fbpx

Hei! Mitt navn er  Julie Marie Tidemann og kommer fra Oslo. Jeg er utdannet intuisjons coach, det går ut på å motivere og inspirere mennesker til å få en bedre hverdag.

jeg er samfunnsengasjert og politisk interessert, i tillegg  er noen saker spesielt viktig for meg, bl.a. psykisk helse. 

Jeg er glad og stolt over å få muligheten til å delta i Miss Norway.

Min e-post er julietidemann95@hotmail.com

 

Hyllest til min flotte mamma

IMG_3055

Dette er en hyllest til min fantastiske mamma som er en av de klokeste og snilleste jeg vet om.? Hun har alltid inspirerert  meg gjennom sine handlinger og gode verdier, hvordan man skal være mot andre mennesker. Vi kan prate om alt , og hun lærte meg da jeg var liten, å se saker fra forskjellige synspunkter og vinkler før man gjør seg opp en mening.  Så stor takk til min mamma for at hun gjør livet mitt så bra? 

258 Hits

En uke Feriemodus i Vestfold

IMG_271_20230730-214036_1

Noen dager i feriemodus ? skikkelig kos☀️ har reist litt til og fra Nøtterøy og Tjøme hvor jeg har familie og hytter?☀️? 

 

Bilde av meg og broren min på Hvasser? travelt opptatt med å knipse bilder?

217 Hits

Verdien av å ta vare på det gamle

IMG_269_20230724-222457_1

Det er viktig å se verdien av å ta vare på historiske bygninger og gjenstander. Når jeg er ute og reiser så vil jeg alltid innom foreksempel katolske kirker, fordi det er så utrolig flott bygget . Det er nesten som å være i et kunstverk☺️ 

287 Hits

Tilbakeblikk på et fantastisk halvt år min vei til finalen

Tilbakeblikk på et fantastisk halvt år min vei til finalen

Hei igjen kjære lesere. Mitt navn er Julie Marie Tidemann 27 år,og jeg er oppvokst på Grefsen i Oslo. Jeg skal nå fortelle litt om hvordan det hele startet for meg i januar da jeg fikk vite at jeg var kommet med i konkurransen og frem til nå,et halvt år senere som finalist! Et halvt år med fantastiske møter, flotte mennesker, meningsfylt veldedighet og bra utfordringer/mestrings situasjoner, som har gitt meg bedre selvtillit.

 

Jeg drømte om å melde meg på Miss Norway konkurransen i flere år før jeg tok sjansen, og tenkte "ja dette er min drøm så nå må jeg bare hoppe i det".  Kanskje det var intuisjonen min som ga meg et tegn i riktig retning. Det var så fantastisk å få melding om at jeg var en av deltagerne,  da  ble det noen gledestårer. Her er det første bildet som ble sendt inn. Min mor måtte stille opp som fotograf?

Jeg har hatt gleden av å bli intervjuet av noen veldig hyggelige og positive mennesker, og fått snakket om mine hjertesaker. Her kommer litt om mine presseoppslag/avisintervjuer

 

https://www.tb.no/julie-marie-deltar-i-miss-norway-det-er-en-fin-mate-a-lofte-fram-det-man-er-engasjert-i/s/5-76-1978853


https://www.lofotposten.no/julie-marie-er-en-av-deltakerne-i-miss-norway-stolt-av-a-stamme-fra-lofoten/s/5-29-893852

 

https://www.nab.no/julie-27-turte-knapt-a-melde-seg-pa-konkurransen-men-na-har-hun-gatt-til-finalen-jeg-er-sa-stolt/s/5-143-370940

 

https://www.avisa-valdres.no/julie-marie-27-er-finalist-i-miss-norway/s/5-54-835968

 

https://groruddalen.no/kultur/julie-27-fra-disen-er-finalist-i-miss-norway/


https://stoffskifte.org/tar-stoffskiftesykdom-til-miss-norway-finalen/


https://xn--bodposten-n8a.no/julie-27-med-slekt-fra-nordland-i-miss-norway-finale/ 

 

Radiointervju med radio riks:

https://youtu.be/-dJ0h7krhdg

 

Jeg synes noe av det fineste med å delta i Miss Norway er fokuset på veldedighet, og muligheten til å engasjere seg i de sakene man brenner for. For meg er Diabetes 1 og stoffskifte sykdom viktig å rette søkelyset på, fordi det er to diagnoser som påvirker veldig mange mennesker på tvers av landegrenser. 9 millioner mennesker har Diabetes 1 i verden, og i Norge er det 207.000 personer som har en form for stoffskiftesykdom. Jeg er bare en person, men jeg er takknemlig for å kunne få muligheten til å jobbe med disse hjertesakene i konkurransen. Det betyr mye for meg. Mitt håp er å bidra til å finne en kur både mot diabetes 1 og lavt stoffskifte. Det er kanskje et litt vel stort mål, men jeg håper at gjennom min deltagelse i Miss Norway konkuransen så får flere mennesker øynene opp for hvor viktig dette er, og hvor mange mennesker rundt om i verden som ville fått en bedre hverdag hvis disse sykdommene fikk bedre behandling. 


