fbpx

Hjelpe til i hjembygda

1

Stemme? MISSU 2 til 2401 Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Fredag var jeg sammen med Vi Vil! Vi Kan! i Eidskog kommune. Vi Vil! Vi Kan! er en gjeng mennesker som virkelig bidrar til lokalsamfunnet. Dette er mennesker som ikke har helt muligheten til å ha en helt vanlig jobb på grunn av forskjellige årsaker, men har mye å gi og bidra med.

De jobber hver eneste dag fra mandag til fredag med oppdrag for kommuenen. De gjør mange forskjellige jobber, slik som å rydde søppel til lands og i vann, fjerne lupiner eller hjelpe andre. Det er en gruppe som virkelig bryr seg og han som driver gruppa, Morten, er en ildsjel uten like. Da jeg var sammen med dem på fredag fikk jeg møtt så og si hele gjengen og vi hadde en helt super dag sammen. Dette var også deres siste dag før de skulle ha litt sommerferie, så det ble litt som en sommeravsluttning.

Rydde søppel i Eidskog

Vi startet dagen på Skotterud i huset Vi Vil! Vi Kan! holder til. Der fikk jeg hilst på alle og jeg fikk fortalt litt om meg og hva jeg driver med. Og spesielt viktig var det for meg å få frem de verdiene jeg står for, for det er nemlig derfor et samarbeid med dem er ekstra stas. Vi bryr oss om de samme tingene, slik som gjenbruk, forsøpling og samhold. Alle introduserte seg kort og Morten fortalte litt om gruppa. John, som var han jeg først kom i kontakt med da jeg tok kontakt med kommunen i Eidskog var også her denne dagen. Det hadde jeg ikke trodd, så det er kjempegøy å se engasjementet til kommunen ovenfor denne gruppa og at de støtter meg i min reise.

Etter en liten breif var det på tide å starte dagens oppdrag. Vi dro først til Felleskjøpet mellom Skotterud og Magnor for å plukke søppel. Det var det litt av hvert. Noen fant store metallplater bak et hus, og noen fat store isopor-biter. Ellers var det mye av det "vanlige" plastikk avfallet. Da vi hadde fått rydda området der, kjørte vi videre til Magnor. Vi rydd og ordna rundt matbutikken der. Noen tok også sykkelen de har og dro lengre unna slik at vi kunne få dekka et større området. Jeg gikk rund hele butikken og kosta opp snus og sigarett sneiper, så kom noen etter med spade for å ta det opp. Vi brukte vel en time der. Når vi hadde fått med oss alt der, gikk vi til sentrum av Magnor. Da rydda vi opp rundt Magnor Torg, både på fremsiden, men også under ved Vrangselva. 

Vi fikk gjort så mye og det ble utrolig bra. Så fint å få bidra positivt i hjembygda og håper det kan inpirere andre til å ta i et tak - og kanskje ikke kaste søppel ute mer ;)

Mens noen fortsatte å plukke søppel ble jeg med Morten for å hente litt tallerkner, glass og kopper utegruppa hadde fått i donasjon av ei på Magnor. Og det var veldig gøy og ikke minst koselig, når jeg så hvem som hadde donert. Det var moren til en jeg har gått på barne- og ungdomsskole med, så det var et gledelig gjensyn.Vi Vil! Vi Kan!  tar på seg oppdrag om å hente donasjoner og lager dette slik at når det er noen som trenger for eksempel noe kjøkkenutstyr, møbler eller annet, har de noe å bidra med - og de stiller ikke spørsmål. De vil bare hjelpe og trenger ikke en avhandling om hvorfor du trenger det du trenger, du får det du trenger om de har muligheten til å skaffe det eller har det på lager. Morten sa t i fjor hadde de vil til sammen møblert 30 leiligheter. Denne gjengen gjør et så fantastisk arbeid og hjelper så utrolig mange.

Før vi reiste tilbake til basen til Vi Vil! Vi Kan! gikk gikk vi innom Kiwi på Magnor, da de er så nydelig at de gir alt av frukt og grønt som de ikke kan selge lengre til utegruppa. Det kommer godt med å ha frukt og grønt slik at man får i seg det, men også at man kan holde blodsukkeret oppe under arbiedet. Takk for at du gjør det, Jonas, som han som driver Kiwi på Magnor heter.

Vi avslutta dagen med lunch i en park like ved boligene til de som er med i utegruppa. En av de som er me du utegruppa sykla meg på en omvisning av området og visste meg litt hvordan de bor. Så utrolig gøy å komme så innpå dem og bli godt kjent. Gleder meg masse til neste gang, for det blir det helt klart. Miss Norway konkurransen har pusha meg til å tørre å ta kontakt med flere og de bekjentskaper jeg har gjort meg i løpet av perioden kommer til å gi meg så mye i fremtiden, uansett om jeg vinner konkurransen eller ei. Jeg ser nå hvem jeg ønsker å være og ser tydelig hvordan jeg ønsker å fremme godhet. Når man møter sånne inspirerende mennesker kan man ikke bli noe annet en rørt og beæret over at man får lov til å være en del av det.

- Angelika Catharina


Stem på meg som Miss Norway 2021

Når du stemmer på meg, velger du å støtte en finalist som jobber for bærekraftig utviking, hjelper barn og ungdom med lese- og skrivevansker, inpirasjon for unge jenter til teknisk utdannelse og en aktiv dame i frivillighet med eldre. 

Vil du støtte meg i konkurransen hadde jeg satt stor pris på om du ville stemme på meg en gang; 

Send MISSU 2 til 2401

Én stemmer koster 20kr.

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester?  Du finner kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon 99564340 Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. FacebookMiss Angelika Instagram@angiecdk

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Oppdatering på formen
Sparkesykkeltur

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på