Christina Waage er coach for Miss Norway

10 tips du må jobbe med for å vinne kronen

 

Du ønsker å vinne kronen, men hvis du skal gå inn for å vinne Miss Norway, burde du ha en en liten anelse om hva dommerne ser etter i en god representant for Norge i Miss Universe og Miss World. Utallige timer med sponsorarbeid, blogging, coaching  og oppdrag er i vente. Du må også investering i tid, penger og ikke minst energi. Har du bestemt deg for å bli med på denne reisen anbefaler jeg deg å sette deg inn i punktene beskrevet under;

 1. Vet ”hvorfor”

 Det er viktig å vite "Hvorfor" hvis du vil vinne. Ønsker du å få oppmerksomhet for en hjertesak, eller er det fordi du ønsker å utfordre deg selv?  Vil du vinne for å representere hjemmestedet ditt eller er det fordi du vil vise de menneskene som ikke trodde på deg?

Uansett hva årsaken er, vær ærlig mot deg selv. Det er ok hvis svaret er vanskelig å godta, men du må ha et fokus eller mål for å kunne komme deg til finalen. Jeg mener at man må være villig til å stille deg selv noen vanskelige spørsmål og ikke minst få noen tøffe svar før man er klar til å bli en god representant. Når det er sagt... 

Bruk hodet! Som representant og deltager i Miss Norway har du et ansvar som frontfigur og forbilde.

Ønsker du å fremme en sak om våpen, dine personlige problemer, ekstremt sterke politiske meninger, ditt personlige kjærlighetsliv eller noe annet som virkelig ikke passer inn i denne konkurransen må du tenke deg om en gang til og finne noe annet som du ønsker å fremme! Vær varsom og bruk hodet er NR 1 i egenskap dommerne ser etter.

 1. Vit og forstå merket Miss Norway og systemets regler

 Les deg opp på regler, beskjeder og gjør research!Dette er ekstremt viktig! Det har flere ganger skjedd at en deltager melder seg på en missekonkurranse og er innforstått med systemet, men som ikke står til ”hennes stil”. Disse jentene har som regel sin helt egen måte å opptre på som for eksempel med veldig upassende bilder, uprofesjonelle tekster, blogger og intervjuer. 

Ta en titt på Miss Norway sine regler, delta på kursene våres, snakk med Christina som coach eller vår catwalk coach klara. Bruk tidligere vinnere av Miss Universe og Miss World for å finne inspirasjon. Ikke prøv å være dem, men følg likhetene – Sofistikert, smart, målrettet, bruker hodet, god representant, ydmyk, gode verdier, barmhjertig og forstår føre-var-prinsippet.  

 1. Start forberedelsene tidlig

Selv om deltagerne i Miss Norway bruker over 11 måneder til å forberede seg til den store finalen, er det lurt å starte forberedelsene tidlig. I Miss Universe hadde vi kun 3 uker til å gjøre vårt beste og representere vårt land, så 11 måneder kan virke som en myk start. For å kunne nå toppen må vinneren av Miss Norway være strukturert, målrettet og takle tidspress. Derfor er det lurt å gjøre så mye som mulig av sponsoroppdrag, blogging, intervju, og kursing i god tid før finalen, slik at man kan fokusere fullt og helt på programmet som skal læres på selve finaledagen.

Desto mer tid du får til å forberede, desto bedre forberedt vil du være. Jeg brukte noen måneder i forveien, før jeg melde på konkurransen, til å planlegge forløpet. Dette kom godt med når finalen nærmet seg, og jeg fikk fokusert fullt og helt på det som skulle læres av programmet.

 1. Velg den rette plattformen for deg

 Plattformen du ønsker å bruke burde være noe som gir deg drivkraft og motivasjon! Det må være noe du brenner for, ikke noe du føler deg forpliktet til. Motivasjon kommer av personlige erfaringer. Dette vil bli tydelig i intervju og på scenen når du skal dele din hjertesak.  

 1. Ha en plan på hva du skal gjøre dersom du vinner kronen/tittelen 

Ved å ha en plan for din eventuelle ”tittel” og samtidig være i stand til å fortelle den i detalj vil bevise dommerne at du er målrettet.

Under intervju vil dommere leter etter noen som kan bevise at de respekterer ”tittelen” som en jobb, og at de er i stand til å gjøre den jobben. Min erfaring er at dommere ikke vil høre om hva du vil og har tenkt til å gjøre, men hva du allerede har gjort for å forberede deg selv, og hvordan du planlegger å utvide dette arbeidet på en større skala når du har Miss Norway bak deg som støtte i det arbeidet du ønsker å gjøre.

 1. Vit hvordan du skriver en enestående biograf 

I hver missekonkurranse er det et intervju. I de fleste konkurranser er intervjuresultatene en viktig del av totalpoengene dine. Dette er en viktig del i løpet av konkurransen hvor du møter dommerne ansikt til ansikt og ønsker å skape et godt inntrykk av hvordan du er som person.

