fbpx

Hei og velkommen til min Miss Norway blogg! ♥  Instagram @odaendestad

Jeg har en bachelorgrad i sosialt arbeid, og har tidligere jobbet mye med mennesker. Nå studerer jeg film, med et ønske om å fortelle viktige historier. Gjennom min platform ønsker jeg å formidle viktige historier, og kunne bidra til større åpenhet og ærlighet. ♥

 

Gjest i NRK P1 Sogn og Fjordane

IMG_0210

Gjest i radio

Hei! I dag var jeg gjest i NRK P1, der jeg snakket om deltakelsen i Miss Norway, mine hjertesaker og ikke minst bakgrunnen min med mobbing og hvordan det har påvirket meg. Vi tok også opp en vanlig misforståelse om Miss Norway, og jeg snakket om bakgrunnen for at jeg ønsker å delta og hvorfor jeg opplever dette som en veldig fin og inkluderende platform. 
Tusen takk til NRK for invitasjonen, det var veldig hyggelig og jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten til å snakke høyt om sakene som er så viktige for meg. Jeg håper å kunne stå frem som en stemme ikke bare for meg selv, men for så mange andre som opplever eller har opplevd å ha følt seg utestengt eller utstøtt. 

Om du vil høre intervjuet, kan du trykke her: NRK P1 

Ønsker dere en fin dag videre!


Nå som vi har gått inn i semifinalen, ser jeg frem til å jobbe enda mer med frivillig arbeid og sponsorer. Som sponsor kan du bidra i å støtte meg til å kjempe for mine hjertesaker. Ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du ønsker å jobbe med meg! 

 

♥ Oda


Følg meg gjerne på instagram @odaendestad

88 Hits

Kvinnedagen hos Røde Kors - Frivillig Arbeid -Semifinale!

IMG_706_20230308-211704_1

Hei!

I går fikk jeg være med på en veldig hyggelig markering av kvinnedagen sammen med Røde Kors. For en utrolig viktig dag kvinnedagen er. Jeg er veldig takknemlig for å være kvinne i Norge, men vi har virkelig en vei å gå enda. Kvinnehelse er uvurderlig. Kvinner er viktige, og kvinner fortjener å bli tatt på alvor. Det er det veldig viktig å snakke mer om.

Røde Kors i Florø har ukentlig en språkkafè, der alle som ønsker det kan komme for å trene på å snakke norsk, spille spill og bli kjent med nye mennesker. Du kan se mer om opplegget og flere bilder på Florø Frivillighetssentral sine Facebooksider.
Vi brukte kvelden på å snakke om hvordan kvinnedagen blir markert i ulike land. Her er det store forskjeller, noen land markerer dessverre ikke dagen, men andre land igjen har dagen som en fridag. Kanskje vi kunne blitt enda bedre på dette i Norge? 

Det var veldig hyggelig å få være med som frivillig på språkkafèen. Dette er en arena der en virkelig knytter en større tilhørighet i lokalsamfunnet. Dersom du ønsker å være frivillig oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med din lokale Røde Kors! Det er veldig givende og Røde Kors er en utrolig fin organisasjon der en kan bidra på mange arenaer. 


Jeg vil også si tusen takk for all positiv oppmerksomhet jeg har fått rundt intervjuet mitt i Firdaposten! Det er utrolig gøy å se hvor mye engasjement det har skapt. Det gjør meg veldig glad å høre at mange kjenner seg igjen i sakene jeg fronter, og spesielt varmer det at andre velger å åpne seg om sine egne opplevelser med mobbing.
Du kan også finne artikkelen Firda og Sogn Avis, i tillegg til at den også er publisert i Firdaposten og Firda sin fysiske avis! 

For et par dager siden fikk vi resultatet av semifinaleuttaket, og jeg er veldig glad for å kunne si at jeg ble valgt ut som semifinalist! Nå som vi har gått inn i semifinalen, ser jeg frem til å jobbe enda mer med frivillig arbeid og sponsorer. Ta gjerne kontakt dersom du ønsker å jobbe med meg!

♥ Oda


Følg meg gjerne på instagram @odaendestad

98 Hits

Førstesiden i Firdaposten

IMG_0038

Hei dere! 

I dag har jeg fått mitt første mediaoppslag i lokalavisen til Florø, Firdaposten! Det var et utrolig hyggelig intervju, og jeg var så heldig at artikkelen ble publisert på fremsiden av nettavisen. 

I intervjuet snakker jeg om hvordan oppveksten min formet hvem jeg er og hvorfor inkludering i samfunnet er så viktig for meg. Jeg snakker om Miss Norway, hva jeg ønsker å bruke platformen på og viktigheten av å se hverandre og bry oss som medmennesker. 

Det å snakke om oppveksten min offentlig er noe jeg tidligere har gruet meg til, men jeg har tenkt mye på det og har komt frem til at det er viktig for meg å dele. Tidligere skammet jeg meg, men nå ser jeg styrken den har gitt meg, og jeg håper det kan hjelpe andre som har det vanskelig og føler seg alene. Sammen blir vi sterke. 

