fbpx

Hunder sitt stemmebånd blir kuttet

IMG_1329

(Foto: privat)

Jeg snakket med søsteren min i går, og hun kom til å fortelle at noen plasser kutter folk hunden sitt stemmebånd, så de ikke kan bjeffe. Dette var noe jeg ikke forsto at mennesker kunne gjøre, så jeg måtte google det. Å gjette hva, det stemmer…

Jeg fikk opp en artikkel om at en veterinær i Kina kuttet hunden sitt stemmebånd, mitt på gaten. Dette ble filmet av en kinesisk journalist, som senere delte bildene. Det du kunne se var at dyrlegen ga hunden lokal anestesi, eieren holdt munnen til hunden oppe, og dyrlegen kuttet stemmebåndet. Du kunne også se ei rekke av hunder på gata, som ventet på at anestesien skulle gå ut, før eieren kunne ta dem med hjem.

Som du sikkert kan se for deg, så er det ikke sterile omstendigheter. Bildene viser at dyrlegen brukte blodige og brukte redskaper om og om igjen. Dette kan så føre til spredning av sykdom og infeksjon.

Målet med dette inngrepet er å få hunden til å slutte å bjeffe, og å lage annen lyd. Ikke nok med at dette er utrolig slemt, umoralsk og uetisk, så er det også veldig farlig. Dette inngrepet kan nemlig føre til at hunden vil slite med å puste og å spise. 

Dette er et inngrep som ikke er lovlig, og regnes som lemlestelse ifølge en europeisk dyrebeskyttelsesgruppe.

Veterinæren fortalte også til journalisten at han ikke hadde noen form for kursing i dette. Alt han hadde gjort var å se på andre som utførte dette.

Etter at journalisten delte disse bildene, kom politiet og stoppet det hele. Jeg kunne ikke finne noe informasjon om han fikk noe straff, og i så fall hva slags. Men han brøyt i hvert fall kinesisk lov og politiet kom og stoppet ham. 

Selv om politiet stoppet den ene veterinæren, er det fremdeles flere mennesker der ute som gjør akkurat det samme. Dette synes jeg er veldig skummelt og trist å tenke på. Enda verre er det å tenke på at flere av de som driver med dette nok ikke er veterinærer. De er kanskje selvlært, og har brukt “prøv og feil” metoden. 

Jeg har full forståelse for at bjeffing er veldig irriterende. Jeg har selv en hund, og kan ikke fordra når hun har en av sine bjeffe dager. Men det er her vi eier kommer inn i bildet. Vår jobb er å dressere hunden vår. 

Det var vi som valgte å skaffe oss en hund. Ingen tvang oss. Så plis ikke sett hunden din i fare, utsett den for smerte eller annen tortur, kun fordi du ikke klarer/orker å gjøre jobben din. Da er det bedre at du selger den til noen som kan og har lyst. 

 

Kilder:

https://observers.france24.com/en/20170926-china-cut-dogs-vocal-cords-street-stop-barking 

https://www.peta.org/issues/animal-companion-issues/cruel-practices/debarking/ 

 

Ønsker du å jobbe med meg, eller har du noen spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt på mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller på Instagram andrea_n_farias.   

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

For en koselig dag!
Jeg ville ikke lære engelsk, nå kan jeg ikke leve ...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på