En stor del av spørsmålene du blir spurt om, blir trukket ut fra informasjonen på bioen din. Du kan bruke din eget bio til å øve til intervju spørsmålene. Husk punkt 3. Start tidlig med forberedelser! 

Viktigst av alt må du kjenne bioen din. Vær forberedt på å diskutere alt på det du har skrevet. Hvis du ikke vil snakke om det, ikke sett det på biografen din.

 1. Bli god på intervju

 Du må kjenne dine verdier, moral og hva du står for, slik at du i intervjuet kan svare på spørsmål naturlig. Svarene dine burde gjenspeile hvem du er. Du bør også kunne gi en rask 30-sekunders introduksjon av deg selv, på forespørsel, uten lang pause.

I Miss Norway ser dommerne også på hvordan du skriver blogger og hvordan du takler media og spørsmål fra journalistene. Husk alltid å lese korrektur og få noen andre til å lese gjennom!

 1. Vær forberedt på ”nødsituasjoner” under finalen

 Ha en backup-plan og vær klar til å hjelpe andre deltagere også. Har med nål og tråd som passer med fargen på kjolen din og ekstra antrekk du vil ha på scenen. Erfaringsmessig er det alltid noe som ikke går etter planen som at låsen går i stykker, sko, smykker rotes vekk og dette kan skje minutter før du skal ut på scenen.

 Lær å lage ditt eget hår og sminke i tilfelle noe skjer. Det er mange deltagere og det er ikke alltid makeup artistene har nok tid.

 1. Oppfør deg og vær hyggelig  

Forberedelser, kursing og finalen er stressende og utfordrende. Dommerne vil også kreve at du er den beste i intervjue og på scenen.

Da jeg var med i Miss Universe måtte vi være på vårt beste og fokusert uansett tid på døgnet. Uansett hvor vi var kunne det være personale, dommere eller andre viktige personer som noterte seg oppførselen vår. Vær hyggelig mot alle og vær et god forbilde. 

 1. Ikke vær en dårlig taper

Vær takknemlig for opplevelsen. Enten du tar med kronen hjem eller ikke, har du fått nye erfaringer, nye venner og vokst som person.

Hvis du vinner, vær ydmyk og hyggelig mot alle, inkludert den tidligere vinneren (Miss Norway) og de andre deltakerne. Husk at du ikke var den eneste i konkurransen, og at det var et privilegium å konkurrere med så mange dyktige konkurrenter.

 Hvis du ikke vinner kronen denne gangen, være moden og oppfører deg. Bare fordi du ikke skulle vinne kronen, betyr det ikke at du er en taper. Hold deg takknemlig og optimistisk – Kanskje du kan prøve igjen neste år? Ikke brenn broer og start en hat-kampanje mot konkurransen fordi du ikke vant. Dette viser bare at du er en dårlig taper. Miss Universe 2015 og mange andre deltagere har konkurrert i mange år før de har vunnet kronen.

 

 

  543 Hits
543 Hits

7 nyttårsforsetter en deltager bør sette seg - coaching

Nytt år og nye muligheter!

Vipps så var 2017 over og 2018-sesongen er snart i gang. Det finnes mange forskjellige nyttårsforsetter og det er derfor viktig å sette seg mål for konkurransen som du vil jobbe med mot finalen. Tenk på hva du vil endre og hva du vil gjøre annerledes. Hva er det som inspirerer og motiverer deg? - Her har du noen mål som kan hjelpe deg mot finalen. 

1. Nytt portrettbilde Portrettbilder er viktig å oppdatere jevnlig i en Missekonkurransen fordi stilen og "looken" er stadig i endring. Dersom du har et portrettbilde som er tatt for mange år siden kan det være lurt å booke en ny fotoshoot. Har du et eget kamera kan du få noen til å knipse noen nye bilder av deg. Husk på at bildene skal være klassiske og gjerne med et smil. Portrettbilder blir ikke scoret med poeng, men dommerne får et inntrykk av hvordan du er som person. Ta derfor bilder som representerer den naturlige deg! 

2. Nye vennskap  I Miss Norge er det mange forskjellige deltagere fra hele landet og i Miss Universe fra hele verden! Bli venner med konkurrentene dine og bruk året som er i vente til å skape nye vennskap. 

3. Lær deg en MakeUp-trend Årets trend er sminke som er mest naturlig! Sminketeknikker og ulike trender er viktig å holde seg oppdatert på i en missekonkurranse. 

4. Finn en aftenkjole  Det finnes et hav med kjoler både på nett og i butikk. Sett deg et budsjett og begynn med letingen. En kjole trenger ikke å koste mye for at du skal vinne. Det er absolutt IKKE et krav at du skal bruke tusenvis av kroner på en kjole. Dommerne setter ikke poeng på hvor dyr garderoben din er.

