Hvordan overleve eksamenstiden!

IMG_5416

Hei alle sammen!

Nå er det ikke lenge igjen til jul og jeg kjenner jeg gleder meg masse til ferien starter! Men selvfølgelig før julen kan starte må man gjennom alt fra tentamen, prøve eksamen, eksamen osv. De neste to ukene blir det fult kjør av alle slags prøver, så det er bare å spenne seg fast og begynne å øve! Men så har det seg jo sånn at det er ikke alltid like lett å begynne eller å finne motivasjonen til dette, så jeg tenkte jeg skulle komme med 7 enkle tips til å overleve denne tiden.

 

1. Finn et sted å studere.

Å sitte på rommet sitt kan være veldig distraherende. Hvis du er som meg blir alt annet enn å gjøre det man skal spennende. Tok meg selv i å lese ingrediensene på flere typer flasker på rommet mitt en gang og mistet fokus helt! Finn et sted som er rolig og hvor det ikke er for mye støy og distraherende ting.

 

2. Skru av mobilen.

Hvis telefonen din ligger å plinger eller vibrerer hele tiden blir det så enkelt å miste fokus. I det ene sitter man å leser til en viktig prøve og i det andre sitter man på Youtube og prøver å lære seg hvordan man kan snakke til en giraff.

 

3. Organiser pulten din.

Ligger bøkene over alt i store hauger og det flyter ark over alt er det veldig lett å bli stressa og miste fokus og motivasjon. Legg notater på en plass, bøker på en annen og pennalet et annet sted.

 

4. Ha på komfortable klær.

Sitter du der i den trangeste buksa i verden og du irriterer deg over oppgaven kan vondt bli verre. Hvis du er komfortabel blir det mye enklere å studere og holde fokus istedenfor å irritere seg over buksa som strammer over alt!

 

5. Spis og drikk.

Uten mat og drikke duger helten ikke. Spis og drikk jevnlig! Det er så viktig å få i seg energi så hjernen din funker som den skal når du skal sitte å øve. Hvis magen rumler og du sitter der å pugger vil ikke det hjelpe på konsentrasjonen din.

6. Ta pauser.

Hjernen funker ikke alltid over lengre perioder med tørt og kjedelig stoff, så kom deg ut! Gå en tur, belønn deg selv med 2 minutter med Instagram eller kanskje 5 minutter til å lese innlegg fra Miss Norway deltakerene.

7. Få nok søvn.

Jeg vet det er vanskelig å få sove når du vet du skal opp tidlig dagen etterpå og gjøre det samme som du gjorde dagen før, men søvn er kjempe viktig! Prøv heller å legg deg litt tidligere så du slipper å halvsove i bøkene når du prøver å analysere en roman fra ny modernismen.

 

Håper dere alle får en super tid fram til jul! :)

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Golden Era - Alexandra Ritzi Høst Photoshoot!
Skjønnhet
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på