fbpx

Velkommen til Miss Norway

Miss Universe 2013, María Gabriela Isler fra Venezuela (Foto: Patrick Prather) Miss Universe 2013, María Gabriela Isler fra Venezuela (Foto: Patrick Prather)

Miss Norway sender hvert år en kandidat til Miss Universe, som er verdens største skjønnhetskonkurranse. I løpet av tiden fram mot finalen kan din innsats være med på å avgjøre om du er den som vinner og skal representere Norge i den internasjonale finalen. Det vil bli en spennende og lærerik tid og det vil kreve mye av deg. 

Hvem ser vi etter?

Vi ser først og fremst etter en person som kan være en positiv representant for produkter, tjenester og arrangementer, både kommersielle og ikke-kommersielle. Hun må ha et vinnende vesen med god selvtillit og selvinnsikt. En person som kan ta plass og eie denne plassen på en scene og gi av seg selv til et publikum. Flere vinnere av Miss Norway har hatt flotte karrierer innen næringsliv, media, film og fjernsyn. Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, preget av indre styrke, intellekt og stil, som deltar i konkurransen.

Er du denne personen?

Virker dette litt overveldende? Pust dypt inn, og les videre. Vi skal ta deg gjennom dette ved hjelp av små skritt. Det vil bli holdt kurs og trening og vi vil gi deg god støtte på veien. 

Kriterier:

 • Må ha fylt 18 og kan ikke ha fylt 28 år den 31. desember i den sesongen hun konkurrerer om tittelen (året før finalen)
 • Kan ikke være (eller ha vært) gift
 • Kan ikke ha barn
 • Det er ingen høydekrav i Miss Norway eller Miss Universe
 • Man må være norsk statsborger

Hva får vinneren?

Vinneren får reise til Miss Universe, hvor reiseutgifter til destinasjonslandet, hotell og mat er dekket. Det er ingen lønn eller pengepremier for Miss Norway, men vinner man i utlandet kan det være en økonomisk oppside, ved at man blir tilbudt representasjonsjobber og stipender.

Hva du selv må gjøre

Som skjønnhetsutøver i Miss Norway vil du konkurrere med svært mange andre fra hele Norge, og enda flere internasjonalt. Da må du skaffe deg kunnskap og trene i god tid før selve finalen. Dette for å være trygg på gjennomføringen av en god presentasjon på scenen, foran hundrevis av gjester i salen, eller en milliard TV-seere internasjonalt.

Du må skaffe deg sponsorer som kan gi deg det du trenger for å gjennomføre konkurransen. Vi liker å sammenligne dette med toppidrett. Derfor har vi kalt deg for skjønnhetsutøver. Marit Bjørgen, Petter Northug, Aksel Lund Svindal og Cecilia Brækhus har trent knallhardt i årevis, men for å komme så langt er det ikke kun trening som må til. Alle disse har måttet gå i møter med potensielle sponsorer for å få finansiert utstyr og trening. 

Du vil trenge klær, make up, kjoler, sko og annet, samt penger til lokale reiser og kurs. F.eks. kan du få hjelp fra en designer til å tilpasse eller sy konkurransekjole. Klesmerker og skokjede kan sponse finaleklær og sko. Kommunen og lokalt næringsliv kan sponse reise og kurs. Du må kanskje tråkke utenfor komfortsonen din og banke på noen dører for å selge deg inn som en interessant person for disse aktørene. 

Sponsoravtale

Når du lager en avtale med en sponsor, kan du blogge om deres produkter/tjenester. Dette gjelder kun for sponsorer som skriver avtale. Det koster kr 7.500,- (+ mva), som faktureres av Miss Norway, gjennom firmaet Motivaction AS. Du får 50% av summen når sponsor har innbetalt. Sponsorene kan gi deg produkter og tjenester i tillegg, dersom de vil at du skal prøve disse. Sponsorer som kun gir deg produkter/tjenester, men som ikke skriver avtale, kan du ikke blogge om. Unntaket er sponsor av aftenkjole til finalen og fotografer og videofotografer som hjelper deg med portfolio og presentasjonsfilm.

Skaff deg presse

Du må gå til din lokale presse (aviser, radio, TV) og fortelle at du er deltaker i årets Miss Norway. Presseoppslag vil hjelpe deg med å bli attraktiv for en mulig sponsor. 

Nå tenker du sikkert følgende: Hvorfor skal pressen være interessert i lille meg, som ikke er kjendis, og ikke engang har kommet til finalen ennå? Svaret vi kan gi deg er dette: I flere år har deltakerne skaffet til sammen over 200 presseoppslag, og de fleste av disse var før finaleuttaket. Lokal presse vil se på deg som en fin representant for sin by, sin kommune, sitt fylke. Dersom du er en glad og positiv person, vil de elske å intervjue deg. 

Miss Norway fra påmelding til finale

 • Melde deg på
 • Starte med blogging på missnorway.org
 • Gå på kurs om blogging, sponsorer og presse (dette får du informasjon om)
 • Gå til din lokale presse
 • Finne fotografer som kan ta bilder av deg
 • Skaffe deg sponsorer
 • Lage en videopresentasjon (etter semifinaleuttaket)
 • Gå på kurs i kurs i catwalk, show-walk og scenemestring
 • Få tak i en finalekjole
 • Øve på å snakke i forsamlinger
 • Øve på å gå i høye hæler
 • Trene, trene, trene

Poengsystem og trappetrinnskvalifisering

Alle aktivitetene du gjør vil gi deg poeng i konkurransen. Se her en oversikt over trappetrinnene du må gå og hva som gir poeng.

Viktige arrangementer

 • Kurs i blogging, sponsorarbeid og presse (høst/vinter)
 • Catwalk-kurs (våren)
 • Beauty Camp for finalister (juni)
 • Finale (august)

Hva skjer hvis jeg vinner den store konkurransen i utlandet?

Dersom du vinner Miss Universe, flytter du umiddelbart til New York -  for deretter å reise verden rundt i et helt år, med oppdrag og representasjon for sponsorer og veldedighet.

 

Her kan du registrere deg i konkurransen

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på