fbpx

Hvordan vaske sminkebørster

221644922_2963365937264455_1423723254009161909_n

Bilde er tatt av Daniel Millan.

Hei, fininger <3
Idag har jeg vasket sminkebørstene mine, og tenkte å gi dere noen få tips. Jeg har nevnt tidligere hvor viktig det er å holde de rene, siden de samler bakterier som kan føre til uren hud. Her er mine tips:

1. Hvor ofte bør de vaskes?
Jeg vasker børstene jeg bruker til flytende produkter (+ sminkesvamper) og de til øyenområde en gang i uken. Flytende sminke samler på mer bakterier enn sminke i pudderform, og øynene er veldig sensitive. Derfor synes jeg det er greit å få de rene, i tillegg til at sminken blir finere når kostene er rene. Det beste er dog å vaske de etter hvert bruk, og gjøre det til en vane. Grunnen til at jeg ikke gjør det, er for at jeg som regel ikke rekker det – i tillegg til at det fort blir «søl» rundt vasken. Derfor synes jeg det er bedre å ta meg tid til det en gang i uken, og etterlate alt rent når jeg er ferdig.

Børstene til sminke i pudderform prøver jeg å få vasket annenhver uke, og i verste fall en gang i måneden. Igjen, det optimale er egentlig etter hvert bruk.

2. Hvordan kan de vaskes?
Det er mange måter å gjøre dette på, noen foretrekker å gjøre det i en skål/fat mens jeg foretrekker å gjøre det i vasken. Som nevnt, så kan det bli litt søl, og det beste er å få tørket det bort så fort man er ferdig. Ellers har jeg pleid å kjøpe såpe tilpasset til børstene, men har også brukt babysåpe / babyshampoo. Jeg synes det funker like bra, er rimeligere, og lettere å få tak i.

3. La de tørke
Når jeg vasker sminkebørstene prøver jeg å gjøre det tidlig, en dag jeg ikke skal noe. Eventuelt kveld, hvor jeg ikke skal noe tidlig dagen etter. De bruker ikke så lang tid på å tørke, men om du bruker en våt børste på bronzer o.l. vil dette føre til «flekker» i produktet, som ikke forsvinner. En annen ting å være obs på, er at de bør legges til tørk med børstehode ned. Dette er for at vannet skal «renne nedover» og ikke oppover mot selve børstehode. For mye fuktighet kan føre til at hårene på børsten kommer av fortere, da limet blir dårligere.

Det var det hele, håper det var nyttig <3Setter utrolig stor pris på om du stemmer på meg <3 En stemme til meg, er en stemme til dyrene! «Missu 10» til 2401. Det koster 20,- per stemme. Bilde er tatt av Fotograf Aunan

Og om du ønsker å følge meg videre, kan du gjerne følge med her på bloggen, Instagram og på Facebook. Blir også veldig glad for fem stjerner <3 Hvis du eller noen du kjenner trenger markedsføring, send gjerne en mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bikini + sjal
Finale klar med Drink Cool

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på