fbpx

Casting og photoshoot

Casting og photoshoot

Hallo alle sammen! :) 

Etter en lang og ganske stressa helg, setter jeg meg ned å skriver et nytt innlegg! Jeg har hverken hatt pc, eller tilgang på internett store deler av helgen, og har derfor ikke hatt mulighet for å oppdatere dere! 

Jeg startet hele helgen med å reise fra Kristiansand med bil på fredagen! 

Lørdag morgen tok jeg med meg bestekompisen min og reiste til Oslo for å skyte noen bilder før castingen klokken 17:00. Bildene har jeg ikke fått enda, men jeg regner med at de ble bra! Fotografen er veldig dyktig, og tar gjerne bilder som er litt utover det vanlige:) 

Videre gikk ferden til Castingrunde på Balletthøyskolen i Oslo! Jeg møtte aller først Marie Molo Peter i møterommet! Jeg har vært mye i kontakt med henne tidligere, siden vi for en god stund siden var i samme modellbyrå i Fredrikstad. 

Dommerpanelet i år består kun av damer. De har valgt å gjøre det på denne måten, for å vise at det blir lagt fokus på de riktige tingene i utvelgelse og finale! Jeg syns det er en fin måte å vise at konkurransen i år er rettferdig og profesjonell! Jeg liker også veldig godt at det er mennesker fra ulike "sider" av bransjen som sammen danner juryen i år. b2ap3_thumbnail_Anette_Frland_dommerskjema.jpg
Foto: Knut Yrvin
-Her får jeg se dommerskjemaet. (der står det hva vi blir vurdert utifra, og poengscore) Da vi kom, måtte vi vente til de andre jentene var ferdig på kurs i show-walk og fotoposering! Jeg fikk dessverre ikke deltatt på kurset selv, men håper noen av jentene som var på det, kan gi meg et lite lynkurs en dag! haha! Jeg har jo gått en god del før.. Men show-walk er på en måte det stikk motsatte av cat-walk! I en misse-show-walk (Haha:P) skal man utstråle selvtillit  glede og selvfølgelig showe, mens i en cat-walk skal man være mest mulig anonym og nærmest apatisk i ansiktet for å ikke få fokus bort fra antrekket som vises. Jeg har jo stått i 3 tidligere finaler, og gått show-walks tidligere.. Men jeg har aldri hatt noe kurs i det, og er ganske usikker på en turns, og poseringer... Jeg får bare søke opp torturials på Youtube, å øve på egenhånd! Det var ikke kjedelig å vente, for etter ca 5 minutter kom Knut opp trappa! Han var veldig hyggelig, og snakket masse med oss. Vi fikk vite litt mer rundt det som skjer i konkurransen, og hva man skal gjøre(og ikke gjøre :P) i internasjonale konkurranser. Knut hadde hele dagen med seg et kamera, og han knipset noen ganske kule bilder:) Det er Knut som har fotografert alle bildene i dette innlegget. 

Da jentene var ferdige på kurset, fikk vi beskjed om å gjøre oss klare til castingen. Jeg må inrømme at jeg var veldig spent på hvordan det hele skulle foregå, men jeg tror ikke jeg var alene om det! Jeg fikk forresten veldig godt inntrykk av de andre jentene! Tror det kan bli en ganske awesome finale! Vi kledde oss først i casual-outfits.. Jeg var ikke forberedt på at jeg skulle gå casual, men jeg fikk heldigvis låne bukse!

b2ap3_thumbnail_Anette_Frland_kaffekopp.jpg
Foto: Knut Yrvin
-som vanlig ganske blid :P -Tross nervene..


Da vi kom inn i salen til juryen, ble jeg veldig overrasket over hvor stort og lyst det var! Det var speiler nedover hele den ene veggen, og kjempehøyt under taket! Dommerene satt nederst i enden av rommet. Litt sånn Idol-aktig! Ved siden av de stod det en kamera-mann med filmkamera! Vi gikk jo med høye heler alle sammen, og det var grusomt å gå på gummigulv i stilletter! haha.. 

Vi fikk beskjed om å stille oss opp foran dommerpanelet på en rett linje, og oppgav etter tur fult navn. (jeg er på dette tidspunktet ekstremt nervøs) Videre får vi en kort introduksjon av hver og en av jurymedlemmene; Marie Peter, Zar Jabeen, Klara Szalai Ørbæk, Sara Nicole Andersen og Karina Meijers! 5 flotte damer! Jeg føler konkurransen avgjøres på en rettferdig måte med dette dommerpanelet! Den som skulle finne på å si noe annet, må komme med en veldig god forklaring :P Deretter fikk vi beskjed om rekkefølgen vi skulle gå castingen i. Ingen ting mer! haha..! Hjertet mitt hoppa nesten ut av brystet mitt da de starta musikken. Heldigvis var jeg sist i rekka! Jeg hadde ikke anelse på hvordan jeg skulle gå.. Heller ikke hvor langt fram jeg skulle gå, eller hvor og når jeg skulle posere! Det eneste jeg var veldig sikker på, var at jeg skulle smile.. Og vise dem hvem som var sjefen! :P hahaha 

Når Tiril (deltakeren foran meg i rekka) kom ut døra, og det var min tur, gikk det faktisk opp for meg hvorfor jeg er med på dette år etter år! Jeg syns det er dritgøy! Jeg får det sykeste kicket, bare av å gå på en rett linje! Så lenge det er musikk og dommere! Det trenger faktisk ikke være publikum tilstede en gang! 

Hele castingen gikk kjempebra! Jeg slet nok en smule med noen av turnsa' mine, men jeg skal jo øve! Så lenge jeg bare får en mulighet til å være med til finalen, skal jeg øve som en gal! :D Jeg huska å smile, og jeg føler dommerpanelet så ganske positive ut!  


Jeg har en god magefølelse! :) Det har vært en spennende helg med en god dose stress!  Håper det hele gikk så bra som jeg tror :) 

Nå skal jeg titte en liten time på TV med kjæresten min, før det er natta! Ha en fin kveld-Anette


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

For en helg!
The more I learn, the more I know :)

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på