fbpx

Hei! Mitt navn er Nora Emilie Nakken, 23 år og kommer fra Trondheim. Under min deltakelse i Miss Norway 2021 er målet å bruke stemmen til å bidra i kampen for å fjerne tabuet rundt temaene mental helse og psykiske problemer. Gjennom plattformen Miss Norway er og gir, vil jeg benytte bloggen til å fronte og belyse dette temaet. Håper dere vil...

Hei! Mitt navn er Nora Emilie Nakken, 23 år og kommer fra Trondheim. Under min deltakelse i Miss Norway 2021 er målet å bruke stemmen til å bidra i kampen for å fjerne tabuet rundt temaene mental helse og psykiske problemer. Gjennom plattformen Miss Norway er og gir, vil jeg benytte bloggen til å fronte og belyse dette temaet. Håper dere vil følge med på reisen! 

 

Stor klem! 

 

Om du ønsker å stemme på meg, må du gjerne sende kodeord MISSU 11 til 2401 (20kr per sms) 

More

Silkemyk hud uten hårvekst!

Hei og velkommen innom bloggen her i dag! Tenkte å komme med en herlig anbefaling til dere om et produkt jeg har brukt i det siste. Stay tuned jenter og gutter for her kommer en liten hack man kan bruke for å bli kvitt håret for godt! <3 

 

Annonse 

https://www.silkemyk.no/products/ipl 

 

Drømmer du om silkemyk hud uten uønsket hårvekst? Da er IPL hårfjerneren til Silkemyk det perfekte produktet. Jeg har brukt dette produktet i noen uker nå, og er superfornøyd med resultatene! Man blir kvitt uønsket hårvekst og slipper alle smerter som man ellers får med voksing eller andre behandlinger. Og det beste av alt – hårene kommer ikke tilbake. Elsker også at Silkemyk kan brukes hjemmefra, og tar kun 30 minutter. Jeg bruker den bare én gang i uken, og merket resultater allerede etter 3-4 behandlinger. Etter 12 uker er hårene så og si helt borte, og man slipper å stresse med hårstusser. Etter det trenger man kun en behandling annenhver måned for å holde hårene helt vekk.

 

Produktet brukes på en kjempeenkel måte, hvor du enkelt barberer området du ønsker å behandle, før du plasserer enheten på området. Etter det trykker man på knappen, og et lysglimt blitser mot huden. Så er det bare å gjenta dette på områdene du ønsker å stanse hårveksten. Produktet er også helt trykt å bruke, og er basert på den samme teknologien som profesjonelle salonger benytter seg av. Produktet er også utviklet i samarbeid med ledende dermatologer.

 

Elsker dette produktet, og er superfornøyd med resultatene det gir. Silkemyk har også 90 dagers fornøydgaranti hvor du kan prøve produktet uten noen risiko. Men jeg kan garantere deg at du kommer til å elske det du også, og resultatene det gir.

 

Så, i dag blir det en fin og rolig kveld på meg. Planen er å ha hjemmespa her nå. Tror vi alle trenger en slik dag av og til. Så, anbefaler alle å ha noen slike stunder for seg selv. Sett på noe god musikk, planlegg hva du skal gjøre. 

 

Du kan også bruke rabattkoden «Nora10» for ekstra rabatt på din egen Silkemyk.

 

Sjekk ut siden deres på linken under<3

https://www.silkemyk.no/products/ipl

  79 Hits
79 Hits

Vi reiser i morgen

Hei dere!

 

Nå er det ikke lenge igjen til finalen og tiden må brukes godt. Det har jo gått i hundre de siste ukene med mye resing, presse, møter og mer, så i dag ble dagen brukt til å fikse litt på vipper og hår til finalen. Vi reiser nedover i morgen tidlig, så alt må være klart i kveld. Planen er å pakke det siste som skal med på tur, i natt.

 

Var innom flinkeste Hanne fra Vippefin og beauty hvor hun fikset vippene mine. Vi la en helt ny look denne gangen, så det ble egentlig veldig uvant. Vi begge var enige om å ha litt kortere og mindre vipper til finalen, sammenlignet med hvordan man har de til vanlig.  

 

Også fikk vi ordnet håret til finalen. Jeg har bestandig hatt ombre eller mye spill i håret. Så og si så lenge jeg kan huske har det vært sånn. Så i dag ble det å stripe etterveksten og heller ha én farge på hele håret. Eller, det er fremdeles mye spill i det, men ikke på samme måte som før. Uvant, men liker det godt slik også!

