fbpx

Gratulerer med dagen!

87818691_635911300538109_3584793096396734464_n

Fotograf: Roger Myrland

 

Hei alle sammen, og gratulerer med kvinnedagen.

Denne dagen har blitt markert i over 100 år. Dette er både en viktig og utrolig fin dag. Den skal være fylt med kjærlighet, håp, styrke og samhold.

Det er viktig at vi står sammen og feirer en dag som dette, som markerer hvor langt vi har kommet. Det har vært en utrolig utvikling som har skjedd i Norge, når det kommer til likestilling. Det er fortsatt viktig at vi fortsetter å markerer denne dagen, for å vise hvor stolte vi er over hvor langt vi har kommet, men også for å sørge for at historien ikke gjentas. Vi må også bevisstgjøre dette temaet da det blir lettere å gjøre bevisste endringer.

Noen har alltid stått opp for våre rettigheter å ikke gitt seg selv om de har møtt på utrolig mye motgang fra mange kanter. De har hevet sin stemme og gitt oss andre en stemme i dag.

Man får mange inntrykk av hvordan man skal opptre som kjønn i samfunnet. Vi har fått kjønnsroller, som er normer og forventninger til hvordan opptre på grunnlag av kjønn. Disse rollene har utviklet seg mye med tiden. Før var det veldig vanlig at kvinnene var hjemmeværende mens mennene var ute å jobbet. Kvinner hadde ikke stemmerett. I dag i Norge er det helt vanlig at kvinner utdanner seg og får en jobb, og mange menn deltar hjemme. Kvinner fikk lov til å stemme på stortinget i 1913, å vi har i dag flere kvinner som jobber i politikken.

Det er utrolig gøy og fascinerende å se en slik type fremgang. At man har oppnådd mye med sterke kvinner som har kjempet en utfordrende kamp. Jeg vil si at Norge viser et godt eksempel til resten av verden.

Vold mot kvinner er et globalt problem. I alle samfunn er det utrolig mange kvinner som opplever vold, overgrep, voldtekter og undertrykkelse. Dette vil jeg personlig si er et av de største samfunnsproblemene som berører oss alle om dagen. Det er ikke bare en likestillingssak men også et samfunnsproblem som går utover utsatte, økonomi, samfunn og nasjoner. Dagen i dag, er en æres dag for kvinner, og en markering for at vi vil fortsette å kjempe for en likestilt fremtid og samfunn !

Om du er interessert i sponsorsamarbeid eller kjenner noen dette kunne vært aktuelle for kontakt meg på:
Tlf: 95270305
Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
For mer informasjon ☺️

Instagram: https://www.instagram.com/mlundhf/
Facebook: Matilde Lundh Forberg
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Tanker fra kvinnedagen
Bilder fra kurset
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2024

Meld deg på 2024-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2023 og vinter 2024. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på