PRO BONO

20045877_1788759717816001_1240733441_n

Frivillig arbeid for det offentlige gode

I dag tok jeg rett og slett en frivillighetsdag. Røde Kors, UFF og Pannekakejentene. Dagen startet tidlig, med 06.30 vakten min hos Røde kors, akuttovernatting for fattige tilreisende. Jeg har jobbet som frivillig på akuttovernattingen før, men aldri som morgenvakt. Som morgen vakt, fikk jeg ansvar for å ta imot brukt sengetøy, brette sammen tepper og samle sammen senger. 

Dette lokalet er kun for menn og tar imot 50 overnattingsgjester, men noen ganger er de fleksible, så denne gangen var det 55 gjester. Mens jeg gjorde jobben min, hilste jeg på hver og en og så hadet bra. Etter siste gjest var gått, vår skiftet ferdig og jeg sa hadet bra til de andre tre jentene som var på jobb.

På veien hjem kjøpte jeg ingredienser til å lage pannekaker. Da jeg kom hjem, gikk jeg gjennom hele garderoben min for å finne hvilke klær jeg ikke trengte lenger og kunne tenke meg å gi bort til trengende. Tok meg noen timer å gå gjennom alt, og jeg endte opp med fire fulle poser.

Etter en liten hvil og tur med hundene mine. Begynte kaffe, te koking og pannekake laging. Når jeg var ferdig kom en kompis over og sammen dro vi ut for å dele ut mat og drikke. Alltid mye koseligere med litt selskap synes jeg. Det er veldig få som sulter her i Norge, men det er ikke alle som har råd til mat eller vet når neste måltid vil bli, og det er akkurat de personene vi pannekakejentene søker. Vi delte ut til norsk ungdom som vi fant sittende på bakken, rusmisbrukere og romfolket.

Vi fikk matet alle vi møtte, så fornøyd med det. På hjemveien, fikk jeg endelig gitt fra meg en haug med klar. Har hatt litt dårlig samvittighet fordi jeg har hatt så mye tøy hjemme som jeg aldri brukte, men nå fikk lettet litt på samvittigheten. Det med UFF var faktisk vinn vinn, jeg fikk bedre plass hjemme og klærne gikk til noen som virkelig hadde behov for litt nye klær!

 

Gi stjerner til dette innlegget:
Sommer? Nye SKO!
Miss Norway - Endelig liker jeg meg selv igjen
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019 er i gang

Påmelding til Miss Norway 2019 er full gang etter at semifinaleuttaket for 2018-sesogen er gjennomført. Vi gleder oss til å se din påmelding. Det er lurt å følge med på årets deltakere for å danne et bilde av hva konkurransen går ut på.

Beste hilsener fra Kaja Caroline Kojan, Miss Norway 2017

Logg inn

Meld deg på