 

 

Så, i morgen tidlig reiser vi til Oslo. Hele familien blir med, pluss kjoledesigneren min og ei venninne av henne. Blir supert å ha med alle på finalen!! De har jo vært med på hele reisen, så elsker tanken på at de skal være med dit!

 

 

I dag fikk jeg også en veldig morsom telefon fra ei venninne som er på Røros. Hun ringte meg og fortalte at ukas bilde i rørosavisen der oppe er et bilde av meg, og en tekst som beskriver hva vi gjorde da vi var på Røros. Herlighet så moro! Vi tok masse fine bilder da vi var der, og hadde hele 6 intervjuer med pressen. Men kjente jeg ble litt sånn «wow» av at de valgte å dele vårt bilde som ukens bilde. 

 

 

Håper dere vil være med på reisen de siste dagene! Klem!

  243 Hits
243 Hits

Reisen

Hei, tenkte å skrive et litt lengre og mer personlig innlegg i dag. Om hvorfor jeg nå for tredje gang deltar i missekonkurranser, og hva dette egentlig har betydd for meg gjennom årene. Deler av dette innlegget har vært publisert tidligere, men tenkte å dele det en gang til, da vi er så nære finalen <3 

 

 

Drømmen startet da man var liten. Husker man sto med toalettpapir over skulderen og drømte seg bort i misseverdenen. Hvor stort det var! Herlighet hva følte de på når de gikk på scenen der? Det måtte jo være helt magisk! Så flinke de er! Modelldrømmen kom også raskt, og jeg forsto at noe i denne retningen er noe jeg virkelig skal jobbe for å oppleve i livet.

 

14 år fikk man sin første kontrakt med et modellbyrå, og jeg husker denne dagen som om det var i går. Planen var å dra tidligere fra skolen for å signere, helt i hundre og så lykkelig over å ha fått min første kontrakt. Uventet nok tok kontaktlæreren min meg til siden og spurte om dette var en god ide. Jeg kunne ikke forstå hvordan dette ikke kunne være en god idé ...? Hun fortalte ikke mye, men nevnte noe om at bransjen kan være tøff, og man må tørre å si hva man mener.

 

Møtet med bransjen ble utrolig fin med mye støtte fra alle rundt. Jeg elsket det. Alt med det! Men senere skulle man forstå at man ikke kunne bruke stemmen sin på noen som helst måte i bransjen. 16 år. Det var da jeg virkelig fikk opp øynene for missekonkurranser igjen. Man forsto at dette er jo så mye mer enn å være foran kamera eller på catwalken. Jeg var nesten overasket over hvor mye fokus konkurransene hadde på å lytte til jentene og skape gode rollemodeller. Stemmen, hva de gjorde og kampsakene deres var så i fokus. Dette var jo alt jeg elsket og hadde savnet i en og samme pakke. Jeg kunne ikke vente med å bli 17 år slik at man kunne delta for første gang. Supersjenert, men allikevel så lyst til å snakke om det man brenner for og det som er viktig for deg. Året jeg ble 18 sto jeg i finalen av Miss Norway. En drøm i seg selv, og reisen hadde lært meg mye. Utviklingen hadde vært stor til tross for en utrolig sjenert Nora som gikk over walken. Jeg elsket det, og bestemte meg allerede da at jeg måtte gjøre dette en gang til! Men det måtte bli noen år senere, slik at man hadde vokst litt og var mer klar for å møte alt som ventet.

 

Planen var å delta igjen i enten 2020 eller 2021. Da 2019 nærmet seg slutten og søknadsprosessen for 2020 var i gang hadde jeg blitt altfor tynn. Dette året innså jeg selv at ikke ble det riktige året for meg. I slutten av 2020 fikk man plutselig en ny og helt uventet mulighet. Å representere Norge i Miss Earth 2020! Hva i alle dager, hva skjedde nå? Dette året kunne man jo ikke reise så alt ble over nettet, så et stort team fra både Norge og utlandet ble med på laget. Og vipps så var i gang med produksjon av videoer, trening, design av antrekk, sponsorer, presse og alt som hører med. Denne reisen var jo helt fantastisk og man lærte så mye, stiftet mange nye vennskap og skapte en opplevelse for livet! Selv om alle satt i hver sine land, gikk man på en måte inn i en boble med alle jentene og ble der gjennom hele konkurransen. <3 Haha, og ja, det å jobbe med nerver fikk man i alle fall kjent på. For tro meg, de kom som bare det når man skulle på livesendingene og i alle fall når man skulle svare på ulike spørsmål. En utrolig opplevelse! <3