5. Vinn en pris, tittel eller bli forfremmet Er det noe du ønsker å jobbe med mot finalen i Miss Norge eller noe du ønsker å oppnå som kan fremme deg positivt i konkurransen? Tidligere deltagere har brukt for eksempel en Bachelor som noe positivt å skrive om og snakke om med journalister. Det kan også være konkurranser som dans, hest, hårshow, frivillige organisasjoner etc. Finn din motivasjon og sett deg et mål for det nye året. 

Tilbakeblikk på da jeg og min venninne Elina vant årets hårshow i brudeoppsett. Vi skal nå videre til Norgesmesterskapet i Oslo i mars. 

6. Få en ny sponsor Sett deg et mål på hvor mange sponsorer du ønsker å jobbe med og lag en plan på hvordan du skal gjøre det. Les mer om viktigheten med sponsorarbeid i dette innlegget: Sponsorer

7. Bli vinner av Miss Norge 2018 Det å vinne Miss Norge 2018 er selvfølgelig det ultimate målet i 2018 for mange av deltagerne.

Et spennende år er i vente og vi gleder oss til å ta i mot alle de nye deltagerne for sesongen 2018. Vi ses på kursdagen i januar! 

 

 

 

  509 Hits
509 Hits

10 tips for å vinne kronen - Coaching

Du ønsker å vinne kronen, men hvis du skal gå inn for å vinne Miss Norway, burde du vite hva dommerne ser etter i en god representant for Norge i Miss Universe, Miss World andre konkurranser.

 1. Vit og forstå systemets regler

Les deg opp på regler, beskjeder og gjør research. Jeg har mange ganger sett deltagere melde seg på en missekonkurranse og er innforstått med systemet, men som ikke står til ”deres stil”. Disse jentene har som regel sin helt egen måte å opptre på som for eksempel med veldig upassende bilder, uprofesjonelle tekster, blogger og intervjuer. 

Ta en titt på Miss Norway sine regler, delta på kursene, snakk med meg som coach eller vår catwalk-coach Klara Szalai. Bruk tidligere vinnere av Miss Universe og Miss World for å finne inspirasjon. Forstå føre-var-prinsippet.

 1. Vet "hvorfor"

Det er viktig å vite "Hvorfor" hvis du vil vinne. Ønsker du å få oppmerksomhet for en hjertesak, eller er det fordi du ønsker å utfordre deg selv?  Vil du vinne for å representere hjemstedet ditt eller er det fordi du vil vise de menneskene som ikke trodde på deg?

Uansett hva årsaken er, vær ærlig mot deg selv, men bruk hodet! Som representant og deltager i Miss Norway har du et ansvar som frontfigur og forbilde.

Ønsker du å fremme en sak om dine personlige problemer, ekstremt sterke politiske meninger, ditt personlige kjærlighetsliv eller noe annet som virkelig ikke passer inn i denne konkurransen må du tenke deg om en gang til og finne noe annet som du ønsker å fremme! Vær varsom og bruk hodet er NR 1 i egenskap dommerne ser etter.

 1. Start forberedelsene tidlig

Selv om deltagerne i Miss Norway bruker over 11 måneder til å forberede seg til den store finalen, er det lurt å starte forberedelsene tidlig. I Miss Universe hadde vi kun 3 uker, og 11 måneder kan virke som en myk start - For å kunne nå toppen må vinneren av Miss Norway være strukturert, målrettet og takle tidspress. Derfor er det lurt å gjøre så mye som mulig av sponsoroppdrag, blogging, intervju, og kursing i god tid før finalen, slik at man kan fokusere fullt og helt på programmet som skal læres på selve finaledagen.

Desto mer tid du får til å forberede, desto bedre forberedt vil du være. Jeg brukte noen måneder i forveien, før jeg melde på konkurransen, til å planlegge forløpet. Dette kom godt med når finalen nærmet seg, og jeg fikk fokusert fullt og helt på det som skulle læres av programmet.

 1. Ha en plan på hva du skal gjøre dersom du vinner kronen/tittelen 

Ved å ha en plan for din eventuelle ”tittel” og samtidig være i stand til å fortelle den i detalj vil bevise dommerne at du er målrettet.

Under intervju vil dommere leter etter noen som kan bevise at de respekterer ”tittelen” som en jobb, og at de er i stand til å gjøre den jobben. Min erfaring er at dommere ikke vil høre om hva du vil og har tenkt til å gjøre, men hva du allerede har gjort for å forberede deg selv, og hvordan du planlegger å utvide dette arbeidet på en større skala når du har Miss Norway bak deg som støtte i det arbeidet du ønsker å gjøre.

 1. Velg den rette plattformen for deg 

Plattformen du ønsker å bruke burde være noe som gir deg drivkraft og motivasjon! Det må være noe du brenner for, ikke noe du føler deg forpliktet til. Motivasjon kommer av personlige erfaringer. Dette vil bli tydelig i intervju og på scenen når du skal dele din hjertesak. Hvilken frivillig sak ønsker du å sette et fokus på? 

