvor klærne har vært - hvordan kondisjonene var hvor de ble laget, hvordan de ble transportert, eller veien videre til oss. Mye kan ha skjedd i løpet av et plaggs levetid, hvor alt fra rotter og insekter kan ha vært i nærheten - for å sette det litt på spissen.


Viktig å holde ett øye med de små!

Nå er det ikke slik at alt er nødvendig å vaske i vaskemaskinen, noen ganger holder det kun å skille de i vann. Om man legger plaggene i ei bøtte med vann, så vil nok ikke vannet være klart etter at plagget har ligget der en stund.

Klær og stoffer samler mye støv, i tillegg til at det kan ligge igjen kjemikalier fra etterbehandlingen av tekstilene. Dette kan føre til reaksjoner eller allergi, og er ikke særlig lurt i lengden. Om du gang på gang bruker nye klær uten å vaske de først, kan dette føre til langtidsvirkninger også.Dette må ikke forveksles med vanlig vask av klær du allerede har brukt. Her går det mye ut ifra hva det er, hva det har blitt brukt til, fiber/stoff og hvor ofte det har blitt brukt. Det sies at våre gamle klær er renere enn de nye!

Dette er spesielt viktig for klær som skal sitte tett inntil kroppen, undertøy og babyklær. Håper det var til hjelp <3 Ønskere dere en fin kveld videre <3  Setter utrolig stor pris på om du stemmer på meg <3 Missu 10 til 2401. Det koster 20,- per stemme. Bilde er tatt av Fotograf Aunan

Og om du ønsker å følge meg videre, kan du gjerne følge med her på bloggen, Instagram og på Facebook. Blir også veldig glad for fem stjerner <3 Hvis du eller noen du kjenner trenger markedsføring, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mine topp 3 matretter
Designer min egen bikini til finalen!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på