 

 

Da året 2021 var i gang, og man fikk mailen om at man var tatt ut til første runde i Miss Norway jublet jeg. Starten ble noe treg for min del, da ulike samarbeid i forbindelse med Miss Earth måtte avsluttes før man gikk i gang med denne konkurransen. Så med en del tapt tid var det bare å sette opp farta og kjøre på når man var i gang. Og herlighet, reisen har vært over all forventning i år. Flere som var med på laget i Miss Earth har blitt med videre, noe jeg er evig takknemlig for! Alt fra kamerateam, sponsorer til støttespillere. Dere vet hvor stor pris jeg setter på dere! <3 Og flere nye har kommet med på laget i år. Tusen takk alle dere også! Under Miss Norway i år, har vi blant annet reist til Oslo, Bodø, Lom og rundt om utenfor Trondheim, og ikke minst møtt enormt mye fantastiske folk som har hjulpet oss med alt fra transport, løfting, båt, bilder og mer til. Opplevd mye, ledd mye og gjort mye fint sammen.

 

Reisen gjennom alle disse konkurransene har nok vært med og formet meg til den jeg er i dag. Dyttet meg ut av konformt-sonen, lært meg å prøve og feile, fått meg til å tørre å tro på meg selv og fjernet mye av den sjenerte siden min. Det handler om å ikke gi seg og gjøre sitt beste. Om man ikke lykkes først gang, eller andre gang, da er det bare å prøve igjen. Og dere, det viktigste av alt – det er så innmari viktig å nyte reisen på veien til målet! For husk at det er en så stor del av selve målet! <3 

 

Man kan jo telle timer nå til finalen av Miss Norway 2021 <3 Gleder meg og er superspent på dette! Også må jeg benytte anledningen til å si tuuusen takk til alle som har vært med på reisen i år! Alle som har stemt, alle som har heiet og motivert på veien, sponsorer, familie, venner, mormor, bestefar - ja i bunn og grunn alle dere som har tatt del i denne reisen! Dette har vært helt fantastiske! 

  1095 Hits
1095 Hits

Trening med Klara

Hei og takk for at dere kommer innom her i kveld! <3

 

I dag har vært en fin og krevende dag! For min del begynte dagen klokken 0530 hvor sto opp, dusjet og ordnet håret. Retter veldig sjeldent håret, men i dag trengtes det en forandring, så det ble rett hår. Etter det kjørte pappa meg til Værnes hvor jeg fløy nedover til Torp for å møte Klara – master runway treneren vår. Det ble en sen kveld i går, så morgenen gikk med til mer søvn, så sminke fikk man ta på flyet. Etter flytur og busstur møttes Klara og meg i Larvik for å trene sammen. Vi begynte med å trene på å gå i trapper før vi reiste videre til Bølgen. Her trente vi på de ulike walkene vi skal ha i finalen, og diverse poseringer. Og vi ble holdende på i 5,5 time! Utrolig lærerikt å øve sammen med henne for herlighet hun er dyktig! Så spiste vi en koselig lunch sammen. Etter det dro jeg inn til Oslo for å gjøre noen ærend i forbindelse med konkurransen. Så ble det flytur hjem klokken 22:00. Møtte mamma på Gardemoen da hun også var i Oslo i dag, så fløy vi sammen hjem. Veldig koselig å få avsluttet dagen med henne på flyet. Så nå er planen å spise en stor kveldsmat før det blir kvelden her. <3

 

Håper dere vil følge med på bloggen de neste dagene så snakkes vi! <3 Klem!

  120 Hits
120 Hits

Moralen er - snakk om det

«moralen er – snakk om det»

OBS! Dette innlegget inneholder spoilere om serien Rådebank sesong 2!

 

 

(Bilde lånt fra Google - Emma Steinbakken) 

 

Hei dere!

 

For noen måneder siden så jeg NRK-serien Rådebank. Denne serien er virkelig å anbefale da budskapet er såpass viktig. Så ble sittende og se hele sesong 2 på én kveld sammen med en kompis. Tårene trillet mange ganger og serien satte skikkelig spor. Så ville gjerne dele litt av dette med dere i kveld.

