fbpx

Én av tre kan ikke svømme lengre enn 200 meter

Som svømmetrener er jeg utrolig opptatt av at man skal ha grunnleggende svømmeferdigheter på plass. Det kan virkelig redde liv og gi en god trygghet rundt vann, som gjør at man klarer å løse vanskelige situasjoner. For meg som svømmetrener har jeg absolutt ingen krav eller forventning til at man skal like å svømme, fordi alle kan ikke like alt. Selv liker jeg hverken håndball eller ski, som jo er store idretter i Norge, og det er helt greit. Så jeg forventer heller ikke at alle skal like svømming, men jeg er opptatt av at man skal beherske det, fordi det er viktig. Derfor blir jeg så lei meg når jeg leser i nyhetene denne uka at 1 av 3 ikke klarer å svømme 200 mer enn meter (NTB, 2022).

Her er jeg i mitt rette element på badeferie på Malta for noen år siden

For å kunne regnes som svømmedyktig må man kunne svømme 200 meter. At hele 1 av 3 ikke klarer å svømme mer enn dette er altfor mange. Dårlige svømmeferdigheter kan også være forklaringen på flere av drukningsulykkene som skjer hvert år, og det er så trist. Jeg tror at vi som samfunn i Norge må bli mer bevisst på denne problemstillingen. Svømmeklubbene gjør en uvurderlig innsats i å lære opp barn og unge til å lære og svømme, men det er ikke alle som går på svømmetrening hver uke. Jeg tror at et viktig steg i riktig retning vil være å styrke svømmeopplæringen i skolen. Ikke alle barn er med i svømmeklubb, men alle barn har gym på skolen. Det er fint å lære ballspill og andre aktiviteter i gymtimene, men jeg skulle så inderlig ønske at svømming fikk en enda større del av gymtimene, fordi det tror jeg kunne gjort en forskjell. Når man kjenner mestring og trygghet i bassenget er man så mye bedre rustet når man møter både bølger, kaldt vann og strømninger ute i naturen.

Gjennom 50 år med gode tradisjoner for svømmeklubb i hjemkommunen min Aurskog-Høland har det faktisk aldri druknet noen barn. Kanskje er det tilfeldig, eller så har faktisk svømmeopplæringen her fungert. Uansett hva som er årsaken er det en statistikk det er all grunn til å være stolt av, og en statistikk jeg håper forblir sånn den er. I tillegg til å se svømmegleden hos barna jeg trener er det en fantastisk motivasjon for meg som svømmetrener å vite at jeg er med på å gi en god forutsetning til alle som skal møte vann ute. Jeg brenner virkelig for svømming og jeg håper at statistikker som at 1 av 3 ikke kan svømme mer enn 200 meter er en tankevekker og en positiv endring, fordi vi har ingen å miste.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Road Trip!!
Jeg har verdens beste jobb
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på