Psykisk helse

du-er-god-nok-2

Jeg tenkte å ta opp et veldig viktig tema, nemlig psykisk helse! Dette teamet blir snakket om altfor lite, og er nok dessverre litt tabubelagt. Psykisk helse er noe alle har, og det omhandler de tankene og følelsene vi har og hvordan vi egentlig har det. Vi kan alle ha perioder i livet hvor vi har det vanskelig, men når problemene blir så store at de varer over flere uker og måneder kan det kalles en psykisk lidelse. Mange føler at det å snakke om psykisk helse er et tabu tema. Vi har kommet dit hvor alle skal være så sterke, og flinke og få til alt mulig, at det dermed blir vanskelig og kanskje flaut å skulle fortelle at man sliter. Det er helt klart at du kan få til hva du vil, hvis du jobber hardt nok for det, og har troen på deg selv. Men det er viktig å ikke la det gå utover din psykiske helse.

Samfunnet vi lever i stiller så mange krav til hvordan du skal være, og det kan gjøre at din psykiske helse svekkes. Vi bør ta grep, og gjøre det vi vil, og det som er bra for vår egen psykiske helse. Det kan være så mangt, hva som er bra for enhvers psykiske helse. For min del, er Miss Norway konkurransen bra for meg. Jeg føler meg trygg på det jeg holder på meg, og det gir meg mye tilbake. Selvsikkerhet og overlegenhet et to vidt forskjellige ting, men som kanskje blandes litt. Det at jeg er selvsikker med meg selv, og hvordan jeg gjør ting har mye å si for min psykiske helse. Og jeg er absolutt ikke overlegen, selv om jeg har selvtillit med meg selv og det jeg holder på med. Jeg kommer aldri til å mene at jeg er bedre enn noen andre. Jeg mener at alle er like mye verdt.

Mange av oss vil nok oppleve å slite litt psykisk i løpet av livet, og da er det viktig å vite at det er ingenting å skamme seg over. Hvis du sliter psykisk, så anbefaler jeg å snakke med en du stoler på! Familien din, vennene dine, læreren din, legen din? Det er alltid mulig å få hjelp, og det er viktig å vite at du ikke er alene!

Det er ikke alltid man kan se at noen har det vondt. Så hvis du sliter, er det lurt å snakke med noen, selv om det kan være vanskelig. Det kan være godt når du har støtte og forståelse fra familie og venner.

 

Vil du bli min samarbeidspartner til konkurransen? Kontakt meg for å høre hva jeg har å tilby! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

SMS stemmene er igang, og gjerne stem på meg til folkets favoritt! Send "MISSU 3" til 1963! 20 kr per stemme, og du kan stemme så mange ganger du vil. 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Summer Vibes
Breaking News!
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på