fbpx

Dyremishandling har mildere straff enn hærverk

IMG_1348

(Foto: Halvor Tandberg)

I dag la NOAH ut en video på Instagram, hvor de snakket om hvordan straffene ved dyremishandling nå blir tatt opp i Stortinget. 

I dag er straffen ved dyremishandling opp til 3 år i fengsel. Dette er en straff som mange mener er altfor lav, spesielt da hærverk eller skadeverk kan føre til en fengselsstraff på opptil 6 år. 

Jeg personlig syntes at dyremishandling straff er altfor lav, spesielt når man ser at skade på ting regnes som verre i straffesystemet. 

Jeg er helt enig i at hærverk/skadeverk ikke er greit, og bør straffe. I noen tilfeller er nok 6 år helt på sin plass. Men problemet er at skader på dyr kun fører til max 3 år i fengsel. Dyr har følelser, det har ikke ting. 

Dette at dyremishandling har en for lav straff, har mange ment i flere år. Jeg er derfor veldig spent på å se hva Stortinget bestemmer. For det var som det ble sagt i NOAH sin video, så prioriterer politiet ut fra straffesystemet. Så ved en strengere straff ved dyremishandling, vil også politiet prioritere disse sakene mer. Noe som igjen vil føre til et bedre rettssystem for dyr, og forhåpentligvis øke dyrevelferden. 

 

Ønsker du å jobbe med meg, eller har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på Instagram andrea_n_farias.   

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

FN sine bærekraftsmål
En normal skolehverdag for meg
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på