 1. Vit hvordan du skriver en enestående biograf

I hver missekonkurranse er det et intervju i en aller annen form. I de fleste konkurransene er intervjuresultatene en viktig del av totalpoengene dine. I løpet av konkurransen skal du møte dommerne ansikt til ansikt og skape et godt inntrykk av hvordan du er som person. Spørsmålene du blir spurt om, blir trukket ut fra informasjonen på bioen din. Du kan bruke din eget bio til å øve til intervju. Husk punkt 3. Start tidlig med forberedelser!

Viktigst av alt må du kjenne bioen din. Vær forberedt på det du har skrevet. Hvis du ikke vil snakke om en type sak, ikke sett det på biografen din.

 1. Bli god på intervju

Du må kjenne dine verdier og hva du står for, slik at du i intervjuet kan svare på spørsmål naturlig. Svarene dine burde gjenspeile hvem du er. Du bør også kunne gi en rask 30-sekunders introduksjon av deg selv, på forespørsel. 

I Miss Norway ser dommerne også på hvordan du skriver blogger og hvordan du takler media og spørsmål fra journalistene. Husk alltid å lese korrektur og få noen andre til å lese gjennom!

 1. Vær forberedt på ”nødsituasjoner” under finalen

Ha en backup-plan og vær klar til å hjelpe andre deltagere også. Ha med nål og tråd som passer med fargen på kjolen din og ekstra antrekk du vil ha på scenen. Erfaringsmessig er det alltid noe som ikke går etter planen som at låsen går i stykker, sko, smykker rotes vekk minutter før du skal ut på scenen. 

Lær deg å fikse på ditt eget hår og sminke i tilfelle noe skjer. Det er mange deltagere og det er ikke alltid makeup artistene har nok tid.

 1. Vær et godt forbilde 

Forberedelser, kursing og finalen er stressende og utfordrende. Dommerne vil også kreve at du er den beste i intervjue og på scenen.

I Miss Universe måtte gjøre vårt beste, uansett hvilket humør vi var i. Uansett hvor vi var; kursing, eventer, scenen, hotellet, oppdrag, fotoshooter, kunne det være personale, dommere eller andre viktige personer som kunne noterer seg oppførselen vår. Vær hyggelig mot alle og vær et god forbilde.  

 1. Ikke vær en dårlig taper

Vær takknemlig for opplevelsen. Enten du tar med kronen hjem eller ikke, har du fått nye erfaringer, nye venner og vokst som person. Hvis du vinner, vær ydmyk og hyggelig mot alle, inkludert den tidligere vinneren (Miss Norway) og de andre deltakerne. Husk at du ikke var den eneste i konkurransen, og at det var et privilegium å konkurrere med så mange dyktige konkurrenter. 

Hvis du ikke vinner kronen, betyr det ikke at du er en taper. Vær takknemlig og optimistisk – Kanskje du kan prøve igjen neste år? Ikke brenn broer og start en hat-kampanje mot konkurransen fordi du ikke vant. Dette viser bare at du er en dårlig taper. Miss Universe 2015 og mange andre Misser har konkurrert i mange år før de har vunnet kronen.

 

 

  563 Hits
563 Hits

Kriterier for en vellykket fotoshoot - Coaching

Uttaket er godt i gang og Miss Norway organisasjonen har noen kriterier som deltagerne må fylle før de går videre i konkurransen. Disse kriteriene er blant annet å lage en plattform på sosiale medier og fylle ut profilen sin skikkelig med info og bilder. 

Hva handler innlegget om? 

I dette innlegget legger jeg vekt på hva slags kriterier Miss Norway organisasjonen har når det kommer til innsending av bikinibilder. Det er også strenge kriterier til hva deltagerne selv velger å legge ut på sine sosiale plattformer. Bikinibilder på sosiale plattformer er IKKE et krav.

Miss Norway og Miss Universe fokuserer på det naturlige og de sunne idealene. Miss Norway 2017 - Kaja har skrevet et flott innlegg om generelle tips til en vellykket og naturlig fotoshoot som du kan lese HER

Det er ikke kriterier for høyden eller kroppsfasongen jeg skal fokusere på i dette innlegget, fordi det finnes ikke et krav om høyde og heller ikke om en type kroppsfasong. Alle fasonger og størrelser er med i denne konkurransen. Den eneste forventingen er at deltagerne bør ha selvtillit nok til å vite med seg selv at de er perfekte slik som de er.

Bilde: http://www.adweek.com

Utestengelse og nektet deltagelse

Kriteriene for en vellykket fotoshoot i bikini er strenge i denne konkurransen fordi det går en veldig fin linje mellom et elegant og et vulgært bilde. Miss Universe tar ikke i mot deltagere dersom de finner upassende bilder av representanten. De blir nektet å konkurrere i Miss Universe, og organisasjonen fra det landet det gjelder må sende en ny deltager. Jeg skriver mer om hvorfor det er viktig å være en god representant og være nøye med hva slags bilder man legger ut, i innlegget Reisen min til Manila (Miss Universe) I denne bloggen skriver jeg blant annet: 

Her kommer det til hvorfor jeg var så påpasselig på mitt arbeid i forkant av konkurransen. For hvert event og for hver fotoshoot ble kun noen av oss plukket ut til å gjøre disse oppdragene. 

