fbpx

Er du ikke redd for å bli stemplet?

Hei!

I dag hadde jeg lyst til å snakke om et spørsmål jeg har blitt stilt ganske ofte den siste tiden, i flere forskjellige former. Jeg har nemlig blitt spurt om jeg er redd for å bli stemplet som overflatisk eller lignende, fordi jeg deltar på en konkurranse som Miss Norway.

For det første vil jeg si at ja, Miss Norway virker kanskje overflatisk. Men! Når du først setter deg inn i konkurransen, reglene og hva som må til for at du skal lykkes, innser man at konkurransen faktisk går dypere. Utøverne arbeider utrolig hardt for å sanke "poeng" i poengsystemet, men også for å opptre som en god rollemodell. Vi arbeider hardt for å fremme vårt syn på saker og vi arbeider hardt for å forbedre oss selv. Miss Norway har hittil fått meg til å gjøre ting jeg aldri trodde jeg skulle gjøre: jeg har vært med på radiointervju, jeg har skrevet sponsorforespørsler og jeg har innledet samarbeid med forskjellige organisasjoner og klubber. Jeg begynner sakte men sikkert og bli en person jeg alltid har ønsker å være. En ressurssterk og fryktløs person, som ikke er redd for å uttrykke sine egne tanker og meninger på en dannet måte. Altså har Miss Norway gjort meg langt fra overflatisk.

For det andre, så får man alltid et stempel her i verden dersom man skiller seg ut. Får du 6-er i matte gjennom hele ungdomsskolen og videregående er du "nerd", deltar du i idrett på høyt nivå er du en "jock" (som de kaller det i USA), er du med i Miss Norway er du overflatisk. Sånn er det dessverre bare.  Slik som det japanske ordtaket: "spikeren som stikker ut skal bli hamret ned". Altså, stikker du deg ut i form av å gjøre noe de fleste andre ikke gjør, må man tåle å få litt kritikk. Noe av kritikken er konstruktiv, og noe av kritikken er ikke det - men du velger selv hva du vil ta til deg. 

For det tredje og siste, så kan man ikke blidgjøre alle og enhver. Du kan bake den flotteste kaken i verden, men det kommer fortsatt til å være folk som ikke liker den kaken - bare fordi det var du som bakte den. Sånn er det bare. Heldigvis kan man også snu denne holdningen til noe positivt. Det at folk velger å være kritiske, legger blant annet grunnlag for samfunnskritikken og ytringsfriheten. Kritikk kan dermed brukes til å forbedre noe. En annen ting verdt å legge merke til er at disse folkene vil da kritisere deg - selv om du har gjort alt riktig. Altså betyr ikke nødvendigvis negativ kritikk at du faktisk har gjort noe galt.

Så husk dette, du som føler at verden går i mot deg fra tid til annen: Du er ikke alene, vi har alle opplevd stempling og kritikk. Men det som er så fantastisk, er at du selv bestemmer om du vil ta denne stemplingen og kritikken på alvor, eller om du bare skal gi slipp.

 Foto: Privat

- Jennifer Maria Forfang

Jeg er visst i avisa!
En gammel drøm blir til virkelighet?

Relatert

 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på