fbpx

Et ja til organdonasjon kan redde liv

Foto: Vahdat Rahimi

I dag er det over 450 mennesker i Norge som står i kø for å få et nytt organ. Som organdonor kan man redde opptil 7 liv. Derfor har jeg valgt å si ja til å være organdonor. Jeg håper selvfølgelig å leve et langt og friskt liv, men hvis noe skulle skje og jeg ikke lenger er i live synes jeg tanken om å potensielt kunne leve videre i noen andre, og å gi dem et bedre liv, er veldig fin. Hva hvis det hadde vært meg eller noen jeg er glad i som hadde stått i kø for et nytt organ? Da synes jeg det hadde vært fint noen ville vært donor, og det er derfor jeg har valgt å være det selv.

Jeg har lastet ned en app på telefonen min som heter Donorkort. Der står det at jeg samtykker til å være organdonor. Man kan også skaffe seg et fysisk kort som man for eksempel kan ha med seg i lommeboken sin.

Alle som vil kan være organdonor. Alt man trenger er å ville det selv, og å informere sine nærmeste pårørende om det slik at de vet om det. Det er ikke noe aldersgrense så alle som vil bli donor kan takke ja til det, også er det opp til de på sykehuset og finne ut om man egner seg, eller ikke. Hvis du vil lese mer om hvorfor du burde bli organdonor og hvordan det kan være med på å redde liv kan du klikke deg inn her.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

Endelig!
Hvitere tenner i 6 måneder!
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på