Jeg var veldig ofte i media, på forsider av avisene, talkshows og på nesten alle oppdrag med Miss Universe. Grunnen til dette var to ting: sponsorene så etter hvor stor gruppe/fans vi nådde ut til, og hvor godt vi representerte oss selv og vårt land.

Det var mange av jentene som dessverre ikke fikk være med, fordi noen av dem hadde upassende og useriøse bilder av seg selv ute på nett. Sponsorene ville rett og slett ikke assosiere seg med disse jentene. Dette gir en pekepinn på hvor viktig det er å være påpasselig og tenke seg om hvilke signaler man sender ut gjennom sine sosiale plattformer! Sponsorene ønsker gode forbilder! 

Tenk før du poster på sosiale plattformer

Det er ingen krav, som tidligere nevnt, å legge ut bilder i bikini på sosiale plattformer. Dersom deltageren fortsatt ønsker å legge ut bikinibilder stiller organisasjonen krav til bildene. Bildene som sendes inn til organisasjonen gjennom deltagernes profiler kan gjøres utilgjengelig for offentligheten. Dette redigerer deltagerne selv på sine egne profiler. 

Det forventes at deltageren tenker gjennom og vurderer bildes kvalitet før det legges ut. Er det nødvendig å ha et slikt bilde ute? Hva gangner det deg?  Hva føler du deg komfortabel med? Er det noe du vil arbeidsgiveren din skal se om noen år? Synes deltageren det er vanskelig å bedømme selv kan hun få familien til å bedømme, eller spørre meg som er coach for Miss Norway organisasjonen. 

Ansvar

Vulgære bilder hører ikke hjemme i en Missekonkurranse og man har et ansvar både som en god representant for barn og unge, men også for å holde konkurransen på et profesjonelt nivå. Se på de tidligere vinnerene i Miss Universe eller i kataloger som H&M eller Cubus. 

Så hvordan får jeg et vellykket bilde? 

Til innsendingen er det ikke krav om å ha et "Victorias Secret" bilde, og det er heller ikke et slikt krav de største modellbyråene har. Det står i beskrivelsen "bikinibilde helfigur". - Det er nok med bilder i helfigur mot en hvit vegg. Hvis deltagerne ikke ønsker at offentligheten skal se disse bildene kan hun gjøre innsendings-mappen privat. 

Har deltageren et ønske om å legge ut bikinibilder på sosiale plattformer skal disse kravene være oppfylt: 

Poseringer og setting

Feil poseringen er det som fort kan gjøre bildet vulgært og på "kanten". Det er viktig å kjenne til sine beste sider når man skal bli tatt bilde av. Det skal vær naturlig og ikke tilgjort! Bilder hvor fokuset blir på "baken" er ikke representativt. 

Tilgjort trutemunn for å forstørre leppene sine er ikke noe organisasjonen støtter. Det er så klart greit å tulle med "trutemunn" i form av å kaste et slengkyss eller et tullebilde på eks. Snapchat, men ikke når det blir tilgjort og unaturlig. Det ser rett og slett fordummende ut. 

Her er det noen gode eksempler på en naturlig posering og setting:

 

Bilder: H&M og Cubus katalog

Jeg har ikke muligheten til å bilder på en strand

Det er heller ikke et krav. Bikinibilder kan også tas i studio dersom deltageren ønsker det. Det er ikke alltid været i Norge gjør det mulig å ta bilder på strand som bildene under. Dersom du ikke har mulighet er ikke dette noe problem. Studio er redningen. Det frarådes å stelle seg opp på et isfjell med høye heler eller på et berg med snø i bakgrunnen i bikini.

Settingen er helt feil og de fleste vil tenke; Hva gjør den modellen i bikini i så kalde omgivelser? - Kommer til å bli forkjølet den jenta der.... 

Her er det flere gode eksempler på en naturlig posering, selv om man står i en veldig liten naturlig setting som i et studio.

 Bilder: H&M og Cubus katalog

Hva med fotografer? 

Bildene kan fint tas med utløser dersom man har muligheten til det. Venner og familie kan også være til hjelp. Selv om man har en fotograf er det ikke gitt at bildene blir "stilrene". Det er poseringen som utgjør resultatet.

Selv om fotografen ber deg om å stille deg opp med brede ben og hendene langt over hodet, er det ikke sagt at du må gjøre det. Det er det naturlige Miss Universe og Miss Norway ønsker. Ikke overdriv det!! Se på bildene over og bruk de som en "grunn-inspirasjon". Naturlig poseringer! - også gjerne med latter og smil. 

Så hva er nøkkelen? 

Vær naturlig og ikke overdriv poseringene. "Bakende-bilder" og alle former for trutemunn blir useriøst og ikke noe som hører hjemme i denne konkurransen. Bruk sunn fornuft og tenkt deg nøye gjennom hva slags signaler du sender ut. 

