fbpx

Semifinalister Miss Norway 2022

Miss Norway finalister 2021. Foto: Knut Yrvin Miss Norway finalister 2021. Foto: Knut Yrvin

Gratulerer til alle 11 semifinalister som har gått videre i Miss Norway 2022. 

Nærmere 100 var påmeldt årets konkurranse. 26 fullførte misseskolen som er obligatorisk for å gå videre i konkurransen. Av de går nå 11 utøvere videre til semifinaleløpet. Listen over semifinalister kommer nederst. 

Juryen har vurdert bildene som er levert av utøverne og vurdert aktivitetene til hver enkelt. Dette for å skape seg et inntrykk av om hver utøver framstår som en god representant og rollemodell med interesse for å hjelpe andre. Noe vi leser av blogger og engasjement i veldedig arbeide. 

Det er en klar utfordring i å trene inn høye tynne hæler. Man må raskt gå i slike slike sko 12-18 timer i strekk i flere uker i internasjonale konkurranser. Derfor er høye hæler en viktig del å trene på, også på bilder. Slik som er kravet til noen av bilene levert inn til  semifinaleløpet. 

Bilder i treningstøy gir en indikasjon på om kandidatene er i form til de fysiske anstrengelsene som kjennetegner skjønnhetskonkurranser internasjonalt. Miss Norway handler om aktivitet, synlighet, det å gå utenfor komfortsonen, og å representere både kommersielle bedrifter og veldedige organisasjoner, såvel som sitt hjemsted og hjemland på best mulig måte. Dette krever både fysisk og mental utholdenhet. 

Dommerne har også sett på om utøverne er dyktige i kommunikasjon utad med sine første blogger, noe som er en start på mulige intervjuer i pressen fremover i konkurransen. 

Noen deltagere på misseskolen i starten av 2022-sesongen, sier de utsetter konkurransen til 2023-sesongen. Begrunnelsen er eksamener på studiene eller ønske om å forberede seg mere til neste sesong, da det er en krevende konkurranse. 

Veien videre

Poengsystemet for semifinalister blir skrudd på ved denne annonseringen. Det blir gjennomført catwalk-kurs for semifinalister 5. og 12. mars klokka 09:00 til 18:00 på Bårdar i Oslo. Hver semifinalist får poeng for innsatsen på catwalk-kurset. Et kurs som også er åpent for andre, da vi har svært dyktige instruktører med ballerina Klara Szalai og Miss International Norway, Henriette Jacobsen Hauge. 

3. og 10. mars vil Norges deltaker i Miss World 2021 Amine Storrød holde flere kurs i salg av sponsoroppdrag med markedsføring i sosiale medier. Dette gir utøvere i Miss Norway unik erfaring i hvordan næringslivet fungerer i praksis. Dette skjer på video. Nytt av året er catwalk-weekend som blir to ganger i april, hvor årets semifinalister kan lære av norske deltakere i internasjonale konkurranser. 

Finalen avholdes 13. august 2022 på Samfunnssalen i Oslo sentrum (Arbeidersamfunnets plass 1). Billettsalget starter i slutten av februar. SMS-stemmer kommer på lufta når finaleuttaket er klart, slik at du kan stemme på din favoritt og påvirke resultatet med å gi hver utøver poeng. 

30. april vil alle levere videopresentasjon og bikini-bilder til finaleuttaket. Pluss at det avholdes beauty-camp den 18. juni, med trening av koreografi til finaleshowet. 

Krevende konkurranse

Som man ser er Miss Norway en konkurransen som går over 8-10 måneder med forskjellige aktiviteter. Enkelte i semifinalen har konkurrert i Miss Norway i tidligere sesonger. Dette for å forberede seg til mulig internasjonal deltagelse, hvor man konkurrerer i over flere uker i strekk. Man må gå selvsikkert med tynne høye hæler på 12 cm i ukevis, kanskje 12-18 timer om dagen. Da kommer all  trening og forberedelser med aktiviteter godt med. 

Vinner av Miss Universe i 2015, Pia Wurtzbach konkurrerte i tre år på rad før hun vant den nasjonale konkurransen på Filippinene, og gikk videre til Miss Universe, som hun vant. Wurtzbach har siden hun var i tenårene jobbet som modell og forsørget moren og broren. Det viser at deltakere og vinnere i Miss Universe er kvinner med enorme ressurser. De er selvstendige og uavhengige kvinner. 

