fbpx

Studieteknikker del 2

 

Tankekart – annbefaler A4 ark

Å lage tankekart er en super måte å samle informasjon på. Klarer du ikke lese hele boken? Blir det for mye overflødig informasjon? Slapp av jeg skjønner deg.

Lag et tankekart over pensumet du skal håndterere. Si at du skal ha en prøve i kapittel 17 i naturfag. Da blar du opp  innholdsfortegnelsen i boken og finner alle underkapittlene notert under kapittel 17.

Disse skriver du inn på tankekartet ditt, gjevnt rundt over, slik at du har plass til å skrive under disse overskriftene.

Slå opp på underkapittlene du har notert deg og noter de viktigste tingene fra hvert avsnitt. Ikke mer enn hva som det er plass under underoverskriften. Dette tankekartet er det du skal pugge på, ikke mer, ikke mindre.

 

Lag notater

Poenget med å ta notater er ikke å skrive ned alt læreren sier, eller alt som står i boken. Det er viktig å lage nøkkelord som man kan utfylle. Tankekart er derfor veldig effektive, da de er lette å lage. Bruk gjerne farger for å kategorisere bedre samt å lage en egen vri på informasjonen.

Her annbelfaler jeg å bruke et A4 ark nettopp fordi da har du god plass. Husk å skrive tydelig slik at du selv forstår det du har skrevet når du senere skal bruke de til repetisjon. Rettstaving teller INGENTING her! Det er dine notater. Sløs gjerne med plassen, som på et tankekart slik at du kan fylle på etterpå om nødig.

Lytt til hva læreren sier og vurder faktaen, formuler ordene og noter. Bruk gjerne egen ord og tilføy informasjon etter timen.

Lesing er ikke det mest effektive for å lære. Lesing i forhold til skole er mer som leting etter relevant informasjon, ikke som læring. Derfor er det like lett å skrive stikkord ned på et tankekart. For å få en forståelse over pensum trenger man nødig å vite 100% av all informansjonen. Faktisk er bare rundt 20% av informasjonen viktigere enn resten. Det vil si at mye infromasjon bare er tilleggsfakta og supplementer som man ikke trenger å pugge for å ha en forståelse av pensum.

Dette kalles for Pareto prinsippet. Dette er et universielt prinsipp som sier at 20% av innsatsen gir opptil 80% av resultatene.

(https://modernestudieteknikk.wordpress.com/tag/tankekart/hentet fra internett 28.07.2017)

Ønsker du å samarbeide med meg eller kjenner noen som vil?

Send en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Første fotoshoot, første intervju og første missek...
Top 10
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på