Her er et bilde fra mitt intervju med stoffskifteforbundet. Det handlet mye om hvordan det er å leve med lavt stoffskifte og hvordan vi sammen kan gjøre en forskjell for alle som har en form for stoffskiftesykdom.

 

 

 

 

 

 

 

Her er litt om mine andre hjertesaker: 

 

Jeg har i mange år vært opptatt av eldre menneskers rettigheter og verdighet og synes det er viktig at livsglede skal vare hele livet og ikke kun når man er ung. Derfor ville jeg gjerne gi et lite bidrag til dette og begynte som frivillig på Grefsenhjemmet i Oslo. Det er helt nydelig å få prate med de eldre, de har så mye livs visdom  og kunnskap og jeg lærer stadig noe nytt. Her er bildet fra min første dag på Grefsenhjemmet hvor jeg hadde med bøker og blomst til de ansatte og beboerne.

 

 

 

 


På Grefsen er også Kapellveien habiliteringssenter som jobber spesielt for barn/unge med ulike utfordringer. De som jobber der gjør en utrolig viktig jobb, så på sankthansaften dro jeg dit for å overraske med gaver. 

 

 


 

 

 

 

 

I juni fikk jeg en forespørsel om jeg ville være med på et forsknings prosjekt i regi av mental helse i forskningsparken, som gikk ut på å teste ut om VR briller kan hjelpe mot angst. Jeg har selv slitt med angst så det var veldig hyggelig å bli spurt. Målet er å nå ut til flere med dette tilbudet. Dette kan også være et godt supplement til f.eks psykologer fordi det er selvhjelp og det er stort behov for angsthjelp i samfunnet og behovet er større en det en får dekket. Det gikk ut på å skulle teste ulike situasjoner i virtual reality som kan være utfordrende, og på den måten være mer forberedt hvis man opplever situasjonene i virkeligheten.

 

 

 

 


Finalevideo:

 

Min innlevering/ finalevideo ble tatt opp på Trollvann i Oslo i April. Det var min flinke storebror Tom Andre Tidemann og min mor Åse Tidemann som sto for filming/bilder og redigering av videoen. Her er en link til videoen? enjoy! https://youtu.be/xj-lDj8b6sg

Jeg ønsket å vise frem hvilken fin by Oslo er, og samtidig den litt mystiske og trolske stemningen som er bare kort vei fra et urbant og moderne sentrum. Det er kontraster som jeg synes er spennende med Oslo. 

På dette halvåret har det blitt endel bilder, de fleste har jeg tatt selv, men som nevnt tidligere så har også min bror Tom Andre fotografert meg mye. Han er ganske flink når det kommer til foto og redigering så jeg er glad for å ha fått hjelp av ham. ?

 

 

Nå som finalen nærmer seg,  så må jeg bare si hvor takknemlig jeg er for å få delta i en slik fin konkurranse med så mange unike og vakre folk ❤️  dere er så inspirerende og flotte og nydelige alle sammen ?  En stor takk til alle som har hjulpet meg og løftet meg opp? nå skal jeg fortsette og forberede meg til finalen? Dette  blir spennende❤️ klem

 

 

275 Hits

Intervju på stoffskifteforbundet.org

IMG_2583

https://stoffskifte.org/tar-stoffskiftesykdom-til-miss-norway-finalen/ 

 

Endelig kan jeg legge ut intervjuet jeg hadde med stoffskifteforbundet. Jeg håper økt oppmerksomhet rundt denne saken kan bidra til mer forskning og bedre behandling for alle som har en form for stoffskiftesykdom. Stoffskifteforbundet gjør en veldig viktig jobb og jeg er takknemlig for å kunne bidra?

Intervjuet kan leses på stoffskifteforbundet.org 

205 Hits

Ferietiiid

IMG_196_20230710-205024_1

Liten ferietur til nord-Norge ?️

233 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på