Bilde: Natalia Pipkina

  3702 Hits
3702 Hits

Velkommen til Miss Norway 2019

Photo: Natalia Pipkina/ Wlasna Photo http://nataliapipkina.no/en/Makeup: Mari Depuis / CosmobeautyHair: Svetlana Jouini /Goldwell. Jewelry: Erla-Maria Skovlund/ Silvursnid https://www.facebook.com/silvursnid

Velkommen til Miss Norway 2018 til deg som er deltager, følger, leser, sponsor eller kanskje en som ikke helt har bestemt deg for å melde deg på enda. 

 

Denne bloggen er laget for at spesielt deltagerne i Miss Norway skal få best mulig repetisjon og coaching til hvordan de skal jobbe seg frem til finalen i 2018. Det blir også lagt vekt på ulike temaer eller dilemmaer som en hver deltager kan møte på som en offentlig person. De som er følgere og lesere vil også kanskje få et innblikk i det arbeidet som står bak en slik konkurranse. 

Misse-konkurranser handler ikke bare om å vise seg frem på en scene med flotte kjoler og sminke. Konkurransen går over en lengre periode på 6-7 måneder hvor de som deltar jobber med sine hjertesaker dersom de har noen, skaffe seg erfaring med hvordan de skal jobbe med sponsorer, presse og media. 

http://www.tv2.no/v/1082607

Fotoshoot for bareMinerals

Lanseringsfest Qnippsit 2017

Catwalk-kurs for nye deltagere med Klara Szalai

Red Carpet med Miss Universe.

Som representant for Norge forventes det at vinneren, altså Miss Norway, er godt kjent med hva som forventes av et forbilde og kvaliteten på arbeidet for sponsorer fra hele verden. Som Miss Norway blir du satt i en posisjon hvor ansvar og kvalitet på det du skriver og legger ut av bilder er sentralt. Det er også viktig at alle deltagere nå og frem i tid vet hvor viktig det er å tenke seg nøye om før de legger ut bilder og uttaler seg om ulike temaer. Som en offentlig person har man et ansvar for at de signalene man sender ut påvirker leserne positivt.

Foto: Monica Nysveen.

Det er mange følgere og fans fra hele verden som følger med og en god representant for Norge er det organisasjonen ser etter. Kvalitet på arbeid, naturlig skjønnhet og ikke minst med hjertet på rett plassen er nøkkelen til en ekte Miss Norway og Miss Universe. Arbeidet og frivilligheten du gjør skal ikke være overfladisk og heller ikke noe du gjør bare for at det skal se bra ut for offentligheten. Det du gjør som deltager og/eller som Miss Norway skal være arbeid du brenner for og noe du vil utrette. 

Deltagere i Miss Norway må også ta ansvar for å lese gjennom og sette seg inn i organisasjonen regler. Intro finner du ved å trykke HER. Du får også opp organisasjonens regler og vilkår når du registrerer deg på siden. Dette er viktig at du leser deg opp på og gjør deg kjent med. 

 

  3603 Hits
3603 Hits

MISS NORWAY - Reisen til Manila

Etter noen uker hvor jeg nå har fått ladet opp igjen batteriene og latt alt av inntrykk fått synke inn, syntes jeg det var på tide å fortelle dere om hvordan min reise til Miss Universe var.

Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være med og bli kjent med Miss Universe familien. Jeg vil også fortelle dere om hvorfor det var så viktig å forberede meg så godt som jeg gjorde før jeg dro, samt hvorfor jeg var så påpasselig med mitt arbeid i forkant av konkurransen.

Som Miss blir du testet fra første sekund på hvordan du takler presse, fans og "live" intervjuer på internasjonal TV. Hadde ikke jeg forberedt meg så godt som jeg gjorde i forkant, ville dommerne med en gang notert seg dette. 

Etter 17 timer med fly fra Oslo til Manila og med lite søvn, måtte jeg være på topp 100 selv om jeg var sliten. Gjennom tre uker med gjennomsnitt 4 timer søvn per natt, var jeg nødt til å prestere på mitt BESTE under hvert eneste event. Dette kunne til tider være krevende, og mange av konkurrentene mine ga opp bare etter en uke. Som sakt; reisen var ingen dans på roser, men en utrolig opplevelse, uten tvil! En reise som har gitt meg mye lærdom, nye venner og en opplevelse svært få har fått muligheten til. 

Fra dag 1 da vi landet i Manila var bedømmingen alt i gang, og jeg kunne høre fansen rope og hyle utenfor flyet. TV team, radiostasjoner, fans og fotografer stod på rekke og rad. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne. Jeg fikk gaver og blomster da jeg ankom, og fansen ropte QUEEN ELSA!! MISS NORWAY!

Her er det et bilde av da vi alle ankom Baguio for vårt første event! Vi skulle være med i en parade som landsbyen årlig arrangerer. Det kan nesten ikke beskrives hvor fantastisk velkomsten var her! 

Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde ingen anelse om at Miss Universe i Filippinene kunne være SÅ stort?! Det kan nesten sammenlignes med når Beyonce var på turne. Jeg var rett og slett i hennes sko. Jeg hadde vakter og Security rundt meg 24/7, samt at vi var delt opp i en gruppe på 5. Vi hadde hver vår egen supervisor. Til dere som ikke vet hva en supervisor er, så er dette en midlertidig ”Misse-mamma”. 

Da jeg ankom hotellet i Manila møtte jeg ”roomien” min Ida, som er Miss Sverige. Jeg er veldig glad for at vi ble kjent og for at vi ble ”roomies”. Ida er en herlig jente, med beina på jorda og en super energisk person! Det er godt å vite at denne snuppisen bare er en sverigetur unna. Jeg har forresten også gleden av å meddele at hun har planer om å komme til Miss Norge finalen i juli!

 

 

I løpet av de 3 ukene i Manila var vi på ulike eventer. De første dagene gikk i reiser og fotoshooter på ulike øyer og steder i Manila. Vi hadde også registrering og gjennomgang av klær og prøverom som tok hele 2 dager. Alt ble planlagt til den minste detalj og hver av oss fikk egne tilpasset kjoler, sko, smykker og bikini. 

9 av oss fikk gleden av å bli med på Wowowin TV showet, og dette var noe helt for seg selv! Jeg har aldri vært med på et så stort TV show før! Vi ble intervjuet en og en og salen ropte og hylte så høyt at jeg nesten ikke klarte å høre meg selv snakke. Vi hadde det veldig moro, og ble overrasket med mobil, jakke og mikrofoner! 

Her er det noen bilder fra showet: 

https://www.youtube.com/watch?v=wKf5dbZNObo

 Vi hadde også et sponsoroppdrag dagen etter, hvor vi skulle opp på scenen og hilse på fansen. 

 

Red Carpet events: Vi hadde to av disse eventene, men den største av disse var da vi skulle få en velkomst av Presidenten i Miss Universe og en hilsen fra Miss Universe 2015 - Pia Wurtzback. Kleskoden er som dere kan se "Galla". Vi stod 2 timer og ventet med 15 cm høye heler. Aldri har jeg kjent på hvor mye smerte sko kan påføre.. 

Grunnen til at vi måtte vente var fordi det var noen forsinkelser i programmet og de hadde problemer med å kontrollere fansen. Noen prøvde også å snike seg inn, noe som tok lang tid å fikse. Stemningen var på topp bland oss alle, eller.. nesten alle. 

 

 

Galla-eventet var ferdig kl.00.00 og vi skulle opp tidlig dagen etter kl. 04.00. Det var kun noen av oss som fikk være med på parade eventet som jeg tidligere nevnte. Da vi ankom Baguio ble vi møtt av forsvaret som hadde en fantastisk opptreden for oss. Vi ble senere fraktet til hotellet som vi skulle overnatte 1 natt på, og deretter rett til paraden. 

 

 

  

En hel skole fra Landsbyen kom også på besøk og hver elev hadde på seg nasjonal kostymet til hvert land. Vi gikk en og en opp på scenen og kronet vårt "lille land". Det er helt utrolig at de har laget et kostyme til hvert enkelt land. Bunaden til "Lille Miss Norway", May ble kjempe glad da hun ble kronet og fikk blomster av oss. Her har vi tatt en "selfie" med Miss Belgia og "Lille Miss Belgia"

Vi måtte tidlig opp dagen etter for å rekke flyet som gikk 05.00. Vi skulle på fotoshoot kl. 10.00 i Manila, så vi hadde knapt med søvn og tid til å fikse oss før vårt neste event. Her er jeg og Miss Kora klare for foto! 

 

Et av de mest spennende eventene vi var med på i Miss Universe var da vi alle skulle møte selveste presidenten av Fillippinene; Rodrigo Duterte. Vi fikk også en egen designet "veske-holder" som man kan sette på kanten av bordet og deretter henge vesken sin på. Super smart, men også litt ekstra stas når det er gravert inn en hilsen fra presidenten!

 

Her kommer det til hvorfor jeg var så påpasselig på mitt arbeid i forkant av konkurransen. For hvert event og for hver fotoshoot ble kun noen av oss plukket ut til å gjøre disse oppdragene. 

Som noen av dere kanskje fikk med dere, var jeg ofte i media og på nesten alle oppdrag. Grunnen til dette var to ting: sponsorene så etter hvor stor gruppe/fans vi nådde ut til, og hvor godt vi representerte oss selv og vårt land.

Det var mange av jentene som dessverre ikke fikk være med, fordi noen av dem hadde upassende/lite flatterende bilder av seg selv ute på nett. Sponsorene ville rett og slett ikke assosiere seg med disse jentene. Dette gir en pekepinn på hvor viktig det er å være påpasselig og tenke seg om hvilke signaler man sender ut gjennom sine sosiale plattformer! Sponsorene ønsker gode forbilder! 

