fbpx

Velkommen til Miss Norway

Miss Universe 2013, María Gabriela Isler fra Venezuela (Foto: Patrick Prather) Miss Universe 2013, María Gabriela Isler fra Venezuela (Foto: Patrick Prather)

Miss Norway sender kandidater til verdens største skjønnhetskonkurranser, den gjeveste er Miss Universe. I løpet av tiden fram mot finalen kan din innsats avgjøre om du er den som vinner og skal representere Norge i den internasjonale finalen. Det vil bli en spennende og lærerik tid og det vil kreve mye av deg. 

Hvem ser vi etter?

Vi ser først og fremst etter en person som kan være en positiv representant for produkter, tjenester og arrangementer, både kommersielle og ikke-kommersielle. Hun må ha et vinnende vesen med god selvtillit og selvinnsikt. En person som kan ta plass og eie denne plassen på en scene og gi av seg selv til et publikum. Flere vinnere av Miss Norway har hatt flotte karrierer innen næringsliv, media, film og fjernsyn. Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, preget av indre styrke, intellekt og stil, som deltar i konkurransen.

Er du denne personen?

Hvis du nå tenker at man må være en utenomjordisk superkvinne for å melde seg på, ja da tenker du som veldig mange andre før deg. Men pust rolig og les videre. Vi skal ta deg gjennom dette ved hjelp av små skritt. Det vil bli holdt kurs og trening og vi vil gi deg god støtte på veien. 

Kriterier:

 • Må ha fylt 18 og kan ikke ha fylt 28 år den 1. januar det året hun konkurrerer om tittelen
 • Kan ikke være (eller ha vært) gift
 • Kan ikke ha barn
 • Det er ingen høydekrav i Miss Norway, eller de internasjonale konkurransene Miss Universe, Miss World eller Miss International. Enkelte andre internasjonale konkurranser har høydekrav på 168 cm.
 • Må ha en sunn og normalt trent kropp
 • Man må være norsk statsborger

Hva får vinneren?

Vi ønsker at vår vinner er en person som tenker på hva hun må gjøre for å oppnå framgang og ikke hva vi kan gjøre for henne. Å vinne Miss Norway krever mye egeninnsats. Etter dette starter treningen mot den internasjonale finalen. Dette vil by på enda flere utfordringer. Miss Norway gir reisen og muligheten.

Hva du selv må gjøre

Som skjønnhetsutøver i Miss Norway vil du konkurrere med svært mange andre fra hele Norge, og enda flere i internasjonale konkurranser. Da må du skaffe deg kunnskap og trene i god tid før selve finalen. Dette for å være trygg på gjennomføringen av en god presentasjon på scenen, foran hundrevis av gjester i salen, eller en milliard TV-seere internasjonalt.

Du må skaffe deg sponsorer som kan gi deg det du trenger for å gjennomføre konkurransen. Vi liker å sammenligne dette med toppidrett. Derfor har vi kalt deg for skjønnhetsutøver. Marit Bjørgen, Petter Northug, Aksel Lund Svindal og Cecilia Brækhus har trent knallhardt i årevis, men for å komme så langt er det ikke kun trening som må til. Alle disse har måttet gå i møter med potensielle sponsorer for å få finansiert utstyr og trening. 

Du vil trenge klær, make up, kjoler, sko og annet, samt penger til reiser og kurs. F.eks. kan du få hjelp fra en designer til å tilpasse eller sy konkurransekjole. Klesmerker og skokjede kan sponse finaleklær og sko. Kommunen og lokalt næringsliv kan sponse reise og kurs. Du må kanskje tråkke utenfor komfortsonen din og banke på noen dører for å selge deg inn som en interessant person for disse aktørene. 

Sponsoravtale

Når du lager en avtale med en sponsor, kan du blogge om deres produkter/tjenester. Dette gjelder kun for sponsorer som skriver avtale. Det koster kr 7.500,- (+ mva), som faktureres av Motivaction AS. Du får 50% av summen når sponsor har innbetalt. Sponsorene kan gi deg produkter og tjenester i tillegg, dersom de vil at du skal prøve disse. Sponsorer som kun gir deg produkter/tjenester, men som ikke skriver avtale, kan du ikke blogge om. Unntaket er sponsor av aftenkjole til finalen og fotografer og videofotografer som hjelper deg med portfolio og presentasjonsfilm.

Skaff deg presse

Du må gå til din lokale presse (aviser, radio, TV) og fortelle at du er deltaker i årets Miss Norway. Presseoppslag vil hjelpe deg med å bli attraktiv for en mulig sponsor. 

Nå tenker du sikkert følgende: Hvorfor skal pressen være interessert i lille meg, som ikke er kjendis, og ikke engang har kommet til finalen ennå? Svaret vi kan gi deg er dette: I 2016 skaffet deltakerne seg over 200 presseoppslag, og de fleste av disse var før finaleuttaket. Lokal presse vil se på deg som en fin representant for sin by, sin kommune, sitt fylke. Dersom du er en glad og positiv person, vil de elske å intervjue deg. 

Miss Norway fra påmelding til finale

 • Melde deg på
 • Starte med blogging på missnorway.org
 • Gå på kurs om blogging, sponsorer og presse (dette får du informasjon om)
 • Gå til din lokale presse
 • Finne fotografer som kan ta bilder av deg
 • Skaffe deg sponsorer
 • Lage en videopresentasjon (etter semifinaleuttaket)
 • Gå på kurs i kurs i catwalk, show-walk og scenemestring
 • Få tak i en finalekjole
 • Øve på å snakke i forsamlinger
 • Øve på å gå i høye hæler
 • Trene, trene, trene

Poengsystem og trappetrinnskvalifisering

Alle aktivitetene du gjør vil gi deg poeng i konkurransen. Se her en oversikt over trappetrinnene du må gå og hva som gir poeng.

Viktige arrangementer

 • Kurs i blogging, sponsorarbeid og presse
 • Catwalk-kurs
 • Beauty Camp for finalister
 • Finale

Hva skjer hvis jeg vinner den store konkurransen i utlandet?

Dersom du vinner Miss Universe, flytter du umiddelbart til New York -  for deretter å reise verden rundt i ett år. Vi sender også kandidater til Miss World og Miss International. Alle konkurranser har ulike opplegg, men felles for dem alle er at dersom du vinner, blir det reiser, oppdrag og representasjon for sponsorer og veldedighet.

 

Her kan du registrere deg i konkurransen

Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på