fbpx

Kantarell – Skogens gull

CoverfotoBlogg---2021-05-24T095832.630

Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Å ta i bruk det vi har rundt oss er viktig for meg, og vil gjerne inspirere deg til å gjøre det samme. "Høste av naturen" vil bli en serie med innlegg som tar for seg mye forskjellig man kan høste fra naturen. 


Kantarell – Skogens gull

Kantarell er en av mine store favoritt sopper. Det minner meg om tidlig på sensommeren og lange skogsturer med familien. Sånne turer som varer hele dagen med matpakke og kvalitetstid med de du er glad i.

Den ekte kantarellen er en av de 5 sikre soppene. Fordi den er så lett å kjenne igjen er dette en fin nybegynner sopp om du er ikke har plukket mye sopp før. Kantarellen er gul til eggegul i fargen. Den har ribber som går under hele hatten og nedover stilken. Den har også litt traktform uten at den er hul inni som traktkantarell.

Kantarell vokser oftest i bjørk og løvskog. Mosekledd skogbunn er ideelt for Kantarellen. Dette er en sopp som ofte vokser i grupper, så finner du en finner du mange flere.

En annen ting det kan være fint å huske på er at har du funnet et sted med mye Kantarell et år. Er det stor sannsynlighet for at det vil være Kantarell der neste år også. Så vern om hvor du finner soppen din om du vil ha den for deg selv.

Følg linken til et kart over kjente kantarell funn i Norge. Du kan sjekke området rundt der du bor. Kanskje du har en gullgruve i nærheten.

Filmen viser kjennetegn på kantarell og forskjellen på ekte og falsk kantarell.

Så da er det vel bare å si god sopp tur.

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

Coverbilde tatt av 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Eksamen er avlyst!
Nettopp ferdig med et intervju!

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på