fbpx

Bærekraftig shopping

Nå som vårsola titter frem og påskepynten er pakket bort frister det kanskje litt ekstra å fornøye hjemmet eller garderoben? Vi vet vel alle at å kjøpe nytt ikke er spesielt miljøvennlig, og ikke er det godt for lommeboka heller. Derfor er det så bra at det finnes alternativer hvor man kan kjøpe brukt. I dag har jeg hjulpet til på NLM Gjenbruk på Løken i hele åpningstiden som er fra 11-15. På Løken er det åpent onsdager, fredager og lørdager, og det er en veldig populær butikk. Da butikken skulle åpne i dag sto det kø av mennesker utenfor som var klare for å sikre seg noen unike gjenbruksskatter. 

Å få orden i hylla bak meg var dagens arbeidsoppgave

Hos Gjenbruk på Løken får du så og si alt du trenger. Butikken bugner av klær, sko, møbler og interiør. Nå som det kommer ukrainske flyktninger til Aurskog-Høland kommune er det faktisk Gjenbruk sin oppgave å innrede hjemmene til de nye familiene med alt de måtte trenge. Mens jeg jobbet i butikken i dag var det et par ansatte som var ute og samlet inn møbler andre hadde donert til nettopp dette formålet. Hvis man har ting man ikke har brukt for lenger, men som er like fint kan man donere det til Gjenbruk på Løken, også blir det solgt til noen andre som trenger det.

Et utvalg av klærne i butikken

Arbeidsoppgaven min i dag har vært å brette og sortere duker og andre tekstiler. Hylla med duker er svær så det tok faktisk fire timer å jobbe seg gjennom. Da fikk jeg sortert ut duker med eventuelle flekker eller mangler og samtidig gjort det mer oversiktlig for kundene. Når man gir bort ting til gjenbruk er det viktig at man gir hele og rene ting, men innimellom glipper det også kommer det duker med flekker. Da er det veldig greit å få luket ut det, slik at kundene bare finner gode varer i hyllene.

Bretting av duker

Det som er så bra med å handle på Gjenbruk er at alt er så billig. Det er utrolig hva du kan komme ut av butikken med for bare en hundrelapp. Det bugner nemlig av varer til 10, 20 og 30 kroner. Det som også er bra er at de ansatte jobber gratis, sånn som jeg har gjort i dag, og overskuddet går blant annet til skole, helse og vann i Afrika, Sør-Amerika og Asia. Så her støtter man en god sak, samtidig som man kan gjøre et kupp.

Julie

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Presseoppslag i en av de største avisene i utlande...
Rydder Hansbakkfjæra!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på