fbpx

Hvordan få A i matematikk på første forsøk?

Fasiten: Er å løse tidligere eksamensoppgaver flere ganger. Det samme gjelder også oppgaver i læreboka.

(Cape Town, South Africa, photo by Eirin Grinde Tunheim)

 

Løsningsforslag: Matematikk er dessverre ikke et fag som du kan pugge teorier etter læreplan. Det er et fag du skal forstå. Hard work pays off. Ingen av mine venner som fikk A i matematikk på universitetsnivå og 6-er på videregående skole, til og med den smarteste kinesiske vennen min som representerte Norge i matematikk-OL også måtte jobbe målrettet. Jeg var veldig heldig på videregående skole å kunne studere med de aller flinkeste i klassen. De har disiplin og jobber målrettet.

(Cape Town, South Africa, photo by Eirin Grinde Tunheim)

Jo flere oppgaver du løser, jo bedre forstår du og jo flere ganger du repeterer, jo dypere forstår du faget. Hvorfor synes folk at matematikk er vanskelig? Hovedgrunnen ligger i deres tanker. De vil neppe prøve før de gir opp. Vokste du opp et sted hvor folk trives med tall, vil du også ha positive tanker rundt det. I motsetning til andre steder der folk mener tall er for komplisert. Dette er ikke lenger gøy. Tidligere har jeg studert ved Norges Handelshøyskole (NHH), landets mest attraktivt siviløkonomstudiet med høyest karaktersnitt i deres studieretning. 

Selvfølgelig finnes det ikke en måte å få A på. Til og med Albert Einstein måtte finne sine måter å lære ting på før han knekte koden til sin relativitetsteori. Dagens nerd omfatter en person som kjenner til sitt potensiale og bruker det på en effektiv måte.

 

For en som ikke har norsk som morsmål som meg, er det nødvendig å trene ca. 5 runder gjennom oppgaver. Dvs. om det var 500 oppgaver til sammen, så øvde jeg 500 ganger 5 (500*5)= 2500 oppgaver.

Med vennlig hilsen 

Eirin Grinde Tunheim 

 

Coming next: I will be live on radio at NRK Buskerud at 4 PM this Friday.

 

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

Best of both worlds
Hvordan få til en billig ferie og en sykt fin oppl...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på