fbpx

Eksamen: 4 tips til å lette på eksamensstresset

pos

 

En ting vi alle glemmer under eksamensstiden uansett grad av studie, er å slappe av. Ta seg tiden til å sette seg ned, legge fra seg pc og/eller bok, og bare puste ut. Man havner fort i en vond sirkel hvor man sitter å øver fra morgen til kveld, for så å sove og repetere dagen derpå. Her kommer noen tips til hva man kan gjøre for å lette på eksamensstresset:

 

 

  1. Ta deg en tur ut

 

Det aller første rådet jeg vil gi er å komme seg ut. Ta en pause: gå deg en tur ut i frisk luft. Slapp litt av. Ta på deg headsett eller airpods, skru på favorittsangen og spaser deg en tur i byen, i marka, i skogen, ved stranda eller lignende. Koble helt av og bare kom deg ut. Enten alene eller med en venn. Du kan også dra en spesiell plass som f.eks. til Jul i vinterland her i Oslo som er avbildet ovenfor her. Dette er en perfekt plass å dra til for å koble av, spise god mat, drikke varm sjokolade, prøve pariserhjulet, gå på skøyter og mye mer.

Personlig dro jeg hit med mitt søskenbarn en sen lørdagskveld for å koble av fra alt eksamensstresset. Det var en ekstremt hyggelig og morsom tur! Vi lo, spiste churros, drakk kakao og dro i pariserhjulet. Dette er noe jeg anbefaler å teste ut! Veldig koselig å gjøre nå som det nærmer seg jul og for å tenke på noe annet.

 

  1. Være med venner

Husk at du ikke er alene! Det er mange venner som også er i nøyaktig samme posisjon angående eksamen og stresset det medfører. Da er det vel kanskje ikke så dumt å samle seg en kveld for å gjøre noe helt annet enn skole? Finne en kveld hvor alle er tilgjengelige, koble helt av, og snakke om alt annet enn eksamen. Hvorfor ikke bake pepperkaker? Spise seg kvalm på deigen, bake og pynte pepperkaker i alle mulige figurer med for mye glasur og nonstop. Drikke iskald julebrus, varm kakao med krem, og prate om alt og ingenting i flere timer. En slik sammenkomst er perfekt for å slappe av og få tankene over på noe annet. Det må ikke være baking, det kan også være alt fra å se film/serie, spille brettspill eller kort etc. Sammen med flere er det alltids mye gøy å finne på!

 

 

  1. Dra på trening

En tredje måte å koble ut på er å dra på trening. Enten det er på gymmen, lagsport eller en joggetur ute (kanskje litt vanskelig nå på vinteren). Dette kan fugere som en 'pause' midt på dagen dersom du gjør eksamensforberedelser fra morgen til kveld, eventuelt før eller etter. Også her kan det være koselig å dra med en venn: finne et felles tidspunkt og dra sammen!

Det er også viktig å nevne at trening ofte gir en positiv innvirkning på den psykiske helsa, noe som ikke bare påvirker humøret der og da, men også bidrar til bedre konsentrasjon når du er tilbake til eksamenslesingen.

 

  1. Få nok søvn

Midt i eksamensstresset er det svært viktig å huske på å ivareta helsa! Er du så stresset at det går ut over eksamenssøvingen, så kan det være pga. manglende søvn. Derfor er det viktig å lytte til kroppen, og om nødvendig, tillate deg selv å få god nok søvn. Kanskje du burde vurdere å dra en time tidligere hjem fra skolen for å få lagt deg litt tidligere? Eventuelt vurdere å ta en liten blund i løpet av dagen for å spare kreftene?

Helsa er veldig viktig å ta vare på, og det er lett å glemme som student. Det som skjer når vi ikke sover godt eller lenge nok, er at det vil gå utover vårt stressnivå, humør, hukommelse og dømmekraft. Dette er alle avgjørende elementer for å kunne klare å tillegne seg den kunnskapen vi leser opp mot eksamen. Derfor er det vesentlig å få en god natts søvn.

 

 

Håper du fant noe av dette hjelpsomt! Og masse lykke til på eksamen!

Hilsen Iris<3

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

21 ting jeg har lært av 2021, del 1
Hei! Jeg er Iris❤️
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på