fbpx

Frivillighetsorganisasjonen "Hjelpende hender" + radiointervju

166141723_359247842042267_1477386298793495134_n

 

Hei alle sammen og god påske! 

For noen dager siden var jeg så heldig å få bli kjent med folkene bak organisasjonen «hjelpende hender». Grunnleggeren og daglig leder av organisasjonen er Ellen Bakke. Hun brenner for at alle mennesker skal få den hjelpen de trenger når de trenger det. Sammen med familien og engasjerte ildsjeler sørger de for at personer som står i en vanskelig situasjon får mat, klær, møbler, noen å snakke med og ellers tilbyr de hjelp så langt midlene når.

Hva gjør de?

Hjelpende hender er en frivillig organisasjon som har drevet veldedighet på Romerriket siden 2012. Flere tusen mennesker har fått hjelp og bistand fra organisasjonen, og hver måned hjelper de mer enn 400 mennesker med mat og ulike nødvendigheter.

Hver måned handler de inn store mengder mat, som de kjører ut til de som har behov for det. «Her kan de vi hjelper til en viss grad velge hva de ønsker innenfor en økonomisk grense. Dette fører med en del ekstra jobb, men det gjør tilbudet enda bedre, minsker matsvinn og gir mennesker en bedre selvfølelse». Etter korona meldte sin ankomst har de opplevd en økning i antall personer som kontakter dem for hjelp.

I tillegg til matutdeling, driver de også med utdeling av klær, møbler og samtaler som kan ende i problemløsning. De har lang erfaring med mennesker i vanskelige situasjoner både i forhold til det offentlige, økonomiske og andre ting.

Høytidene og spesielle dager som jul, påske og bursdager er for de aller fleste dager å se frem til, mens for andre kan dette være tider preget av stress og usikkerhet. Hjelpende hender deler ut mat, godteri, drikke og gaver til barna. De tilbyr også hjelp til bursdagsfeiringer og har siden 2018 arrangert aktivitetsskole for barn fra vanskeligstilte familier.

Organisasjonen har i dag en bruktbutikk, hvor de selger klær og andre ting til en billig penge. Sammen med bidrag fra enkeltpersoner og næringslivet, brukes bruktbutikken til å subsidiere veldedighetsdelen av organisasjonen. På grunn av korona er butikken nå nødt til å holde stengt, og da passer det bra at de har opprettet en nettbutikk der man enkelt og trygt kan kjøpe varer over nett. Sjekk ut (https://hhbruktbutikk.no).

På torsdag fikk jeg være med på deres første gjennomføring av «live shopping». Det var satt sammen flere antrekk som ble livestreamet på facebook, slik at dere hjemme trygt og enkelt kunne få et innblikk i hva som var å finne hos hjelpende henders bruktbutikk. Etter live showet ble det lagt ut bilder av antrekkene slik at de som ønsket kunne kjøpe.

Dersom du ikke fikk showet med deg, kan du fremdeles se det her. Trykker du inn på «diskusjon» på facebooksiden, får du opp bilder av hvert plagg. Det er fremdeles mulighet for å sikre seg noen lekre gjenbrukte skatter – å kjøpe gjenbrukt er bra både for miljøet og for lommeboka.

Hva kan du bidra med?

For at de skal kunne hjelpe så mange som mulig, er de avhengig av bidrar fra enkeltpersoner og næringslivet. Dersom dere ønsker å bidra, kan dere vipse til 87176. De tar også gjerne imot klær og annet utstyr som de gir ut og selger i sin bruktbutikk. 

For mer informasjon om organisasjonen kan dere lese mer på deres nettside her

 

«NRK P1 Troms»

I går hadde jeg mitt første radiointervju. Siden jeg befinner meg i Lillestrøm for tiden, foregikk dette over telefonen. Dette var utrolig spennende, og litt skummelt. 

For de som ikke var våkne når intervjuet gikk kl 0740, kan du høre det her (tid: 01.30.00). Her svarer jeg blant annet på spørsmål om min deltakelse og hva jeg ønsker å oppnå med konkurransen. 

 

 

Sitter du inne med noen spørsmål eller tanker, så send meg gjerne en melding. 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Ønsker du å følge meg i min hverdag, så følg meg gjerne på Instagram og Facebook hvor jeg deler mine tanker og ideer med dere: 
Instagram: Her
Facebook: Her 

Tips på kvelden
Verdens heldigste
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2022

Du kan nå melde deg på til Miss Norway 2022.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2021 eller vinteren 2022. Det er lurt å følge med på tidligere deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på