fbpx

5 enkel tips for å bli mer miljøvennlig!!

Hallo alle fine!💜 Håper dere har har det fint. Nå som vi er første måned ut i det nye året, er det kanskje noen som begynner å tenke på hvordan de skal oppnå sine mål for dette året. Eller finne ut av nye ting dem ønsker å prøve eller forbedre i år. Noe jeg kan anbefale alle å starte med, som er veldig lett og som gjør en forskjellig i verden er det å være mer miljøvennlige.

Miljøet er noe som er en stor kampsak for meg. Vi er ekstremt heldige som har en så flott planet å kalle vårt hjem, og derfor må vi ta vare på den. Som sikkert alle dere vet, står vi ovenfor en stor klima og miljø krise akkurat nå. Derfor kan vi ikke vente på at noe skal skje av seg selv, vi som mennesker må ta grep i være egne hender. Selv liker jeg ikke media skremsler som f.eks "Jorda vil gå under om 10 år hvis vi ikke gjør noe nå", eller "Nytt rekordår for klimagasser i atmosfæren". Jeg tror det å skremme mennesker ikke er måten å gå frem hvis man ønsker forandring. Man må heller engasjere folk til å ta riktige valg på egen fri vilje. Det er fort gjort å tenke det at jeg som en person kan umulig gjøre noe forskjell hvis jeg forandrer på noen ting i min hverdag. Men det er helt feil! Først og fremst ligger det mange statistikker på nettet om hvorfor du som enkelt person kan gjøre en forskjell. Og du er ikke alene med å være miljøvennlig, det er millioner av mennesker som gjør akkurat det samme! Og det utgjør en stor forskjell. Derfor ønsker jeg å dele mine tips på hvordan du kan enkelt bli mer miljøbevisst i din hverdag.💜

Erstatt plastikk poser

Alle går i butikken for å handler, og der får man også alltid tilbud om man ønsker en bærepose. Noe jeg gjør hver gang jeg skal til butikken, er å ta med egen pose. Noe som er super fint, og veldig populært er noe som heter tote bag. Dette er en bag som du kan bruke om og om igjen. Du kan få uendelige design og fasonger på disse baggene, og de er super miljøvennlige!

Tote Bag With Print | Store www.spora.ws

Resirkuler

De fleste norske hjem er veldig flinke til å resirkulere allerede, men hvis ikke dette er noe du gjør et tiden virkelig inne for å starte. Lag deg ditt eget system på hvor du kaster hva, og les deg opp på hva som kan kastes hvor. En ny ting jeg lærte for noen år siden er at vanlig glansfullt gavepapir skal ikke kastes i papirsøppel, men i restavfall. Resirkulering er en stor faktor for den norske miljøbevisstheten. 

Altea satser på resirkulering - SI - Spania i dag

Skru av

Noe som er veldig lett og som både du og planeten for igjen for, er å skru av lyset når du går ut av et rom. Man trenger ikke å la alle lys stå på på en gang. Når du er ferdig i et rom skru av lyset, så lett er det. Og du sparer i tillegg på dette på din neste strømregning.

Kjøp brukt

Det å kjøpe brukt har blitt veldig populært heldigvis. Nå finnes det utrolig mange kule bruktbutikker over hele verden. Når jeg var i USA besøkte jeg mange bruktbutikker, og fant mange plagg som i dag er mine favorittplagg. Man kan finne så ekstremt mye bra ved å kjøpe brukt, og la være å kjøpe helt nytt. Man bruker mye ressurser i dag på å skape nye ting hele tiden. Det å lage nye klær, elektronikk, mat, osv, tapper jorda vår for store ressurser hver dag. Man kan være med på å senke dette ned ved å kjøpe brukt. 

Back to the Basics for 2021: Reduce, Reuse, Recycle - San Jose Recycles

Doner klær

Å donere klær er noe man burde gjør selv om man er miljøbevisst eller ikke. Det å donere klær har så utrolig mange fordeler. Ved å donere klær gir du andre muligheten til å kjøpe dine klær brukt. Klærne blir også brukt til mange andre ting, som å lage stoff til nye klær. Dine gamle klær kan være noen andre sin nye skatt.

Spar på vannet

Hver gang jeg dusjer pleier jeg å ha en liten rutine for å spare på vannet. Når jeg tar i shampoo eller balsam, pleier jeg å skru av vannet. Man trenger ikke å stå med varmt vann på full guffe hele tiden. Derfor kan man skru av vannet når man gjør ting som ikke krever vann. Jeg vet at dette er noe som kan være sårt å gjøre for noen, ettersom at en varm dusj er sykt deilig. Men det er varmt og godt i dusjen selv om jeg skrur av vannet i 2 minutter for å ta i shampoo. Man sparer i lengden etterspørsel etter vann i vannmagasinene.


Dette er noen få enkle ting jeg gjør i hverdagen for å bidra til miljøet. Det er faktisk veldig lett å være miljøbevisst, og jeg tror alle kan hvis dem vil. Jeg håper disse tipsene kan hjelpe noen til å begynne med en ny liten vane i hverdagen, som er miljøvennlig. 

Tusen takk som leser mitt innlegg!💜

Følg meg gjerne på mine sosiale medier

Instagram

Facebook

 

Ønsker du eller kjenner du noen som kunne tenkt seg å jobbe med meg? Kontakt meg gjerne via Mail🤍

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tusen takk til alle der hjemme!❤️
One little smile will make yours day better, so Re...

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på