fbpx

Hvordan få gode bilder på fotoshoot.

 

-hvordan få gode bilder-

 

-foto: Espen Alexander Schultz Andersen- 

God ettermiddag til alle og en hver! For noen innlegg siden skrev jeg om noen tips til hvordan du kunne (ta) gode bilder. I dette innlegget snakker jeg om hvordan (få) proffe fotoshoot bilder. Når det er du står foran kamera, ikke du står bak kamera. Jeg har gjort utrolig mange fotoshoots, både innad et modellbyrå og uten. Jeg har også erfaring innen catwalk, og derfor vil jeg dele mine tips til hvordan du kan (få) proffe bilder, og ikke ta. 

-foto: Karlm Myrvang, jarga fashion show- 

 

Første steg når du har fått en avtale om fotoshoot med en fotograf, må man spørre seg frem til hva fotografen ser for seg, slik at du hun eller han blir fornøyd med bildene også. Deretter kan du som modell komme med et forlag til det vi kaller moodboard. Et moodboard kan være og se helt forskjellig ut, ut ifra hvordan du vil planlegge. Vil du planlegge til en hver detalj, eller kun for inspirasjon? La meg vise deg to eksempler på dette.

 

-hentet fra Pinterest- detaljert moodbaord 

-hentet fra Pinterest- ikke detaljert moodboardi

 

-Under finner du mitt eksempel på moodbaord- (dette eksemplet brukes nedover)

 

Et moodboard for meg er meget viktig for at shooten skal bli best mulig, og at både du som modell og fotografen skal bli fornøyd. Eventuelt også detaljer til en makeup artist/stylist/ eller hair dresser. Et av mine tips er og finne seg tre hoved looks, og jobbe ut ifra det. Dette er et oppsett du kan bruke, dersom du virkelig vil ha gode bilder. Jo mer detaljert og planlagt jo bedre er utfallet.  

 

-Bilde av look 1 -

Jeg pleier nesten alltid starte med en naturlig look, nesten uten sminke, klær som tar like oppmerksomhet, hår så naturlig som mulig. Dette er en super fin måte å varme opp på, for alle parter. Også en fin overgang til neste look. La oss bruke eksemplet på mitt moodboard. Hvor look nummer to er en mer røff look. Da kan overganger være fin, spesielt for en makeup artist.  

 

-Bilde av look 2-

 

Siste look kan for eksempel være med enda mer sminke, slik som på mitt moodboard. Igjen er det en fin overgang for makeupartist, men ikke minst for fotograf og deg som modell. Det bygger deg oppover i trappetrinn. Man får en myk start med fine overganger, hvor du avsluttet med en look som kan være litt mer krevende.

 

-Bilde look 3-

 

Generelt er det en fin huskeregel, sort/mørke og hvit/lyse farger passer seg alltid fint på shoots, prøv å gå bort i fra klær med stor skrift eller forstyrrende elementer, spesielt dersom merket på klærne vises stort. Det kan bli tatt som en form for markedsføring. Noe vil unngå, ved mindre det er intensjonen. Posering i seg selv, er ingen enkel ting, men øvelse gjør alltid til mester! Beste tipset er å prøve å posere så naturlig som mulig. Slik jeg skrev om i det andre innlegget. Prøv å slappe av, gjerne ha musikk du som modell liker i bakgrunn, det gjør alltid jeg!  

 

-foto: Espen Alexander Schultz Andersen- 

Jeg har allerede delt mange modell bilder med dere her på bloggen. Mye av inspirasjonen jeg får, henter jeg fra appen Pinterest, den er super for slikt! Ellers håper jeg du kanskje får utbytte av tipsene mine! Dersom du vil ha med som inspirasjon følg meg gjerne på sosiale medier:

 

Instagram: https://www.instagram.com/leastefine/ 

Facebook siden min: https://www.facebook.com/LeaStefine/ 

Spotify: https://open.spotify.com/user/leastefine1 

 

Vil du samarbeide med meg? Send meg en mail da vell! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Xxxx Lea

I dag var jeg på direkte på NRK P1 Buskerud Radio ...
Domestic Violence: my story
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Nina Bye på lørdag 23. februar 2019 05:12

Fint innlegg ❤️ jeg får høre ofte i fra fotografer at jeg har hake for bøyd ? å noen ganger at jeg fokuserer øynene mine feil . Tror jeg burde dra på synstest ?

1
Fint innlegg ❤️ jeg får høre ofte i fra fotografer at jeg har hake for bøyd ? å noen ganger at jeg fokuserer øynene mine feil . Tror jeg burde dra på synstest ?
Lea Stefine tryggvason på lørdag 23. februar 2019 12:18

dersom du føler for en synestest, hadde jeg gjort det! Skader da ikke! Men mitt tips til deg ang det du forteller, er å ta deg en titt i speilet, prøv å poser mens du selv deg på deg selv. Ta haken opp å ned, gjør forskjellige poseringer. Da vil du fort se hva som er dine vinkler og ikke, når det gjelder modellering, blir det lettere og lettere, jo bedre kjent du blir med deg selv! Håper du skjønte hva jeg mente...

0
dersom du føler for en synestest, hadde jeg gjort det! Skader da ikke! Men mitt tips til deg ang det du forteller, er å ta deg en titt i speilet, prøv å poser mens du selv deg på deg selv. Ta haken opp å ned, gjør forskjellige poseringer. Da vil du fort se hva som er dine vinkler og ikke, når det gjelder modellering, blir det lettere og lettere, jo bedre kjent du blir med deg selv! :) Håper du skjønte hva jeg mente...:D
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på