Artikkelen ligger bak betalingsmur, så jeg deler kun et lite utklipp her. Gå gjerne inn og les artikkelen her: Firdaposten

Ønsker dere alle en fin kveld videre!

 

♥ Oda

 


Følg meg gjerne på instagram @odaendestad

131 Hits

Bilder og introduksjon til semifinaleuttak

IMG_679_20230301-215902_1

Hei dere! ♥

Tiden har gått så fort i det siste, og nå har vi kommet til semifinaleuttaket! Derfor skal jeg gi en ny introduksjon her, inkludert bilder til uttaket. Alle bildene er tatt av Anita Endestad Solheim.


Om meg


Jeg kommer fra Florø, er 27 år gammel og utdannet sosionom. Nå studerer jeg filmproduksjon i Oslo, noe jeg trives veldig godt med. Det å kunne utgjøre en forskjell har alltid vært viktig for meg. Derfor valgte jeg yrkesveien min som sosionom og filmskaper. Jeg har tidligere jobbet med barn og unge, og med arbeidsinkludering. Det å bli filmskaper handler for meg om et ønske om å formidle viktige fortellinger gjennom film, og å kunne uttrykke min kreativitet og lidenskap. 


Florø by


Florø ligger helt vest ved kysten i Norge. Florø en vakker by med mye fantastisk natur og en nydelig havutsikt. Byen er kjent for sildefiske, og har et aktivt kulturliv. Det er gangavstand til det meste, og en har mulighet til å gå på fine turer i skog og mark, dra med båt ut til øyene når det er fint vær, og ellers være med på det en ønsker av aktiviteter! 
Vi får også utrolig vakre solnedganger, her er et bilde jeg tok for en stund tilbake. ♥


Mine hjertesaker og plan fremover


Mine hjertesaker handler spesielt om tilhørighet og kvinnehelse. Tilhørighet er utrolig viktig for den mentale helsen, og mange mennesker i Norge opplever å føle seg utstøtt. Kvinnehelse er utrolig viktig for samfunnet, og er et område jeg synes det er utrolig viktig at det blir et økt fokus rundt.
Gjennom min deltakelse i Miss Norway ønsker jeg å løfte frem sakene som er viktige for meg. 

Frem mot finaleuttaket i Miss Norway vil derfor fokuset mitt være å jobbe frivillig i organisasjoner jeg brenner for å hjelpe, så følg med om du vil høre mer om det! Ellers er det også flere fysiske og mentale forberedelser som skal til for å bli finaleklar. Det nærmer seg også Catwalk kurs med alle deltakerne, noe jeg gleder meg veldig til! 

Om dette høres spennende ut, må du gjerne følge med på min reise i Miss Norway her på bloggen. 


Bilder til semifinaleuttaket 


Portrett 


Idrettsantrekk Cocktailkjole Fritidsantrekk ute 


 


♥ Oda 


Følg meg gjerne på instagram @odaendestad

386 Hits

Bak rundstykker med meg!

IMG_779_20230303-182632_1

Hei dere! 

Jeg er veldig glad i å bake, og tenkte jeg at jeg skulle ta dere med på kjøkkenet i dag! Den siste uken har jeg hatt vinterferie, og i dag fristet det veldig med nystekte rundstykker. 

Det å bake rundstykker er enklere enn en skulle tro, og selv om det tar noe tid på grunn av en del heving, så er det ikke så mye innsats som skal til for å få veldig gode rundstykker på bordet. Om du ikke har mye tid til å elte deigen, så går det fint, de blir ofte veldig gode uansett. En kan også gjerne bruke kald væske, minske gjærmengden litt og la deigen stå i flere timer, eller over natten, da slipper du også å elte!  

I dag tenkte jeg å dele en helt grunnleggende og veldig enkel oppskrift, og så må dere gjerne gjøre eventuelle endringer for å få en egen vri på de og lage din egen favorittoppskrift. ♥


Av denne oppskriften fikk jeg 18 mellomstore rundstykker. Du kan gjerne justere melmengden ned noe dersom du ikke vil ha like mange rundstykker, men de er veldig fine å fryse og enkle å tine opp igjen! 

I min grunnoppskrift bruker jeg ca:
1 kg hvetemel 
1/2 - 1 pk tørrgjær
6-7 dl romtemperert vann
En klype salt 


Tips: Her er det mulig å endre på mye. Vil du ha enda mer luftige og myke rundstykker kan du tilsette en spiseskje sukker eller honning og eventuelt noen skjeer med smør. Da er de også veldig gode å pensle med romtemperert egg eller melk og dekke med valmuefrø. 
Eventuelt kan du tilsette solsikkefrø eller andre frø om du ønsker det, for litt mer smak og fiber. I tillegg kan du erstatte noe av hvetemel med grovere mel, men vær obs på at grovere mel har noe andre bakeegenskaper, og det kan være at du må justere med mer væske. 


