5 ting som gjør dagen din bedre

Som de fleste av dere sikkert har fått med dere så er en av hjertesakene mine psykisk helse. I dag, den 10. Oktober er det verdensdagen for mental helse.

Årets tema er "Noe å glede seg over". Det å finne gleder i hverdagen er så viktig. Små ting kan fort bli store om man lærer hvordan man kan sette pris på de. Under kan du lese noen små enkle ting som kan gjøre en dag litt ekstra fin. Målet for årets kampanje er å øke kunnskapen om psykisk helse og om hva som gir gode levevaner, spre informasjon om at det å glede seg over noe kan gi bedre psykisk helse og å oppfordre folk til å skape en bedre hverdag for seg selv og andre.

5 ting som kan gjøre din dag litt bedre:

1. Gå en tur. Frisk luft gjør underverker for kropp og sinn. Du trenger ikke å gå så veldig langt, men bare litt frisk luft hjelper i massevis. Nå er det jo høst ute, og jeg elsker å gå ut for å se på alle de fine fargene!

2. Sett på musikk. Jeg har alltid elsket musikk, og en god spilleliste er gull verdt. Skru volumet høyt, syng, dans, go crazy! Musikk kan få ut så mange følelser og jeg elsker alt ved det. Senere tenker jeg å lage et innlegg om sanger som alltid får meg i godt humør.

3. Gi bort plassen din på bussen. Sitter du på en fullstappet buss hjem fra jobb eller skole? Gi plassen din til noen som kanskje trenger den litt mer. En gravid kvinne, eller en eldre person? Jeg blir så glad av å glede andre, og dette kan også gjøre den andre personens dag så mye bedre!

4. Inviter en venn på besøk, eller dra ut for å ta en kaffe. Gjerne noen du ikke har sett på en stund. Det er så koselig å møte noen man ikke har møtt på lenge. Da har dere masse å prate om, og det er jo alltid koselig. Hver gang jeg har hatt besøk, så sitter jeg med et smil om munnen resten av dagen.

5. Trening! Jogg deg en tur, eller gjør styrketrening. Når man trener utløser dette masse endorfiner i kroppen. Endorfiner er kroppens lykkehormon, og det får deg automatisk i mye bedre humør! I tillegg har du gjort noe fint for kroppen din.

Vil du ta bilder av meg, eller bli min samarbeidspartner? Da kan du sende meg en mail på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hva har du brukt dagen din på? Har du gledet deg selv og noen andre?
Klem Amanda Østhus Beien

 

 

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Min jobb!
Velkommen til Miss Norway 2018
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på