Her ble jeg og 4 andre plukket ut av 85 konkurrenter til en fotoshoot for selve Miss Universe merket. Fotoshooten var kjempe morsomt, og det fine var at vi fikk hver vår søte lille teddybjørn. Lykke!  


Her er et lite bildedryss fra flere eventer med sponsorene: 


 

 

Her er vi på forsiden av Filippinenes største nyhetsblad! Jeg fikk avisen da jeg ankom flyplassen i Manila på vei hjem igjen til Norge. Noen av de ansatte hadde spart på avisen for å gi den til meg før jeg dro. Det var utrolig snilt gjort!

 

 

 

 

Finalen begynte å nærme seg og det var tid for skikkelig konkurranse. Den siste uken i Manila gikk til øving av koreografi med og uten dansere. Vi hadde også Steve Harvey som programleder og Flo Rida som sanger. DET var moro! 

 

 

Etter en hel måned med oppdrag, intervjuer, konkurranser, pressekonferanser, fotoshoots og møter var endelig finaledagen der. Bare noen timer før showet fikk vi vite at den kun vil bli topp 12 i finalen og ikke topp 15 og topp 20 som det har vært tidlig. Dette betydde at konkurransen tilspisset seg veldig. 

Noen lurer kanskje på om jeg var nervøs før jeg gikk på scenen og om jeg kjente på presset? 

Jeg må ærlig innrømme at jeg kjente på presset. Men samtidig så har jeg et veldig stort konkurranseinstinkt, og liker dårlig å tape. Men jeg forstod tidlig, til og med før jeg dro til Manila, at dette er en konkurranse i verdensklasse.

Mange av deltagerne har hold på med missekonkurranser siden de var 5 år gamle og har et helt annet støtteapparat rundt seg. Dette betydde jo ikke at vi andre ikke hadde en sjanse, men at konkurransen ble tøff.   

Nervøs var jeg ikke. Og grunnen til det vet jeg ikke helt. Jeg tror jeg har vært gjennom så mye press i løpet av det siste året at jeg føler ingen ting kan knekke meg. Det var kjempe moro å gå ut på scenen og kjempe for en plass for Norge. Jeg hadde dere, og fans fra hele verden som støttet meg. Samtidig var jeg fokusert på å gjøre mitt beste. Jeg tipper nervøsiteten min ble glemt igjen backstage. 

Norge fikk ingen topp 12 plassering i år, men vi klarte å utmerke oss i media, på Tv og for sponsorer. Vi gjorde også et stort inntrykk med det nye nasjonal kostymet mitt og som har blitt en viral hit.


Jeg ønsker å takke Miss Norway organisasjonen for å ha gitt meg muligheten til å representere Norge i Miss Universe.

Jeg ønsker også å takke alle mine støttespillere som familie, kjæreste, venner, bekjente, ukjente, "fans" og sponsorer. Dere har gitt meg styrke og påfyll gjennom hele min reise til Miss Universe og jeg er mer en takknemlig for all deres hjelp og heiarop!

Her er det en link til en video fra reisen min til Manila og Miss Universe: 

Facebook: https://www.facebook.com/pg/officialmissnorway2016/videos/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/waagees/?hl=nb

 

Tusen takk til alle mine sponsorer:

Haust Collection

Son Spa

BareMinerals

MAC

Helserike Spa & Velvære

Brusdal transport

Glenda Jensen Couture

 

Uten fotografene mine hadde jeg heller aldri fått så mange fine bilder. Tusen takk:

Monica Nysveen

Natalie Pipkina 

Roberto Sandli 

 

Hva er planen min videre? 

Jeg er fortsatt en fulltidsstudent på sykepleien i Ålesund. Dette betyr at jeg er tilbake til den normale hverdagen og med bøker helt opp til halsen. Men jeg vil ikke helt gi fra meg kronen min før jeg må.  Jeg har fortsatt oppdrag som jeg skal være med på her i Norge helt frem til jeg skal krone den neste Miss Norge i juli. 

Jeg kan nesten ikke tro at det snart har gått ett år, og kapitelet mitt som Miss Norge er snart over.Til neste Miss Norge, fest setebelte og gled deg til en eventyrlig reise. 

Selv om mitt Miss Norge kapittel snart er over er så heldig som har fått muligheten til å jobbe videre med Miss Norway organisasjonen hvor jeg har fått ansvar for sponsorer, administrasjon, og coaching. Jeg er også kostymesjef, noe som betyr at jeg har ansvaret for sponsorene av klær, kjoler og sko som jentene skal ha til finalen. Spennende! 

Det er også mange andre prosjekter i vente og jeg gleder meg til å fronte Miss Norway organisasjonen videre fremover! 

Jeg ønsker igjen å takke organisasjonen og alle som er en del av den!

- Miss Norway ♕

 

 

 

  2461 Hits
2461 Hits
Påmelding for 2020

Påmelding til Miss Norway 2020 har startet. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på