Du trenger en medium stor bakebolle til denne oppskriften, da deigen må ha plass til å heve. Finn frem alle ingrediensene du skal bruke, og varm vannet til romtemperatur i en liten kjele. Pass på at vannet ikke blir for varmt, da kan du drepe gjæren. Du kan teste om vannet er passelig ved å dryppe noen dråper på håndleddet - vannet skal ha ca. samme temperatur som huden din.
Imens vannet varmes kan du blande hvetemel, tørrgjær og salt i bakebollen. Når vannet er klart heller du det i blandingen, og begynner å elte deigen. 

Helst skal deigen eltes i 10 - 15 minutter, gjerne lenger også om du har tid. Men det går fint å elte mindre også, bare pass på at du får en jevn og smidig deig. Når du er fornøyd med deigen kan du dekke bunnen av bollen med hvetemel, legge deigen oppi og strø hvetemel over deigen. Dette er for å unngå at deigen skal sitte fast i bollen. Så dekker du bollen med plast og et kjøkkenhåndkle, og lar deigen heve til dobbel størrelse. Det tar gjerne en times tid, kanskje halvannen time. 
Når deigen er ferdig hevet, kan du ta frem bakebrett og dekke de med bakepapir. For meg holdt det med to bakebrett. Del deigen i like store deler, her kan du velge selv hvilken størrelse og form du ønsker på runstykkene. Form runstykkene dine, og legg de på bakebrettet. 

Runstykkene skal så etterheve på bakebrettet under plast og håndkle i ca. 45 minutter til. Dette gjør at de blir enda mer luftige og gode! Jeg pleier å strø litt mel over runstykkene før jeg legger plast over de, slik at plasten ikke skal feste seg, da blir det fort kliss når en skal ta av plasten igjen.

Etter 45 minutter er runstykkene klare til å stekes! Jeg stekte mine på 225 grader i ca. 12 minutter. Her må du se det litt an på ovnen din, men 200 - 225 grader i ca. 8-15 minutter pleier å være passelig. 
Et lite tips for å sjekke om runstykkene er ferdige er å ta et rundstykke ut av ovnen med en gryteklut, snu det og bank med baksiden av fingeren på undersiden av rundstykket. Dersom du hører en hul lyd, er rundstykkene ferdige!

 

Håper det smaker!

 

♥ Oda

 


Følg meg gjerne på instagram @odaendestad

 

 

125 Hits

Definert av mobbing

IMG_5264

Om meg

Jeg er 27 år gammel, kommer fra Florø og bor nå i Oslo. Jeg vokste opp på gård, og reiser hjem dit ganske ofte. Spesielt i de sesongene det trengst mest, blant annet under lammesesongen på våren og i slåtten på sommeren.

Jeg har alltid vært glad i å reise og oppleve nye steder, jeg flyttet ut allerede som 16 åring. Jeg bodde også en kort periode i California. Fra før av har jeg en bachelor i sosialt arbeid, og studerer nå film.
Filmbransjen har jeg alltid følt meg veldig dratt mot. Jeg forelsket meg i skuespill allerede som 5 åring da jeg ble tatt med som statist i Kinnaspelet, der var jeg med i 10 år. 

Jeg har alltid likt å stå på scenen, og å snakke foran mennesker, men det har ikke alltid vært enkelt. På grunn av mobbing opplevde jeg tidlig mye motstand. Det å bli behandlet så stygt, og å ha følt meg utstøtt og i veien gjennom flere år på barne- og ungdomsskolen satt virkelig sitt preg på meg. Det er noe jeg virkelig skulle ønske at ingen trengte å oppleve. 

Det å bli mobbet kan sette utrolig dype spor og gjøre mye skade. Dette var lenge et område av livet mitt som jeg helst hadde lyst å ignorere at noen gang hadde eksistert, og jeg ville helst nekte det å la det være med på å definere meg. Det var dessverre med på å skape større skade enn jeg hadde lyst til å innrømme for meg selv, og etter hvert måtte jeg åpne øynene og være mer ærlig med meg selv. Det å jobbe med å akseptere hele meg og alle erfaringene mine som en del av meg var utrolig verdifullt. Jeg er heldig, og har etter en lang prosess kommet meg igjennom en vanskelig oppvekst. Dette er en oppvekst som har vært med på å forme meg som menneske, og jeg ser nå viktigheten av å stå opp for meg selv og å tørre å være åpen om mine erfaringer. Og jeg føler meg sterke for det. 

Til tross for mine tidligere erfaringer er jeg eventyrlysten, og veldig glad i å prøve nye ting og bli kjent med nye mennesker.

En av grunnene til at jeg ønsker å delta på Miss Norway er fordi det er en unik mulighet til å få en platform der en kan dele mye om, og å være en aktiv bidragsyter i saker en brenner for. I tillegg til å gi oss en stemme, så blir vi oppfordret til å være oss selv og stå opp for det vi synes er viktig.

Jeg er samfunnsengasjert, har mange saker jeg brenner for. Blant annet er jeg opptatt av dyrevelferd, og har også vært i media tidligere for dette da jeg valgte å protestere mot bruk av dyr i sirkus. 

 

Jeg håper dere har lyst til å følge med på reisen frem mot Miss Norway! 

 

♥ Oda


Fortsett lesing
112 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på