fbpx

Hva er PMU?

I den siste perioden har jeg prøvd ut PMU, som står for Permanent Makup. Det vil si å forme bryn, eyeliner eller lepper, ved hjelp av microblading. Det er en form for en mild tatovering som vil sitte en god periode. PMU innebærer mye mer enn å lage noen linjer. Den detaljerte vinkelen, bredden og fargen må være riktig. For en person som verdsetter kvalitet på en skjønnhetsbehandling som ikke bare er godt synlig, men også langvarig, er presisjon kombinert med estetisk forståelse hos utøveren/linergisten meget avgjørende.

Jeg valgte og prøve ut denne type behandling fordi jeg syntes dette er en mye bedre «endring/oppfriskning» på utseende enn å fylle inn med injeksjoner som kan påvirke utseende på en negativ måte i fremtiden. PMU gir meg ett naturlig look som at du selv skulle sminket deg til hverdagen. Jeg sparer mye tid på morgenen og kan føle meg vell og fin uten noe sminke, som gjør at huden får lufte oftere og unngår urenheter som ofte vi ungdommer sliter med. 

Her er en liten liste over hvordan behandlingen fungerer:

 • Prosedyren starter med kartlegging av kundens ønsker og mål med behandlingen. Form og fasong vurderes ut ifra kundens egne trekk og benstruktur.
 • Innenfor rammen av den profesjonelles anbefalninger, finnes det fortsatt muligheter for store variasjoner i fasong, tykkelse og farge, avhengig av kundens preferanser.
 • Nøye opptegning blir foretatt. Dette vil vise hvordan resultatet blir og eventuelle endringer kan utføres før kunden til slutt godkjenner verket.
 • Selve behandlingen gjennomføres under strenge hygiene- og kvalitetskrav. Behandlingsområdet vil ha mye overskuddsfarge og virke ekstra mørke den første uken.
 • Etter 4-6 uker gjentas en etterbehandling for et optimalt resultat og varighet. Det vil si at det totalt utføres to behandlinger, og dette er inkludert i prisen. Nå er behandlingen komplett.
 • Mikropigmentering (permanent makeup) har normalt en varighet 2-5 år. Fargemengden vil avta år for år. Oppfriskningsbehandling anbefales etter 1-2 år for å bevare best mulig form og farge. Hvor raskt fargen blekner, avhenger av hudtype, soleksponering og alder.

Etterbehandling:

 • Behandlingsområdet vil ha mye overskuddsfarge og vil virke ekstra mørkt den første uken
 • Etter 1-2 uker vil 30-50% av fargen forsvinne og bli lysere
 • Bør alltid ha rene hender ved berøring av behandlingsområdet de første dagene. Dette for å unngå infeksjonsfare
 • Salven som følger med etter behandlingen skal smøres 2-3 ganger pr dag i tynne lag, i ca 1 uke
 • Unngå sol, solarium, badstue, svømmebasseng, trening med mye svette de første dagene. Huden er ekstra sårbar.
 • Må ikke farge vipper/bryn på 2 uker etter behandling
 • Et par dager etter behandling kan området flasse/ bli tørt (og kan klø litt). Dette er normalt. I dette tilfellet er det behagelig å smøre på litt salve.
 • Det er vanlig å være litt sår og øm 1-2 dager etterpå. Det kan også væske litt fra området. Legg gjerne bomullspads fuktet i kaldt vann på bryna/øynene/leppene, dette virker kjølende og beroligende.
 • Hvis infeksjon oppstår (rød, hoven, puss) kontakt lege snarest

Etter leppe og bryn behandlingen ble jeg veldig fornøyd med resultatet. Linn Nguyen har drevet med dette i mange år. Hun reiser rundt i verden på kursing for å alltid være oppdatert med nye fremgangmetoder og hva som kommer på markedet.

Uheldigvis så er det noen her i verden som rammes av sykdommen Alopecia Areata. Dette er en immunologisk sykdom hvor kroppens immunceller angriper hårsekkene som gjør at man mister flekkvis av sitt eget hår uavhengig hvor på kroppen. Både kvinner og menn er i lik grad utsatt for alopecia areata. I media har det vært bevist og testet ut hvordan denne behandlingen vil fungere på personer som har denne sykdommen. Det har vært svært positive resultater og de fleste er veldig fornøyde. Det viktigste for ett menneske er og føle seg vell med seg selv, slik at man ikke skal trenge og skule seg for det sosiale samværet. Ta en nærmere titt på Linn Nguyen sin nettside for å lese enda mere om PMU behandling. 

http://www.utseende.no

https://www.instagram.com/linn_nguyen_pmu/

 

Ta en titt på hvordan behandlingen fungerer fysisk:

 

Kilder:

lommelegen.no

 

Følg meg på:

https://www.facebook.com/MissUniverseNorway/

https://www.instagram.com/missnorway2017_kaja/

Snapp: MissN2017-kaja 

 

 

Tar oppgjør mot kroppspress- mitt innlegg i Vestny...
Jeg var den tøffe jenta da jeg var liten, ikke den...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på