fbpx

Min Miss Norway Reise

Min Miss Norway Reise

Tenk at det kun er en uke igjen til finalen i Miss Norway.. Det føltes ut som nettopp at det var et halvt år igjen – og vips – så er vi her. Denne reisen har vært tung, spennende, gøy og lærerik. Det har vært en spesiell reise som jeg aldri ville ha vært foruten. Noen dager har vært tunge, motivasjonen har manglet, og jeg har tenkt at dette ikke var noe for meg. Likevel har jeg aldri gitt opp – rett og slett fordi jeg ikke er en person som bare gir opp. Flere ganger i løpet av det siste året har jeg fått spørsmålet ”Hvorfor gidder du være med i den konkurransen?”  Hver gang jeg får dette spørsmålet går det mange ulike tanker gjennom hodet mitt. Ofte er det lettere å komme på grunnene til hvorfor jeg ikke burde bli med. Til tider kan Miss Universe fremstå som en veldig diskriminerende konkurranse, hvor kvinner rangeres etter utseende. Dette setter samfunnet vårt tilbake flere hundre år og jenter vokser opp med å tro at de må passe inn i en viss kategori utseendemessig for å vellykket – noe som ikke er sant. En industri som produserer en slik usannhet ønsker jeg egentlig ikke å være en del av. MEN samtidig, er det akkurat dette som er grunnen til at jeg vil være en del av denne konkurransen. Jeg vil motbevise at man må være en viss stereotype for å vinne. Jeg vil at jenter skal vokse opp med sunne forbilder, som har en vakker holdning og gode grunnverdier. Jeg vil at jenter skal vokse opp uten press på å være syltynn og ta plastiske operasjoner. Jeg vil at unge jenter skal være fornøgd med seg selv uten at de føler at de må være perfekt. Nettopp derfor ”gidder” jeg å være med i Miss Universe Norway.

Blogging og sponsorer har vært det jeg har funnet mest utfordrende i denne konkurransen. Rett og slett fordi tiden ikke har strekt til. Samtidig som jeg har konkurrert i Miss Norge har jeg vært fulltids student på Høgskolen i Bergen og deltidsansatt i klesbutikk. Skolen har store deler av året vært første prioritet, og det er jeg veldig stolt over. Jeg har prestert bra i samtlige fag dette året og jeg er fornøgd med egen innsats. Spesielt er jeg fornøgd med at jeg har klart å ha så mange ting på gang samtidig – og prestert bra på alle kanter. Ingen av disse tingene har kommet gratis. Bak A på både eksamen og på bacheloroppgaven min ligger det uttalige timer arbeid bak. Netter uten søvn, frustrasjon over mangel på informasjon til oppgaven, tårer fordi jeg ikke fikk det til, sinne for at jeg ikke kunne valgt et enklere tema..

Det samme gjelder Miss Norway. Ingenting her i livet kommer gratis. Hvert eneste avisintervju jeg har fått i sammenheng med Miss Norway har vært grunnet at jeg selv har tatt kontakt med avisen. Jeg har stilt opp på intervju presis med godt humør. Noen ganger har jeg vært heldig – søte journalister med ønske om å sette meg i et godt lys. Andre gang har jeg vært mindre heldig, der jeg har fått beskjed om at det eneste nytten jeg gjør for samfunnet er å se fin ut – og lot mannen jobbe. Denne anklagen er jo tatt ut av løse luften.. Gjør jeg ingen nytte bortsett fra å se fin ut? Jeg studerer slik at jeg kan få en god jobb, jeg har fast jobb og betaler skatt, jeg jobber frivillig, og listen kan sikkert fortsette lenge men poenget er klart – jeg gjør en stor nytte i samfunnet – jeg gir en innsats.

I løpet av min deltakelse i Miss Norway har jeg gjennomført hele 14 intervjuer som alle er kommet på trykk, enten på papir eller på nett. Hvert eneste av disse intervjuene har vært spennende og lærerike, og jeg kan med sikkerhet si at jeg er flinkere til å håndtere media i dag enn for seks måneder siden. Ordtaket ”øvelse gjør mester” er i dette tilfelle helt korrekt.

Det jeg har lagt merke til på min reise er at noen mennesker velger å rakke ned på deg uansett hva du sier eller gjør. Noen sier det direkte til deg – andre gjemmer seg bak skjermen på internett. Uansett hva disse menneskene sier av usannheter og ufine kommentarer tror jeg Miss Norge deltakelsen min har gjort meg sterkere og mer sikker på hvem jeg er – og hva jeg står for. I løpet av denne perioden har jeg lært meg å takle negative kommentarer, typisk drittslenging og baksnakking på en helt ny måte. Det er noe jeg bare måtte lære meg, ettersom det virker som noen mennesker aldri kommer til å slutte med å spre negative kommentarer.. Heldigvis vil jeg aldri la disse nett trollene og haterne få vinne eller få ødelegge humøret mitt.

