fbpx

Hvorfor skal du stemme på meg?

CoverfotoBlogg-_20210702-081138_1

Stemme? MISSU 2 til 2401 Instagram@angiecdk FacebookMiss Angelika PortifolioAngelikacdk.com

Som du kan ha fått med deg har det blitt åpnet opp for at det norske folk skal få kunne stemme på sin favoritt i Miss Norway 2021 og den de helst vil skal representere Norge i Miss Universe. For å stemme på meg sender du MISSU 2 til 2401. En stemme koster 20 kr.

Hva skal jeg gjøre som Miss Norway?

Jeg vil veldig gjerne fortelle litt om hvorfor jeg vil bli Miss Norway 2021. Det viktigste for meg er at jeg vil bruke mitt kanditatur til å hjelpe andre. Sette søkelyset på det jeg brenner for og gjøre en forskjell i andre sine liv. Som Miss Norway 2021 kan jeg få muligheten til å berøre ende flere mennesker, og bidra posititvt i deres liv. 

Møter med mennesker

Allerede i denne konkurransen har jeg hatt mulighet til å bidra i andres sine liv. Gjennom møter med ungdom og barn på biblioteker på Innlandet, besøk på omsorgs- og eldrehjem, eller inkludering gjennom frivillighet som besøksvenn og arbeidet i LAF. Jeg har møtt mennesker som har samme verdier som meg gjennom digitalt engasjement for søppel plukking der jeg samarbeider med flere kommuner for å inpirere andre til å ta i et tak i sitt lokalsamfunn. Gjenbruksglede har vært fokus på møter med Frelsesarmenen i Kongsvinger der jeg har laget sommerutstilling av mine favortiter i butikkvinduet - sist jeg hørte er mye allerede "revet" vekk og blitt solgt! Gjennom pressen har jeg fått snakket om både bærekraft og gjenbruk, noen av mine mest intime saker (min søsters bortgang) og pressen har vært så engasjert at jeg hjar blitt overveldet med hvor mye de ønsker å skrive og snakke, med og om, meg. 

Bærekraft, dysleksi og frivillighet

Første jeg ønsker å dra frem er grunnsteinen i livet mitt - respekt. Jeg mener at respekt er nøkkelen til å kunne leve i harmoni med omverdenen. Ved å respektere naturen og klima i alle dine handlinger vil du kunne bidra til å senke ditt karbon fotavtrykk på verden. 
I min hverdagen gjør jeg etter besteevne valg jeg tror ikke er med på å negativt påvirke verden. Gjennom å heller bruke arvet tøy fra familie eller venner, kjøpe brukt i stedet for nytt og ønsker å fremme enkle grep du kan gjøre for å bidra på din måte. Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe. 
Så klart er det store selskap og i politikken samfunnet virkelig kan gjøre store forskjeller, raskt, men det er vi, folkemassen, som må vise at det er viktig for oss. Vi styrer hva selskapene og politikken gjør gjennom å stille krav og ikke støtte lite bærekraftige løsninger. Ved å sette strengere krav til hvordan selskaper produsere og distrubiterer sine varer eller tjenester. Jobbe for en transparent produksjonslinje, og ting skjer allerede gjennom at stortinget har nå vedtatt Åpenhetsloven. I politikken må vi sette fokus på klima utfordringene, det har vi blitt bedre til her til lands, og det er mye snakk om dette på stortinget og i folket, men å snakke hjelper dessverre ikke planeten å holde temperaturen nede. Jeg anbefaler deg å se denne dokumentaren for å forstå hvordan alt henger sammen - denne forklarer det veldig godt og er en fin start på en mer bærekraftig livsstil. Selv jobber jeg innen it som tjeneste- og interaksjonsdesigner og har et ansvar om å jobbe med bærekraft i arbeidet jeg gjør. Det er mange store databanker verden over som bruker fossile-brennstoffer (til produksjon av strømmen de bruker), og det er et stadig økende problem all informasjonen vi deler og lagrer på nett. Alt dette må “bo” ett sted selv om det er i skyen.  

Den andre jeg vil trekke frem er arbeidet jeg gjør med barn og ungdom. Som dyslektiker har det ikke alltid vært like lett med lesing eller skriving, og gjennom mine samarbeid med Dysleksi Norge, og flere bibliotek på Innlandet har jeg muligheten til å nå ut til mange som sliter med akkurat det samme som meg. Gjennom arrangement og media får jeg fortelle om hvordan dysleksi har preget mitt liv og hvem jeg har blitt, samtidig jeg får lære bort teknikker og tips til hvordan å få leseglede. Selv hatet jeg å lese, men nå elsker jeg det. Mye handler om å finne din sjanger som får deg til å aldri legge vekk boka. Lese- og skrivevansker er noe som preger store deler av befolkningen, noen forskere mener opptil 10 %, og selv uten det kan leseglede være vanskelig å få eller beholde.

Videre engasjerer jeg meg som frivillig i mange organisasjoner og liker veldig godt å være sammen med andre mennesker, både unge og eldre. Jeg plukker søppel frivillig, engasjerer andre til å bli med å “rydd lokalt, hjelp globalt”. Sammen med Latinamerikansk forening sykler jeg eldre på tur tirsdager, som er utrolig herlig måte å ha samvær med eldre på. Jobber med plattformen VilMer der jeg får reist å besøkt omsorgshjem i Innlandet, fortalt om både det Miss Norway konkurransen og gjenbruk, da jeg går helst i mammas gamle klær. Da har jeg også hatt catwalk for dem, som falt i smak.

Håper dette gir deg et bilde på hva jeg vil få til og håper at jeg kan forsette med arbeidet jeg gjør som Miss Norway 2021. Jeg jobber for å etterlate verden litt bedre enn da jeg kom til hit.

Vil du støtte meg i konkurransen hadde jeg satt stor pris på om du ville stemme på meg en gang; 

Send MISSU 2 til 2401

Uansett er dette vært og forsatt er en læringsmulighet, og føler meg sterkere enn da jeg startet dette eventyret i mars. Ha en flott dag og nyt livet, vi lever bare en gang og må nyte livet mens vi har det. 

Hjertelig hilsen  Angelika Catharina

Telefon 99564340 Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. FacebookMiss Angelika Instagram@angiecdk

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Nytt samarbeid
Et sted for alle

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på