fbpx

Ikke gjør denne tabben i sommervarmen

Sommervarmen er virkelig her for fullt og på østlandet steker solen om dagen. Når man har det litt travelt fordi man for eksempel skal handle inn de siste småtingene før man skal på badetur er det fort gjort å parkere bilen med hunden inni og ta seg en kjapp tur på butikken. Visste du at det kan bli ekstremt varmt inni bilen på bare noen minutter? Hvis du parkerer i skyggen i 18 grader kan det likevel bli 38 grader inne i bilen. I dag har det vært 20 grader her, og om man står parkert i solen kan det faktisk bli hele 85 grader. Temperaturen i bilen stiger fortere enn man kanskje skulle tro. Nå om sommeren merker jeg det nesten umiddelbart når jeg skrur av tenningen i bilen ute på parkeringsplassen. For dyr kan det derfor bli veldig farlig å bli etterlatt i bilen, selv for en liten stund.

Hvis du ser en hund sittende i en bil en varm sommerdag og blir bekymret er det første du burde gjøre å prøve å få tak i eieren. Om du ikke vet hvem eieren er kan du sende en SMS til statens vegvesen på 2282 med kodeordet REGNR etterfulgt av bilens registreringsnummer. Dersom du ikke får tak i eieren og er virkelig bekymret må du kontakte politet eller knuse ruten. Det viktigste i slike tilfeller er at ingen liv går tapt.

Her er noen av plakatene jeg hang opp på godt synlige steder der de passeres av mange ulike mennesker

For å minne folk på viktigheten av å ikke gå ifra dyrene sine har jeg hengt opp plakater i samarbeid med NOAH. Selv en liten tur kan være farlig, og det er viktig å minne alle hundeeiere på nettopp dette. Derfor hang jeg opp plakater ved store parkeringsplasser, matbutikker og på oppslagstavler. Dette er typiske steder med mye folk og steder det kan tenkes at folk kanskje går ifra hunden sin. Forhåpentligvis kan disse plakatene være en viktig påminner om å huske på varmt det faktisk blir i bilen.

Hvis du vil lese mer om hund i bil finner du informasjon om det på NOAH sine nettsider her

Så ikke glem at ingen må bli forlatt i bilen uten aircondition på varme sommerdager, hverken dyr eller mennesker.


 

Vil du stemme på meg?

 

En stemme på meg er en stemme for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Jeg ønsker å bekjempe mobbing gjennom å spre kunnskap og skape gode holdninger.

Hvis du heier på meg i Miss Norway setter jeg utrolig stor pris på om du vil stemme på meg. For å stemme sender du en sms med MISSU 5 til 2401

 

 

Hva er min favoritt trening? Dansing!
Min Reise Fra Start Til Nå
 

Kommentarer

Already Registered? Login Here
Ingen kommentarer

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.missnorway.org/

Påmelding for 2023

Meld deg på 2023-sesongen av Miss Norway. Vi gleder oss til å se deg i konkurransen!

Det som skjer nå er fortløpende uttak. Gitt at bilder og informasjon er på plass, blir du invitert til obligatorisk introduksjonskurs høsten 2022 og vinter 2023. Det er lurt å følge med på årets vinnere og nye deltagere, for å lære hva konkurransen går ut på. Vi gleder oss til å se din påmelding!

Trykk her for mer informasjon og påmelding

Beste hilsener fra Ida Anette Hauan, Miss Norway 2022

Logg inn

Meld deg på