Det har også vært mange oppturer på denne reisen. Jeg har samarbeidet med fotografer, vært på photoshoot, filmet introduksjonsvideo, laget Youtube videoer, og inngått et samarbeidsavtale med min sponsor Beaty London. I løpet av denne perioden har jeg vært på maaaaange sponsor møter – der alle vil gi gratis ting eller behandlinger – men få er villig til å betale. Selv etter man viser verdien av markedsføring, reklame og slik har det vært vanskelig å skaffe sponsorer. Likevel ville jeg nok aldri vært foruten de møtene jeg har vært på – jeg har lært så mye om hvordan fremstå profesjonell og seriøs. Jeg har blitt mye tryggere på meg selv, og dette er ting jeg kan bruke i fremtiden – for eksempel på jobb intervju eller hvis jeg skal på et salgsmøte.

Det frivillige arbeidet er kanskje det som har gitt meg mest glede i løpet av konkurransen. På julaften jobbet jeg frivillig i Korskirken for Kirkens Bymisjon – en koselig og annerledes jul. I vår har jeg jobbet på V13 som er et forebyggende tiltak for ungdom og familier som opplever en utfordrende hverdag. Målet er å hindre rusmisbruk, vold og kriminalitet blant ungdom. Det er slik at frivillig arbeid krever taushetsplikt, og derfor er det litt begrenset hvor mye jeg kan fortelle dere. Likevel kan jeg fortelle dere at ungdom som er i kontakt med V13 skal bli sett og hørt av tydelige voksne. De skal få oppleve tilhørighet i et fellesskap, få styrket sin identitet og få nye mestringsopplevelser. I går jobbet jeg på Åpen helg, som er et rusfritt tilbud for ungdom, der de kan treffes og prate sammen, spille kort, biljard, fotballspill og mye annet. Som frivillig medarbeider deltok jeg i aktivitetene sammen med ungdommene. Kort og godt vil jeg oppsummere arbeidet som både kjekt og givende.

Dette har vært en reise jeg aldri ville ha vært foruten - og jeg er så glad for at jeg ble med. Hvis du vil at jeg skal vinne så kan du sende sms: Missu 16 til 1963. Da hadde jeg blitt virkelig glad. God helg fra meg.

 

 

1827 Hits

NYTT PRESSEOPPSLAG

NYTT PRESSEOPPSLAG

Hei, og god fredags kveld. Håper dagen deres har vært fin og at dere er klar for helg. For min del er jeg veldig klar for helg, men det blir ingen rolig helg for å si det slik - jeg har mange ting som må unnagjøres før finalen neste helg. Når vi snakker om Miss Norge, så har jeg glemte å dele det nyeste presseoppslaget mitt i Nordnesrepublikken med dere. Det handler mye om Bacheloroppgaven jeg skrev om Bossnettet i Bergen, men det handler selvfølgelig også litt om veien mot finalen. Hvis dere ikke har lest enda kan det gjøres HER. Ha en fin helg da dere. Stor klem ♥ (Fotograf: Eva S Johansen.)

1286 Hits

Åsane Tidende

Åsane Tidende

 

God morgen, god torsdag, og snart god helg. Jeg føler jeg sier dette hele tiden, men dæven tiden går fort... Jeg kan virkelig ikke tro at det kun er 44 dager til finalen i Miss Norway. Kun 44 dager og sååå mye jeg vil få gjort. Jeg må finne kjole, bikini, øve på å gå med høyhelte sko, forberede meg til spørsmålsrunde og listen varer evig. Når vi snakker om Miss Norway, leste dere Åsane Tidende i går? Der var det jaggu en artikkel om meg og min deltakelse i konkurransen - den syntes jeg dere bør lese. Enten kan dere kjøpe papirutgaven eller så kan dere lese den i nettutgaven HER. Ha en fin dag dere. Stor klem fra meg

 

1358 Hits

New photos

New photos

Hei, og god onsdags kveld. Jeg håper gårsdagens feiring var bra! Nå sitter jeg i sofakroken min med en stor kopp kakao og ser gjennom bildene fra jeg var på photoshoot på søndag. Bildene er tatt av Marius Pettersen ute i vakre Bergen by. Jeg er super fornøgd med resultatet, og tenkte derfor dele noen av bildene med dere. Hva syntes dere?

 

1440 Hits

En dag i mitt liv

En dag i mitt liv

Hei, og god morgen. Så dere Youtube videoen min i går? Den handler om en dag i mitt liv, og er små korte klipp fra en tilfeldig dag i mitt liv. Dette er min første video på engelsk, så dere må ikke le av snakkingen min. Hvis dere ikke har sett den enda kan dere se den under! Ha en fin søndag dere.

 

1606 Hits

Min første videoblogg

Min første videoblogg

Hei! Håper alt er bra med dere. I dag postet jeg min første videoblogg, og i denne videoen forteller jeg 10 ting dere (antakeligvis) ikke visste om meg. Videoblogg er noe jeg og de andre Miss Norway jentene har startet med. Hver uke er det et nytt tema, så her må dere følge med hvis dere vil bli bedre kjent med meg. Håper dere tar denne videoen med en liten klype salt, ettersom jeg ikke er helt avhengig av verken mobilen, sjokolade eller kameraet mitt. Det er veldig rart hvor dårlig ordforråd man plutselig får når man sitter foran kamera, men forhåpentligvis blir dette bedre etter hvert. Ha en fin kveld dere.

1797 Hits
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på