fbpx

Ærlighet varer lengst

60062409_2235646143209746_5141046213742690304_n-1

Er det noe jeg ikke angrer på så langt, er å delta i Miss Norway. Konkurransen er en vei jeg bruker til å utfordre meg selv på forskjellige måter, der jeg for eksempel må kontakte mennesker jeg ellers ikke hadde gjort. Gjennom presse og det å skaffe sponsor, føler jeg at jeg øver meg på jobbintervju til senere i livet. Det gir god erfaring som er verdt å ta med seg videre.

Fra konkurransen startet i høst, til den dag i dag, har jeg utviklet meg på en positiv måte. Selvtilliten er enda bedre enn noen gang, og for å snakke om selvfølelsen og selvbildet mitt, har jeg det bra med meg selv. Slik har det ikke alltid vært. Da jeg var yngre slet jeg med litt forskjellig. Jeg var veldig sjenert. Å prate høyt var noe av det skumleste jeg visste om. Hva tenkte andre om meg dersom jeg pratet? At jeg var teit? Dette gjorde at jeg ikke turde å rekke opp hånden i klassen, det var vanskelig å skaffe nye venner, og jeg fikk ikke sagt meningene mine ordentlig.

Jeg tenkte alltid at folk rundt meg så negativt på meg. Hvis noen lo, trodde jeg at det var meg de lo av. Hvis noen så på meg, tenkte jeg at de synes jeg var rar, eller så merkelig ut. Det var ikke ofte så positivt. Når jeg sto i situasjoner der jeg måtte være selvstendig, stivnet jeg til. Det var ikke lett å gjøre noe alene. Kanskje jeg hadde sosial angst oppi alt dette?

Jeg husker at jeg kom tidlig i puberteten, noe som ikke var særlig kult for meg å være en av de første i klassen. Å delta i gymtimene ble problematisk for meg. Dersom jeg hadde gym, fikk jeg gå tidligere i garderoben for å dusje. Det hjalp litt, helt til alle spørsmålene fra medelever kom. Slik varte det helt fram til 9. klasse på ungdomsskolen. Siste året begynte jeg smått å ha gym igjen, men det var skummelt. Svømmetimer hadde jeg aldri, hverken på barneskolen eller ungdomsskolen. Nesten alle gledet seg til svømmetimene, men jeg gruet meg. Hvordan kunne svømming være bedre enn gym?

På ungdomsskolen fikk jeg tilbud om å gå på et kurs for å eventuelt få det bedre med meg selv. Mestringskurs kalte de det. Jeg ga det et forsøk. På kurset lærte vi metoder for å endre tankegangen, og starte med realistisk tenking. Vi fikk forskjellige øvelser som vi måtte gjennomføre til neste gang vi møttes, forklare hverandre hva vi gjorde og hva situasjonen endte med. På denne måten utviklet jeg meg ved å få et realistisk syn på dem rundt meg. Jeg begynte å forstå min egen tankegang. Utfordringer for en selv er så viktig for å komme seg videre i livet, og vokse på det.

Da jeg begynte på videregående skole, ble alt annerledes. Elevene oppførte seg mer voksent enn det man gjorde på ungdomsskolen, folk hadde nok med seg selv. Ingen ekstra tanker, ingen ekstra bekymringer. Alle var like, men samtidig unik. Gym ble fort mitt beste fag, og favoritt fag. Det er det fortsatt.

Gjennom årene har jeg prøvd ut et par fritidsaktiviteter. Jeg gikk på håndball en god stund, men jeg var redd for ballen. Likevel fortsatte jeg, og lærte etterhvert at ballen ikke er farlig. Da jeg gikk der, var det helst for samhold, å få meg venner. Som lag reiste vi på cup og forskjellige turer. Det var sosialt og gøy. Jeg var ingen proff håndballspiller, men det var kjekt. På banen kjente jeg at selvtillit var noe som manglet hos meg. Jeg begynte å miste lysten for å fortsette på håndball siden jeg ikke følte meg flink nok, så jeg ville finne en ny sport. En dag foreslo mamma at jeg kunne prøve ut boksing. Jeg fant et kurs, og meldte meg på. Jeg trente da boksing en stund, og det har hjulpet meg mye. Boksetreningene vekket positive sider av meg som jeg ikke visste fantes, og selvtilliten kom på plass.

 

Jeg forteller dere dette fordi ærlighet er viktig. Spesielt i denne konkurransen, da skjønnhet er i fokus. Skjønnhet er definert som det sanne, gode og det skjønne. Du kan lese mer om det i mitt tidligere blogginnlegg HER

Denne fortiden sier noe om min personlige utvikling gjennom årene, og hvor sterkt jeg ser på meg selv i dag. Jeg forteller dette for å vise hvor lavt selvbilde, selvfølelse og selvtillit jeg hadde, til hvor jeg står den dag i dag i og med at jeg faktisk deltar i Miss Norway. Jeg vil være et forbilde for unge som prøver å finne styrken i seg selv. Vit at du er god nok akkurat som du er. Det er det kun du som bestemmer.

'

Foto: Iselin Jamne

 

Følg meg gjerne på Instagram og lik Facebooksiden min.

 

Vil du gi din bedrift større synlighet? Kontakt meg på mail for å høre hva jeg har å tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Presentasjonsvideo
Mye jobbing med presentasjonvideo
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på