fbpx

Studieteknikker del 1

STUDIETEKNIKKER – HVORDAN LÆRER JEG BEST?

Gjennom mange år med lære- og konstrasjonsvansker har jeg funnet mange studieteknikker, og kanskje funker noen av disse for deg også.

Oppvarming av hodet

Mye av det du gjør er styrt fra hodet, derfor er det naturlig med å «varme» opp hodet slik at det fungerer. Det er viktig å være tilstedet i det du skal gjøre, man må derfor prøve å befri tankene fra forsyrrelser.

Her kan man fks:

  • Bruke meditasjonsteknikker
  • Skru av messenger/ andre distraksjoner

Et eksempel på en meditasjonsteknikk:

Sitt ned i en behagelig stilling med beina i kryss og rett rygg. Hvil hendene på knærne. Et annet alternativ er å ligge på ryggen på gulvet med hendene rett ned. Lukk øynene og konsentrer deg om pusten. Kjenn hvordan pusten går gjennom kroppen. Ikke la tankene overta. Aksepter dem og tenk at du kommer tilbake til de senere. Fokuser videre på pusten. La spenningene i kroppen fare av sted. Begynn med hodet og jobb deg nedover i kroppen. Ta én kroppsdel av gangen. Når hele kroppen er slapp og pusten er i fokus, begynn sakte å komme tilbake til omverdenen.

Etter dette er det viktig å danne seg et klart mål. Du må vite hva du skal gjøre, sånn at du har noe å rette konsentrasjonen mot. Det er lurt å danne seg en tanke om hva du vil oppnå, uansett hvor vag tanken er, burde den være der.

Følelsene styres også av hodet. Hva du føler om deg selv og pensumet har en stor innvirkning på resultatet av øvingen. Prøv derfor å ha et posetivt tankesett på oppgaven forran deg, for å få mer glede ut av øvelsen. Sunn snacks er også en god måte å ha tankesettet posetivt og distrahere seg fra andre tanker. I tilegg gir det også en liten glede.

Tegnet av meg i 2019. 

Eksempler på sunn snacks:

  • Druer
  • Jordbær
  • Gulrot eller andre grønnsaker
  • Tomater
  • Nøtter
  • Smoothie

Fall til ro og bli til stedet, samle oppmerksomheten/konsentrasjonen mot oppgaven, og få følelsene dine inn på en positiv retning.

NB! Det å sove godt er viktig for utbytte av konsektrasjonen av daglige gjøremål. Søvnunderskudd gir en dårligere oppmerksomhet og konsentrasjon samt at man blir ukritisk og får tendenser til å overse poblemer. Husk derfor å være så uthvilt som mulig ved skolearbeid da det tar mye energi.

Ønsker du å samarbeide med meg?

Send en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Instagram: @synneliasen 

Lykkekrukka mi
Australia BRENNER!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på