fbpx

Slett dette nå

CoverfotoBlogg-64

Mange tenker og tror at det er bærekraftig når det er digitalt, men det er ikke helt sant. Jo, vi bruker jo mindre papir ved å lese en avis på nett eller sende e-post istedenfor et brev. Men det som Carlo Aall, forsker i Veslandsforsking sier: 

– Ved å sende e-post i staden for eit brev, lese ei avis på nett og ikkje papir, eller ha digitale møter i staden for fysiske, kan vi spare klima for mykje utslepp, forklarar han.

Men han også legg til:

– Problemet er at digitaliseringa gjev ei drastisk auke i forbruk. Det blir brukt meir energi på å strøyme musikk no enn då vi kjøpte LP- eller CD-plater, rett og slett fordi konsumet har eksplodert.

Så det er dessverre ikke mange som tenker at de kan gjøre en forskjell ved å slette gamle e-poster. Det å rygge i innboksen kan du bidre til at det ikke blir brukt like mye ressurser på at servere skal "stå å gå". Utregninger gjort av Atea tilsier at hvis alle nordmenn hadde slettet fire til 5 poster om dagen kan man dekke behovet for strøm til 1000 husstandter i året. Dette er en meget liten innsatt for oss forbrukere, men sammen kan vi gjøre en stor forskjell. 

Slik har det blitt regnet ut.

Det er viktig at vi ser på bærekraft i alle felt, også i IT. 

– Om den digitale utviklinga fortset slik som no, vil det digitale fotavtrykket vera mykje større enn det vi hadde frå flybransjen rett før koronautbrotet, seier Ingrid Schjølberg, professor i informasjonsteknologi ved NTNU.

Det er viktig at vi tar grep om dette før det går for langt, så hva tenker du å gjøre? Tar du en for miljøet og rydder i innboksen? Det synes jeg du burde, og som du kan se over hjelper det om det i så fall er bare fire stk. 

Tips til mer bærekraftig bruk av data

  1. Slett e-poster du ikke lenger trenger
  2. Organiser filer og mapper på PC´en – slett duplikater
  3. Tøm mappen som heter «slettede elementer» i mailboksen din
  4. Bruk kablet nett eller Wifi fremfor mobilt nett når du kan
  5. Tøm søppelkurven på PC´en din 

- Angelika Catharina

Trenger du hjelp med markedsføring eller en modell for dine produkter eller tjenester, finner du kontakt detaljene mine nedenfor. 

Telefon: 995 64 340
Instagram: @angiecdk
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Nettside/portifolio: www.angelikacdk.com

Foto av Iris Hartsuikker.

 

Nytt intervju!
Naturvern - alt henger sammen med alt

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på