fbpx

Hvorfor tannlegestudiet!? Why dentistry?

(Picture by: www.facebook.com/Oathomestudio)

 

Det er flere grunner til at folk velger å bli tannleger. Det er ikke lønn som er det høyeste målet den dagen man søker på samordna opptak med håp om å komme inn på studiet. Ellers så finnes det hundrevis av andre grunner. 

 

En av de grunnene er å være skoleflink, da er man klar for å være en dyktig student. Faktorer som IQ, EQ og sterke analytiske evner er også fordeler. Ofte vil folk som gjør det bra på skolen være tørstere enn andre, slik at de søker på harde studier med store utfordringer. Noen vil selvfølgelig finne ut at det her ikke passer til deres ønske. Det er ikke lett å finne ut hva man vil. Så det er bare å hoppe utfor stupet. Jump and fly. Enten kommer du ned på bakken, eller så flyr du høy. Ikke stå på kanten og se andre fly. Fly du også!

 

Andre grunner til at folk velger dette yrket er muligheter for jobb etter utdanning. Det er mangel på tannleger landet rundt, spesielt i distriktene lang fra de store byene. Vi kan være sikre på at vi kommer til å finne en jobb ett sted i Norge eller utlandet om vi ønsker det. Vi lever i et EØS-land hvor du har rett til å jobbe andre steder innenfor EU. Penger og status er ikke akkurat det som gjør at folk velger å jobbe som tannlege, men lidenskap for arbeidet er nemlig drivkraften for det. Hvis vi jobber hardt, er ærlige med pasienter, flittige, tålmodige og brenner for det vi gjør, vil sikkerhet og stabilitet av personlig økonomi og forhold følge etter.

 

Det er veldig feil å si at lege- og tannlegeyrket har høyere status enn andre yrker. Det er mange som går rundt og tror. Alle yrker er likeverdige. Det eksisterer ikke ett samfunn med kun tannleger. Dette samfunnet ville gått konkurs. Alle enheter er avhengig av hverandre. Vi lever sammen fordi vi er mennesker, med mulighet til å holde sammen i flokk på mer enn 150. Ikke slik som sjimpanser. Derfor er alle likegyldige. Alle mennesker er likeverdig, fordi vi er mennesker. 

 

For noen falt valget på tannlege fordi de bare liker det. Dette er barnedrømmen, dette er er noe jeg kunne trives med. Jeg velger dette. That’s it. Samme prinsippet som å kjøpe ett par sko. Det liker jeg, jeg kjøper dem. Forskjellen er bare at et yrke har du resten av livet, men skoene bytter du ut. Folk liker å se på tenner, liker å behandle pasienter, liker å snakke. Derfor velger du dette. 

 

Men det finnes også folk som virkelig vil hjelpe andre mennesker. Det høres så enkelt ut. Høres ut som et standardsvar en student bruker til å svare andre når de stiller dem «hvorfor»-spørsmålet. Spør du 10 personer vil minst 1 svare at de liker å hjelpe folk. Det er en bra ting. Spør deg selv når du sier at du liker å hjelpe, hva har du bidratt med i samfunnet så langt. Det trenger ikke å være frivillig arbeid i Afrika eller Asia. Bare se rundt deg. Har du hjulpet mamma og pappa, båret ut søppelposer, eller støvsugd uten å bli spurt om det? 

 

Det er flere grunner til at vi velger den utdanningen vi har valgt. Enten om vi vet eller ikke vet om det er dette vi vil gjøre resten av livet. Det viktigste er å bli kjent med seg selv, høre på dine egne magefølelser og ikke bare folk rundt deg. Til slutt vil du være den som kjenner hjertet ditt. Gjør det du trives med og brenner for. Start nå. Alt det du gjør vil resultere i en stor endring i fremtiden. 

 

 

Med vennlig hilsen

Eirin Grind Tunheim

 

Ønsker du samarbeid med meg? Kontakt meg gjerne på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Følg meg på facebook:https://www.facebook.com/eirintunheimveientilmissnorway2019/

Følg meg på instagram: https://www.instagram.com/eirin_tunheim/

ARGO! Dei gjør veien for oss
Success is no accident. It is hard work, persevera...
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer
Påmelding for 2021

Påmelding til Miss Norway 2020 er avsluttet, og vi har nå satt igang påmelding til 2021. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post etter at finalen i 2020 er avholdt på sommeren.

Beste hilsener fra Helene Abildsnes, Miss Norway 2019

Logg inn

Meld deg på