 

Mitt ønske er jo å bruke stemmen og plattformen Miss Norway er, til å skape mer åpenhet rundt psykisk helse. Vi har jo tidligere være innom flere temaer som sosiale medier og selvbilde, spiseforstyrrelser, påvirkning fra andre og mer. Gjerne ta en titt i arkivet om du ønsker å lese mer om dette. 

 

Men over til dagens tema - Rådebank. Handlingen i selve serien kunne vært tatt fra hvilken som helst vennegjeng i Norge. Hvor som helst og når som helst. Budskapet i serien slik jeg forstår det, er vanskeligheten rundt det å snakke om psykisk helse.

 

Selv de tøffeste gutta kan slite psykisk.

 

 

Serien følger en gutt ved navn Sivert og seerne forstå at han har mye problemer på tapetet. Allikevel kommer det som et totalt sjokk for både seere og de andre karakterene, når han velger å ta sitt eget liv. Helt uventet og helt uten forvarsel. Blant annet skildres også de etterlattes sorg og fortvilelse, og hvordan reaksjonsmønsteret utspiller seg ulikt i vennegjengen. Han skulle jo starte på NTNU og bli ingeniør ... han var jo så glad!

 

Men la oss overføre dette til virkeligheten. Hvordan vi ikke snakker om psykiske problemer og hvordan dette kan få fatale konsekvenser om vi ikke begynner å åpen opp om følelsene våre.

 

Kvinner forteller også oftere om ensomhet, enn det menn gjør. Menn er på sin side mer alene med følelsene sine, og det kan nesten oppleves som et stort tabu om en mann snakker om det. Rapporter fra SSB, samt reformundersøkelsen 2017, støtter opp under dette. Resultatene viser at menn, i langt mindre grad enn kvinner, har sosial kontakt med personer som står dem nær. Ut fra dette kan vi likevel ikke konkluderer at de føler seg ensomme, og heller ikke dra noen klar korrelasjon mellom selvmord og ensomhet. Men samtidig viser statistikken at flere som velger å ta sitt eget liv aldri har gitt noe tegn til dette på forhånd. De har ikke snakket om følelser eller psykiske problemer. Så det er så utrolig viktig at vi begynner å fjerne tabuet rundt temaet psykisk og mental helse! 

 

Om du sliter eller kjenner noen som sliter finnes det bestandig hjelp! Uansett om problemet er lite eller stort, enormt eller uovervinnelig! Snakk ut om det! Det hjelper så mye å bare snakke om det!

 

 

Om du eller noen du kjenner sliter psykisk kan du ta kontakt med følgende institusjoner:

  • Alarmtelefonen for barn og unge. 116 111. Fra utlandet: 00 47 95 41 17 55. Gå til 116111.no.

  • Mental helse. 116 123. mentalhelse.no.

  • Kors på halsen (Røde kors) 800 33 321.

  • Kirkens SOS. 22 40 00 40.

  • Voksne for barn. 488 96 215.

  • Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse. 22 49 19 22. Hverdager kl. 10:00 - 15:00. 

 

 

Ta vare på hverandre <3 Stor klem!

  160 Hits
160 Hits

Sponsor-arbeid og bilder

Heia og god kveld! <3

 

Nå er det bare dager igjen til finalen, og dagene suser forbi. Så, dagen i dag har gått med til å ta bilder sammen med en sponsor. Vi var på en åker her i Trondheim og fotograferte. Har bestandig syntes at bilder tatt på sommeren når åkeren er helt gul, er vakkert. Og bildene ble noe helt annet sammenlignet med det Nina og meg har tatt i det siste. Nina og meg har jo vært mye i fjellheimen for æ få frem det typisk norske, så å ta bilder i åkeren var veldig moro og annerledes. Utover det blir det tidlig kveld her på meg. Skal opp klokken 0600 for å ordne meg, ha et møte over mobil (haha herlighet her bruker vi hver eneste time av døgnet) før man skal ta flyet til Larvik. Planen er å kjøre hjemmefra klokken 0700. Klara og meg skal trene på høye heler nå på innspurten mot finalen. Etter det blir det en togtur til Oslo for noen ærend der, før flyet hjem igjen på kvelden. Vi snakkes <3 Klem! 

 

Håper dere vil føler med på innspurten så snakkes vi i neste innlegg! Klem <3 

  149 Hits
149 Hits
Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på