Jeg bestod fagprøven!

Cover

Hei fine dere! I det siste har det vært et kjør med lesing, jobbing og programmering. Som noen av dere kanskje har fått med dere, så skulle jeg ta fagprøven min i Automasjon som privatist. Dette var ikke akkurat en dans på roser, og jeg kom virkelig over mange utfordringer som jeg ikke har vært borti før. Det var noen som var litt skeptiske til at jeg kom til å klare dette. Kanskje fordi jeg er jente? Eller kanskje fordi jeg ikke har tatt læretiden?

Uten å gå sånn veldig dypt inn i oppgaven jeg fikk, så gikk det mye ut på programmering. Jeg skulle da gjøre en oppgave som gikk mest ut på nivå regulering. Det vil si at hvis man åpner en ventil, så skal det automatisk komme mer vann inn i en tank, slik at nivået alltid er på det nivået som den er satt til å være. Automasjon går ut på å finne enkle og effektive løsninger i industrien. Kan ta et eksempel med lyskryss. Lyskrysset er programmert slik at det fungerer som vi ser det i dag. Det som er så gøy med programmering er at alt er logisk, så her må man bare tenke seg frem til hvordan man skal løse oppgaven.

 

Ventetiden fra da jeg hadde vist frem oppgaven jeg hadde utført til jeg skulle få svar på om jeg hadde bestått eller ikke, var utrolig nervepirrende! Jeg ville ikke ha for store forhåpninger, så jeg tenkte at dette kunne gå begge veier. Da sensoren kom tilbake, fikk jeg beskjed om at jeg hadde bestått!! Den følelsen når alt det harde arbeidet gir resultater, er en helt ubeskrivelig følelse. Det er litt rart å tenke på at jeg er ferdig med fagprøven og jeg føler meg veldig lettet. Denne fagprøven har alltid vært i tankene mine siden jeg meldte meg opp, så det er godt og endelig være ferdig, og kunne fokusere på litt andre ting fremover. 

Jeg husker da jeg gikk på ungdomsskolen, så skulle vi på en robot konkurranse, hvor det var programmering. Det var på en måte bare en selvfølge at alle guttene skulle programmere og oss jenter gjøre noe annet. Jeg husker jeg hadde veldig lyst til å være med, men turte ikke helt og si at dette var noe jeg ville være med på, fordi jeg følte det var litt unormalt. Noe det overhodet ikke er.
 
Det er så viktig å velge et yrke som han har lyst til å holde på med. Jeg har også snakket med noen som har angret på at de ikke turte å gå sin egen vei. Så husk at uansett hva du vil søke deg inn på, så gjør det du virkelig har lyst til, uavhengig av hva andre mener. Det var mange som frarådet meg fra å ta dette yrke, men man kan ikke basere livet sitt på der andre folk mener er rett og gjøre. Vi må kjøre vårt eget løp og følge våres egne drømmer, for ingen kan fortelle deg hva som er rett eller galt å velge. Dette er noe vi må finne ut av selv ved å prøve.

Jeg har enda ikke innsett helt at jeg klarte fagprøven, og det viser jo bare at oss jenter også kan klare å gå inn i dette kjønns dominerende yrket. Jeg tror også at grunnen for at flere ikke velger dette yrket er fordi vi ikke blir introdusert for det. Som noen av dere kanskje har sett i et av mine tidligere presseoppslag, så var det broren min som introduserte meg og tok meg med ut i industrien, for at jeg skulle se hva yrket gikk ut på. Jeg syntes det hørtes veldig spennende ut og valgte derfor å gå denne veien. Hadde ikke han fortalt meg om denne linja, hadde jeg nok ikke valgt den veien jeg tok. 

Planen fremover er egentlig å kjøre mitt eget løp og falle tilbake på dette yrke senere, eller gå videre på mekatronikk. Man lever bare en gang, og jeg vil ikke stresse med å komme meg fortest mulig ut i arbeidslivet. Det er viktig å gjøre det man ønsker og jeg har veldig lyst til å se hvor denne konkurransen fører meg og reise litt mer rundt i verden, før jeg slår meg til ro og går videre med dette spennende yrke. Jeg mener at det er viktig å ikke stresse seg gjennom livet. Gjør det du har lyst til, da føler man det så mye bedre med seg selv!

 

Håper dere har en fantastisk kveld videre!

 

Har du lyst å stemme meg frem som folkets favoritt? Send "MISSU 1" til 1963! 
 
 
Følg meg gjerne på andre sosiale medier:
Instagram: helene_abildsnes
 
Fotograf: Vestgardenphoto
 
Ønsker du et samarbeid med meg som kan være med å øke din virksomhet? Gjerne kontakt meg på mail for å høre hva jeg kan tilby: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
 
Gi stjerner til dette innlegget:
The perfect eyebrows - with High Brow from Fred Ha...
Beautycamp
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Påmelding for 2019

Påmelding til Miss Norway 2019 fortsetter. Vi har løpende uttak, og de som blir tatt ut får beskjed på e-post. Vi gleder oss til å se din påmelding.

Beste hilsener fra Susanne Næss Guttorm, Miss Norway 2018

Logg inn

Meld deg på