fbpx

Hvordan redusere vannforbruket, enkelt?

CoverfotoBlogg-15

Stemme? MISSU 2 til 2401 Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Visste du at selv om 70 prosent av jorda er dekket av vann, er bare 1 prosent som er å regnes om rent drikke vann? Siden det er befolkningsvekst sliter vi med å skaffe nok rent fersk vann til alle. Vannbehovet har steget med ca. 50 prosent siden år 2000. Her har jeg samlet noen tips til når du kan skru av vannet som vil redusere ditt forbruk av ferskvann.


1. Spar på vannet mens du pusser tennene
Mange har so vane å la vannet renne mens amn står å pusser tennene, jeg gjorde dette også før. Skrur du av vannet mens du pusser tennene kan du spare opp mot 200 liter vann hver eneste måned.

2. Spar vann mens du vasker hendene
Den gjennomsnittlige person vasker hendene sine 9 ganger om dagen. Følger du retningslinjene for å bruke minst 20 sekunder på å vaske hendene kan du spare 6 liter vann om dagen. Nå som vi er midt i en pandemi, vil jeg si at dette punktet må man være litt forsiktige på. Det er bedre å få vasket hendene rene, enn å tenke på vannmengden. 

3. Spar vann å bruk oppvaskmaskinen
En energieffektiv oppvaskmaskin bruker 4 liter vann per vask, mens håndvask kan bruke opptil 20 liter. Bare hver nøye med å ikke kjøre maskinen utenom at den er helt full. 

4. Spar vann på matlagingen
Vask frukt og grønnsaker i en bolle med vann og ikke under rennende vann. Har du mat du skal tine, la den tinge over natta i kjøleskapet og ikke la de ligge i vann til tining. Bedre for maten og bedre for miljøet.
Når du koker grønnsaker, bruk bare nok vann til å dekke de. Du trenger ikke mer vann en å dekke grønnsakene å du bevarer smaken bedre.

5. Spar vann når du dusjer
Å ta et bad bruker du vanligvis opptil 200 liter vann, dusjer du bruker du 10 liter vann i minuttet. Dusjer du i bare 5 minutter bruker du bare 50 liter vann. Et annet tips, ikke dusj oftere enn du må. Annen hver dag holder lenge - les mer om det her. 

6. Spar vann og sett flasker med vann i kjøleskapet
Er det varmt ute? Ikke la krana stå å renne for at du skal få kaldt drikke vann. Har du vann i flasker kan du legge de i kjøleskapet. Da har du alltid kaldt vann og du slipper å la rent, ubrukt vann bare renne ned i sluket.

Hvis alle bidrar litt vil vi kunne spare mange tusen liter med vann hver enste dag og det trenger planeten vår.

Tenker du på vannforbruket ditt?

- Angelika Catharina


Stem på meg som Miss Norway 2021

Når du stemmer på meg, velger du å støtte en finalist som jobber for bærekraftig utviking, hjelper barn og ungdom med lese- og skrivevansker, inpirasjon for unge jenter til teknisk utdannelse og en aktiv dame i frivillighet med eldre. 

Vil du støtte meg i konkurransen hadde jeg satt stor pris på om du ville stemme på meg en gang; 

Send MISSU 2 til 2401

Én stemmer koster 20kr.

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester?  Du finner kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon 99564340 Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. FacebookMiss Angelika Instagram@angiecdk

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Noen av mine favorittbilder fra shooter
HVA SER JEG ETTER I EN PEELING?

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på