fbpx

Hjelp til soppkontroll

CoverfotoBlogg-56

Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Å ta i bruk det vi har rundt oss er viktig for meg, og vil gjerne inspirere deg til å gjøre det samme. "Høste av naturen" vil bli en serie med innlegg som tar for seg mye forskjellig man kan høste fra naturen. I Norge fins det noe som heter soppkontroll. Her kan du ta med soppen du har plukket og få den kontrollert.


I Norge fins det noe som heter soppkontroll. Her kan du ta med soppen du har plukket og få den kontrollert. Det viktig at du får med deg soppen så hel som mulig. Det vil si at du trenger hele stilken, også den delen som er litt ned i jorden. Gjerne også sortert soppen i ulike bokser. Da slipper du å måtte kaste alt om du skulle ha plukket noe som er giftig.

Mange sopper har mye likheter til hverandre er det lurt at hatt og stilk fortatt sitter sammen i boksen. Du kan bare koste av litt jord på de soppene du er usikker på og ønsker å få kontrollert. Er soppen for mye delt eller du har blandet for mye kan ikke soppkontrolløren si med sikkerhet hvilken sopp du har. En gylden regel er at er det usikkerhet om hvilken sopp det er skal den ikke spises.

Soppkontroll-poster over hele Norge i sesongen


Finn din nærmeste kontroll-post her (lenke)  Her vil du få hjelp til å finne ut hvilke sopp du har plukket. Og om du kan spise den.

Norges sopp- og nyttevekstforbund har også lansert en mobilapp, Digital soppkontroll i 2017. Her kan du få hjelp til soppkontroll mens du er på sopptur.

Da er det bare igjen å ønske god sopptur!

 

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

En bedagelig søndag
Barn drepes med norske våpen

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på