fbpx

Spørsmål og svar

Hva er Miss Norway?

Miss Norway er en årlig konkurranse, hvor formålet er å kåre en vinner som kan være en forbilledlig representant for veldedige organisasjoner og kommersielle produkter, tjenester og arrangementer.

Hvem kan delta?

Konkurransen er for kvinnelige skjønnhetsutøvere mellom 18 og 28 år (må ha fylt 18 og kan ikke ha fylt 28 år den 31. desember i den sesongen hun konkurrerer om tittelen (året før finalen). Utøvere kan ikke være, eller ha vært gift. Man kan ikke ha barn. Ingen høydekrav for vinneren av Miss Norway. Må ha en sunn og normalt trent kropp.

Hva er en skjønnhetsutøver?

En skjønnhetsutøver er en deltaker i skjønnhetskonkurranse. Å delta i internasjonale skjønnhetskonkurranser er vanskelig og krevende, og vi sammenligner det derfor med toppidrettskonkurranser. Det krever både fysisk og mental styrke, og flere har trent i årevis før de oppnår ønsket resultat. 

Hvorfor kan man ikke være gift eller ha barn?

En "Miss" er en betegnelse på en ugift kvinne. Dette er basert på tradisjoner helt tilbake til 50-tallet, da konkurransen ble stiftet, og virker kanskje utdatert i dag, men vi forholder oss til regler fra Miss Universe i USA.

Kan man ha tattovering?

Det er tillatt å ha tattoveringer på kroppen, men det kan være en fordel å sminke over dem i bikinishowet.

Er det tillatt å ha tatt plastiske operasjoner?

Det er tillatt, men overdrevne inngrep og dimensjoner på f.eks. bryster og lepper er ikke å anbefale da dette ikke faller i smak hos juryen.

Hva koster det å delta?

På samme måte som idrettsutøvere må skjønnhetsutøvere dekke kostnader forbundet med utstyr, trening, kursing, reise og deltakelse på skjønnhetskonkuranser. Kostnadene vil variere fra utøver til utøver ut ifra hvor man bor, hva reise koster, hva slags kjoler man satser på, sko og annet "utstyr" til bruk i konkurransene, foto-shoot osv. Derfor er det en del av kvalifiseringen at deltakere skaffer sponsorer og betalte oppdrag innen markedsføring, event og messer. På den måten kan man sikre inntekter til å dekke noen av kostnadene ved å delta. De som blir tatt ut som finalister må betale en egenandel for koreografi og catwalk-trening på kr 7 500,-.

Hvorfor kan man ikke se hvor mange poeng skjønnhetsutøverne har?

Poengene som opparbeides ved å gjøre aktiviteter blir med videre til finalen. Der legges stemmene fra jurymedlemmene oppå, for så å gi en sluttsum. Dersom poengene er tilgjengelig for alle vil vi ikke kunne holde på spenningen i finalen. 

Hva er Miss Universe?

Miss Universe ble stiftet i 1952 og blir betraktet som den største, mest prestisjefylte og glamorøse skjønnhetskonkurransen i verden. Finalen arrangers ofte i USA, men også i andre land. TV-sendingen blir sett av en halv milliard seere verden rundt. Tidligere vinnere av Miss Universe har i ettertid av konkurransen oppnådd flotte karrierer innen diplomati, næringsliv, media, film og fjernsyn. Konkurransen har fokus på det å jobbe mot suksess, og dette er grunnen til at det er de mest ambisiøse og dyktige kvinnene, med indre styrke, intellekt og stil, som kommer langt i konkurransen.

Har det vært noen vinnere av Miss Universe fra Norge?

Mona Grudt fra Hell i Nord-Trøndelag vant i 1990 (Derfor tilnavnet “The Beauty Queen from Hell”)

Hvem eier Miss Universe

Fra september 2015 er Miss Universe eid av WME/IMG, som kjøpte selskapet av Donald Trump. Trump kjøpte tre dager tidligere ut NBCs andel på 50%, for deretter å selge 100% av selskapet til WME/IMG.

Hvem arrangerer Miss Norway?

Motivaction AS er et selskap med over 20 års erfaring innen motivasjon og belønning av medarbeidere i markedsledende norske og internasjonale selskaper. Motivactions program for å motivere medarbeidere til økt innsats og fremgang brukes for å motivere skjønnhetsutøvere i Miss Norway.

Hva skjer hvis man vinner Miss Universe?

Den som blir den internasjonale vinneren av Miss Universe, flytter til New-York for deretter å reise verden rundt i ett år. 

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på