fbpx

Missekåring av barn?

Vi har sett at det filippinske miljøet ønsker å arrangere skjønnhetskonkurranse for barn ned til tre år, og får nei til å bruke Ekeberg idrettshall av Oslo idrettskrets. Elinor U. Lucero som arrangerer det hele sier det arrangeres Miss Norway og liknende, og spør hva er forskjellen? Aldersgrensen er på 18 år for å delta i Miss Norway, og utøverne melder seg selv på konkurransen.

(Faksimile: Bilder av de konkurrerende barna er presentert på Facebook som NRK har anonymisert. Foto: Skjermdump)

Filippinene er et av mange land der skjønnhetskonkurranse er svært populært. De gjør det alltid godt i internasjonale beintøffe konkurranser, der Pia Wurtzbach fra Filippinene vant Miss Universe i 2015. Dette etter tre år med deltakelse i den nasjonale konkurransen, før hun fikk representere landet i internasjonale konkurranser.

Engasjementet og entusiasmen for skjønnhetskonkurranser i den fantastiske Filippinske kulturen, smitter selvsagt over på barna som vokser opp. Det er ikke helt ulikt norske barn som heier på sine idrettshelter i lek og sport. Barneidrett er en stor del av norsk kultur og en naturlig del av fysisk fostring, noe foreldre vil at barna skal være med på.

Moderne skjønnhetskonkurranser har flere likhetstrekk med idrett. Man må representere sitt distrikt eller land i konkurranser på mange nivåer, også internasjonalt. Forberedelsene til skjønnhetskonkurranser er enormt krevende med alt i fra mye trening på scenen og representasjon, til promotering for næringslivet og veldedig arbeide. Dette er en fulltidsaktivitet ved siden av skolen.

Norsk kultur fremelsker sport og dyktighet i spill som sjakk. Men kanskje undervurderes hvor populært og krevende skjønnhetskonkurranser er i mange land som gjør det bra i internasjonale skjønnhetskonkurranser. Dermed undervurderer man også hvordan det Filippinske miljøet ser på skjønnhetskonkurranser, der dyktige vinnere som Pia Wurtzbach er rollemodell for millioner av kvinner fra de er svært unge, til voksen alder.

I Miss Norway arrangeres ikke skjønnhetskonkurranser for barn eller ungdom. Man må være fylt 18 år før finalen i Miss Norway.

Det er tidvis krevende å definere hva som er kultur, og hva som er å tråkke over en grense. Man kan komme i fare for å være politisk korrekt på andres vegne. Samtidig glemmer man hvilket engasjement foreldre kan ha innen idretten ellers, på barns vegne, og hvor kostbart det har blitt for å delta også for barn i relativt lav alder. Det er fort snakk om beløp på titusenvis av kroner. Her har også idretten en diskusjon og ta, da det kan ekskludere mange barn og unge grunnet høye kostnader for å delta.

Vår anbefaling var om Oslo idrettskrets gikk i dialog med det Filippinske miljøet, og gjorde en kraftig heving av aldersgrensen til den aktuelle skjønnhetskonkurransen. På den måten kan Filippinske miljøet arrangere en hyggelig kulturfest. Kanskje det også finnes andre leker for de yngste.

Det hører med at Miss Norway-organisasjonen er godt kjent med det hardt arbeidende Filippinske folk som bidrar til mye positivt i Norge, og deres entusiasme for skjønnhetskonkurranser. Vi stiller oss til disposisjon for å få fram en positiv løsning.

Kjøp billetter til finalen i Miss Norway

Miss Norway finaleshow lørdag den 13. august 2022 på Samfunnssalen, Oslo.

Les mer og kjøp billetter

Vilde & jeg på treningsweekend hos Klara
Miss World Norway 2017
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Påmelding til 2022 er avsluttet, og du kan nå melde deg på for 2023.

Vi har løpende uttak og det fungerer slik at de som melder seg på, vil bli vurdert. De som kommer med videre blir invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Trykk her for å melde deg på

Beste hilsener fra Nora Emilie Nakken, Miss Norway 2021

Logg inn

Meld deg på