Verden begynner å normaliseres etter korona-pandemien 

Miss Norway har operert i en unntakstilstand i to år under Covid-19. F.eks. ble finalen i Miss Norway utsatt til 31. oktober 2020. Finalen i Miss Universe 2020, som vanligvis arrangeres før jul, ble flyttet til april-mai 2021. Myndighetene i USA utstedte spesielt visum i nasjonens interesse til Sunniva Høiåsen Frigstad fra Vennesla, for at hun skulle kunne konkurrerte mot 74 topputøvere fra andre land i Miss Universe i Florida, USA. Sunniva leverte svært dyktig sceneopptreden i tillegg til robust håndtering av visum og reiseplanlegging. 

Nora Emilie Nakken slapp såvidt inn i Israel til å representere i Miss Universe i desember i fjor. Innreise skjedde mens Israel stengte grensene grunnet økning i korona-smitten. Dette illustrerer litt hvordan koronasituasjonen har påvirket nasjonale og internasjonale konkurranser. 

Vi håper resten av verden etterhvert følger etter nå som Norge er åpnet, våre nordiske naboer er åpnet, og flere land i Vest-Europa har åpnet.  Dette gjør det enklere å planlegge å gjennomføre både Miss Norway-konkurransen og reise til internasjonale konkurranser for vinnere i Norge. 

Tv-sendes 160 land

Det er stor interesse internasjonalt for skjønnhetskonkurranser. Miss Universe er sammen med Miss World et av verdens mest sette realityshow på TV. Vi snakker om de største reality-programmene ved siden av Eurovision Song Contest (Melodi Grand Prix). Deltakerne fra 80 til 100 land deltar i Miss Universe og Miss World, gjerne etter flere års innsats i nasjonale konkurranser. Miss Universe TV-sendes i 160 land til over 650 millioner seere. I USA sendes Miss Universe av Fox News, landets største tv-kanal. 

Vi ønsker alle 11 semifinalister lykke til videre med aktiviteter fram til finaleuttaket og mulig finale. De som ikke har gått videre i denne omgang, er ønsket velkommen tilbake som utøvere i 2022-sesongen. Påmeldingen er allerede i gang. 

Liste over semifinalister Miss Norway (alfabetisk på fornavn): 

Navn

Alder

Er fra

Bor

Presentasjon av semifinalist i bildeblogg

Charlotte Bøhn-Bore

21

Haugesund

Tysvær

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/2022-02-23-16-54-01.html

Helen Chanel Stubberud

24

Fredrikstad

Halden

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/min-introduksjon-og-semifinalen.html

Ida Anette hauan

26

Trondheim

Malvik

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/litt-om-meg-1-16.html

Ida Sofie Skinlo Sæter

23

Molde

Bodø

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/bilder.html

Iris Eskic

21

Sandnessjøen

Oslo

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinale-1-1.html

Julie Dahlen Børresen

22

Lørenskog

Bjørkelangen

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/bli-kjent-med-meg-da-vel.html

Leni Kvalvåg

23

Kristiansund

Kristiansund

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/semifinale-uttak.html

Rebecca Yuchen Hua

22

Bodø

Kirkenes

https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/bilder-til-semi-finale.html

Romée Riesanne Dahlen

18

Rømskog

Bjørkelangen

https://missnorway.org/blogg/missublogg/entry/hvem-er-jeg-hvor-er-jeg-fra-hva-brenner-jeg-for-semifinale-bildeserie.html

Sarvi Latifi

27

Tehran

Larvik

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/forste-innlegg-og-det-er-allerede-semifinale-uttak.html

Vilde Padøy

24

Bergen

Molde

https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/klar-for-semifinalen-1.html  ; https://www.missnorway.org/blogg/missublogg/entry/bli-kjent-med-meg-1-7.html 

Illustrasjonsfoto i toppen: Knut Yrvin, Miss Norway 2022

Pressekontakt Knut Yrvin: +47 93479561 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Frivillighetsarbeid hos Nordic Light
Live på radio
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2025

Påmelding for 2024 er avsluttet. Meld deg på 2025-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs på høsten og vinteren. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Miss Norway

Logg inn

Meld deg på